Bloggen

Romantiskt på vårdagjämningen

Av
den
20 mars 2021

Det är mycket öppet vatten nu, även om nätterna är rejält kalla.

Jag matar änderna med de sista fågelfröna eftersom småfåglarna verkar ointresserade av att besöka fågelmataren längre.

För ett par veckor sedan var det slagsmål i andflocken, de nafsade varandra i stjärten och flög tjattrande upp i luften i en vild dans.
Nu har romanser uppstått, alla änder simmar par i par i bästa harmoni

Här tror jag kavaljeren dyker efter mat att bjuda fästmön på…

Vilket stiligt par!

Kniporna gäckade mig länge, varje gång jag skulle knäppa ett kort så dök en av fåglarna under vattenytan!
Men trägen vann, som så ofta!

Det här fotot är taget för två år sedan på ett svanpar. Jag har redan sett svanar i år men det var flera veckor sedan.

Lördagen fortsätter i lagom takt, av dagens vintersport återstår inte så mycket.
Sen väntar en promenad och sen ska det laddas upp inför starten av årets Lets Dance!

Jag är glad att man satsat på programmet även i pandemitider, vi behöver alla lite glitter och glamour.
Läste en intervju i lokaltidningen med Keyyo, en av årets deltagare som sa att dom testas så ofta att det känns som att hon större delen av tiden har en topz långt upp i näsan!
Ska du följa dansarna, vem är i så fall din favorit?

Jag ser fram emot lite ögongodis i form av Michel Torneus och Filip Lamprecht, två riktiga svärmorsdrömmar!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  20 mars 2021

  Jag ser fram emot att se på let’s dance! Då får jag väl kolla in de där svärmorsdrömmarna då 🙂
  Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  20 mars 2021

  Fina fågelbilder =) Härligt när vårkänslorna blir besvarade.
  Nja jag hoppar nog över dansen…..jag har lite svårt för Petra…….
  Nu strax dags att heja på killarna. Stina gjorde verkligen bra ifrån sig idag. Ha en bra kväll! Kram

  • Svara

   Paula

   20 mars 2021

   Jag har också svårt för Petra, blir hon för jobbig kanske jag slutar titta men premiären vill jag i vart fall se. Killarna höll inte i skyttet idag, trist men sånt händer. Lördagskram

 3. Svara

  Ditte

  20 mars 2021

  Känns skönt med vårdagjämningen. Njuter av dina vackra bilder och ser att sjöfåglarna har det fint hos dig också. Var ute och tittade till mina tidigare idag och alla verkade må bra. Svanparet också.
  Antar att trots denna vårdagjämning så kommer inte våren direkt flygandes utan vi får nog ge oss till tåls. Men snart så.
  Let´s Dance ska vi också se. Men favorit? Tja, vill nog se dem först.
  Önskar dig en fin fortsatt lördag.
  Kram

 4. Svara

  Anna-Lena Larsson

  20 mars 2021

  En sådan massa fåglar! Här är det ganska mycket is kvar, bara delvis öppna vatten. Där det är strömt, där har isen fått ge med sig.
  Svanarna har kommit till ett par olika platser där man brukar se dem. Vårtecken! Koltrastarna och ringduvorna besöker fågelbordet, tillsammans med de vanliga vinterfåglarna. Väntar på bofinkarna. Grannen hade haft besökt, så de är på gång.
  Let´s dance tittade vi på en gång förra året. Ville se elfsborgsspelaren Anders Svensson. Ingen program vi ville fortsätta följa, trots att han var med ett bra tag till. Föll ingen av oss i smaken. Får bli Muren i kväll i stället. Frågesportsprogram. Det går alltid hem här. Kram på dej!

  • Svara

   Paula

   20 mars 2021

   Jag tyckte Muren var så tråkig så jag slutade titta förra säsongen, annars gillar jag frågesport, har för första gången börjat titta på Alla mot Alla o försöker slå dövörat till för flamset o koncentrera mig på de roliga frågorna. Min granne har också sett bofinken!

