Fem en fredag

Fem-en-fredag # 11 Idiomatiskt

Av
den
19 mars 2021

# 11 Idiomatiskt

När har du alla taggar utåt?

Jag känner mig långt ifrån på topp just nu så nu kan minsta lilla grej få alla taggar att resa sig! Speciellt är jag känslig för onödigt gnäll. Jag vet att vi alla kämpar med att hantera pandemi-situationen, lång tid har gått och vi är hjärtligt trötta på att inte kunna leva våra vanliga liv. Men, inget blir bättre av att vi struntar i restriktionerna eller gnäller om oväsentligheter. Fast lätt är det inte alla gånger…

När känner du dig som mest bakom flötet?

Inte när jag sitter och metar i alla fall, för det gör jag aldrig!
Det är när jag behöver lära mig någon ny pryl, som mobilen, eller ny app eller något annat som kräver att jag följer instruktioner. Min hjärna skrynklar ihop sig i förtvivlan!
Jag behöver numera ha någon bredvid mig som handfast visar hur jag ska bära mig åt…say no more..

Vad dammade du av senast?

Tavellisterna! Jag skulle ställa upp en ny tavla och upptäckte hur dammigt det var där…

Vad har du för gammal surdeg som ligger?

De är många! Jag har många påbörjade tavlor som jag aldrig blir färdig med, jag har projekt att städa i förråd, klädkammare, badrumsskåp, skafferi….

Vad har du siktet inställt på?

En eller två sprutor som skulle underlätta livet betydligt…men det gäller inte bara mig utan att tillräckligt många i samhället är skyddade så vi kan släppa på restriktioner och kramas igen!

Flera deltagare hittar du hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  19 mars 2021

  Jag hade också tänkt skriva om Fem en fredag, men min dator strulade så jag fick inte till det, kanske provar jag igen.
  Kram

 2. Svara

  Åke

  19 mars 2021

  Jadu punkt två om bakom flötet på appar och sådant… man får gå ut på gatan och haffa en 5 åring 😉 Sprutorna tar nog ett tag ännu… jag hoppas på Sputnik förresten. Pandemi-situationen är tråkig ja, men vi har ju internet 🙂 Trevlig Helg nu vi slöter om oss på bästa sätt 🙂

 3. Svara

  Minton

  19 mars 2021

  Trevliga svar som jag håller med om. Blev full i skratt när du hade dammtorkar tavllistorna för det har jag också.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  19 mars 2021

  God fredagsafton i Pörtet <3 Vaccinet dröjer visst här men grannarna har fått och det är bra, dom är i stor riskgrupp båda två! Damma borde jag göra längst upp på bokhyllorna, jag har en benägenhet för att liksom "glömma" det och har gjort så länge, usch så lat jag är!
  Ha det fint alla i Pörtet, kram på er <3

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  19 mars 2021

  Ja du, ibland så känner man sig lite “tappad bakom flötet” men jag har bestämt mig för att det gör alla. För jag har hitintills inte träffat någon som kan precis allt….. Inte ens Einstein kunde ju det!
  Och det är klart att man har MASSOR av projekt som bara ligger och väntar på att man ska sätta igång med dom. Men…man ska inte förta sig!!
  KRAM/Susie

 6. Svara

  Anna-Lena

  19 mars 2021

  Underbart vackra vallmo. Får mig att längta till sommar och blomningstid.
  Taggar utåt; enklaste frågan för mig att besvara; Tala inte om för mig vad jag ska göra eller hur det ska göras, om jag inte själv ber om råd. Och ber om råd, det gör jag sällan…. För sällan! Kram!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 mars 2021

  Gnäll leder sällan till att något blir bättre men ibland måste det få pysa ut lite frustration. Men bäst mår man nog om man accepterar situationen och försöker hitta de små guldkornen. Taggarna håller sig oftast på plats här men FK och förvaltningsrätten är två instanser jag försöker låta bli att tänka på för att jag ska må så bra som möjligt. Den andra sprutan får jag på tisdag och sedan kan jag bara vänta på att få göra antikroppstestet. Det är ju inte säkert att jag bildar antikroppar med mitt nedsatta immunsystem men jag hoppas på kramar i sommar 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   20 mars 2021

   Så skönt att höra att du närmar dig sluttampen. Det enda man sen funderar på är ju hur länge antikropparna håller emot viruset . Ett år går ju snabbt om man måste börja om med vaccinationen sedan. Men låt oss inte fundera på saker vi inte kan påverka långt i framtiden, nu gläds vi åt vad som komma skall så småningom. Kramen

 8. Svara

  LillaSyster

  19 mars 2021

  Jo det är många som lider och för många är stubintråden är snart slut…..men det hjälper inte att lägga energi på det, vaccinationstakten kan vi inte påverka. Jag tar en dag i taget och jag står långt ner på listan, bara att göra det bästa av situationen. I eftermiddag tog jag tag i ett tråkgöra….byta lysrör under diskbänken. Man får verkligen slå knut på sig själv för att se något där under. Men nu ska det väl funka ett bra tag stod ju 10 år på rören. Du slutför säkert något projekt innan månaden är slut =) Trevlig helg!

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 mars 2021

  badrumsskåpet är i alla fall städat 🙂

 10. Svara

  Robert W

  19 mars 2021

  Tur man har barn när mobilen krånglar 😉

 11. Svara

  bpz3

  19 mars 2021

  Bakom flötet – ja, det är vi nog båda två i så fall. Bloggade om dagens “pärs” på den punkten.
  Så du dammade av tavellisten – ja., nu när solen är så förbannat avslöjande har man ju inget val än att damma av. Gissar förresten att det är fotot på Freja och Noelle gjorde att du snyggade till listen. Tavlan med elefanten är kanooon förresten:-)

  Bilden som illustrerar “surdegen” är en absolut höjdare. Din “byrå” levererar – igen!!!