 5. Svara

  Minton

  20 mars 2021

  Gillar din header. Underbara bilder på fåglarna och jag har fortfarande små pippiar som vill ha mat.
  Skall titta på Lets dance och kolla på lite tantgodis ( svärmorsdrömmar)
  Brukar inte följa programmet.
  Kram Anki o Minton

 6. Svara

  Åke

  20 mars 2021

  Men David är väl inte med… tror ingen kan axla den programledarens mantel. Vårdagsjämningen tar vi emot på största alvar. Fyndig rubrik du fick till 🙂 Andparet var stiliga.

 7. Svara

  Kina Hellquist

  20 mars 2021

  Vilka underbara fågelbilder.
  TV-valet för kvällen blev knepigt. Förra omgången av Muren var så rolig att titta på, och efter det börjar en engelsk dramaserie, Belgravia. Engelska serier brukar vara bra. Så, aftonbladet eller expressen? Sen måste jag nog säga att de nya programledarna för LD är något av mina favoriter. Få se om dom kan mäta sig med sina föregångar! LD går ju också i repris söndag f.m. Så vi får se.

 8. Svara

  ElisabetR

  20 mars 2021

  Härliga fågelfoton. De är tacksamma objekt. Mycke änder i år. Vilka färger de har, hen som målade dom hade god smak. Tänk på stackars gråsparven inte mycke färg kvar till den. Förra året var Lisjön knöfull med sångsvan i år har vi inte sett en enda. Men de kommer nog snart.
  Ska bli riktigt spännande att se Let’s dance, många med som är intressanta. Svärmorsdrömmarna ska jag kolla in, vet inte vilka det är. Jag har lite hatkärlek till Carola. Hon sjunger bra, få se hur detta går. Bara programledarna inte blir för flamsiga, dom förra var så bra.
  Ser också fram mot Belgravia, gillar kostymfilmer från den tiden.
  Ha en trevlig kväll.

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 mars 2021

  Vad härligt med fågelromans men det är ju synd att de ska behöva slåss innan de kan bilda par. Jättefina bilder och visst blir man glad när solen glittrar i vattnet och kärleken flödar 😀
  Visst behöver vi lite glitter och glamour men någen favorit har jag inte än så länge. Jag vill nog se hur de dansar först.
  Kram

 10. Svara

  bpz3

  20 mars 2021

  Borde ju kunna det vid det här laget – alltså vem som är herr and och vem som är fru and. Vet inte hur ofta min man hat fått berätta för mig. ändå fick jag googla – igen. Suck. Kul med snyggingen – som är killen alltså;-)

  Let’s dance – ja, jag såg trailern på tv4 och var överlycklig att jag åtminstone kände igen Carola och Michel Tornéus. Ja han var ju längdhoppare, så det var inte så konstigt att jag visste vem det var;-)

  Håller med dig att sådana lite glittriga program behövs för många just nu. Det gillar ju också ESC sedan. Själv har jag aldrig varit intresserad så jag kommer inte titta på programmet.

 11. Svara

  Märtha

  20 mars 2021

  Jag har sett Let’s Dance i flera år, men aldrig följt det slaviskt. Motsvarande program här i Finland är betydligt tråkigare! Favorit? Någon som utvecklas. Tittar nu som bäst, vissa har underhållningsvärde, vissa har rytm, vissa kan lätt bli bättre… I folkdansen när jag var tonåring hade vi en kille med som inte kunde röra sig i rytm, inte visste skillnad på höger och vänster – efter ett år var han eftertraktad på dansgolvet. Han hade hittat nyckeln. Så gör en del i det här programmet också.

 12. Svara

  Ama de casa

  21 mars 2021

  Jättefina fågelbilder! 🙂

  Jag kommer att se Let’s dance, men i efterhand på webben. Har ingen favorit, har inte sett programmet än.

  Ha en fin dag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 71
 • 432
 • 1 717 846
 • 4 908
 • 63 164
Sök här