  Ja, jag vet det där med vaccinet är på allas läppar. Hade en lång diskussion med min (snygga) husläkare om vaccinet idag. Vårdcentralerna får ju veta mera än vad vi dödliga får höra. Kan lugnt säga att jag absolut inte står i kö. Är nog inte ensam där heller.

  Åt andra sidan är jag rätt så tålig. Jag gnäller inte över restriktionerna, vilket är lätt gjort i mitt fall. Har inga barn och barnbarn, inga barnbarnsbarn heller, så jag lever ungefär som innan pandemin. Självklart har jag full förståelse för bland annat dig och alla andra i samma sits. Men som du säger, det hjälper ju inte att gnälla. Jo, kanske känner man sig själv nöjdare då;-)

  • Svara

   Paula

   20 mars 2021

   Tur att du har din man att kramas med! Jag tänker ofta på dem som är helt ensamma, som jag fast utan djur. Då kan man ju fått gå ett år utan en enda kram! Dottern ville tydligen ha elefanttavlan, så den får vänta här tills vi träffas…

 12. Svara

  Ditte

  19 mars 2021

  Som vanligt så gillar jag dina härliga bilder tillsammans med dina svar. Och intressant att läsa dem. För egen del skulle svaren som vanligt blir “att det beror på” .
  Men jag instämmer helt i svaren på första och sista frågan. Där beror det inte på-
  Kram

 13. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 mars 2021

  fina bilder. nej, en är verkligen inte på topp i dessa tider. och de där sprutorna verkar dröja längre än någon kunde tro. men en får väl vara nöjd med att inte ha blivit sjuk. lister kan bjuda på obehagliga överraskningar

 14. Svara

  Ingrid

  19 mars 2021

  Jag är ju så ålderstigen så jag har fått min två sprutor redan. Jag var som en kobra på telefonen så fort jag fick veta att “födda 1940” var välkomna att ringa och boka en tid. Det är jag glad för i dag, för nu är det mycket krångel med tillgång på vaccin o annat elände.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

 15. Svara

  Bokdamen

  19 mars 2021

  Härliga bilder och intressanta svar. Det tar sin tid med vaccin, och är inte lätt, jag får nog vänta länge men men förr eller senare så blir det väl av.

 16. Svara

  ElisabetR

  19 mars 2021

  Jag ska nog inte rodda i det som får mej taggig mer än kort. När framförallt gamla människor blir illa behandlade. Har träffat på det i mitt jobb som syrra och nu här på bruket. Gamla människor som flyttas flera mil till boenden där de inte känner igen varken personal eller omgivning. Anhöriga har flera mil att åka, när det kunde vara nästgårds. Det ska sparas. Men spara behöver man inte när det anläggs golfbanor eller byggs fina broar i staden.
  Jag känner mej alltid bakom flötet, är inte så värst social.
  Damm har jag lärt mej att det glittrar så fint i motljuset. Nöter inte bort färgen på tavelramarna heller.
  Har inget som ligger och surnar i garderoberna. Har haft men jag har döstädat många gånger.
  Siktet inställt på Småland på söndag :-).
  Ha det gott. Ses när det blommar så vackert som på bilden. Var rädd om dej.

 17. Svara

  Ama de casa

  20 mars 2021

  Jag är totalt bakom flötet när det kommer till tekniska prylar. Som tur är så har jag en väldigt bra och tålmodig teknikavdelning nära till hands 🙂

  Ha en finfin lördag!

 18. Svara

  Karoleen

  20 mars 2021

  Det vore härligt med vaccinationerna och större spridning av resistenta i samhället, men tills dess måste folk förstå att vi måste hålla i restriktionerna för att lyckas. Men som du säger så är det mycket gnäll nu och jag blir trött på det. Det förstör så mycket för oss som är försiktiga! Hoppas du får dina vaccinationer snart så att du får kramas! Ha en fin helg!

 19. Svara

  Kina Hellquist

  20 mars 2021

  Instämmer i det mesta du skriver Paula. Om vi försöker skippa gnället, så blir livet lite roligare i alla fall! Dammandet ligger du nog före mig, men jag ska försöka hinna ikapp! ? Dina bilder är verkligen härliga, och valda med omsorg. Ha det gott! Kram!

 20. Svara

  Anki

  20 mars 2021

  Är också lite låg just nu … av lite olika anledningar. Återkommer kanske om det på bloggen …
  Taggarna utåt för instruktionshandledningar och telefonförsäljare.
  Trevligt att läsa dina svar … jag orkar inte med Elisas frågor just nu.
  Anna-Lena sa vallmo om blommorna på bilden – jag tycker mer det liknar en äng med rödfibblor. Spelar ju ingen som helst roll – vackert är det i alla fall!
  Kram

  • Svara

   Tantaugusta

   21 mars 2021

   Håller med om gnäll och om längtan efter dessa sprutor. För egen del tror jag knappast att vi får dem förrän framåt höstlovet, men vem vet? Nåja, det blir ljusare, våren är på väg, alla blir gladare – vi får försöka hålla fast vid det som ändå är bra. Ha en fin söndag!

 21. Svara

  Lena

  22 mars 2021

  Mycket igenkänning här men tavlor målar jag inte. Kul att höra att du gör det! Lite avis, verkar både avkopplande utmanande och stimulerande. Skulle börja en akvarellkurs var tanken men det blev ju inte ett år för nya kurser.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 495
 • 574
 • 1 610 405
 • 5 044
 • 65 064
Sök här