Fem-en-fredag # 15 Konsumtion

# 15 Konsumtion

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?

Jag skulle förmodligen klicka hem en massa roliga och användbara (?) prylar till

mina tre barnbarnsbarn! Här ett dagsfärskt foto på Noelle, 6 månader

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?

De få gamla smycken jag har från min mamma och mormor. Några broscher, ringar, hals- och armband samt en gammal klocka

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?

Mat, öl, böcker…

Vad är något du sällan lägger pengar på?

smink! Mascaraborsten hinner torka mellan gångerna jag använder den, läppstift som är så snyggt på andra tycker jag inte passar mig alls, ser ut som en (ännu) vresigare käring..

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

Jag bjuder gärna på fikabröd till mina vänner men äter inte det själv.

Flera deltagare till detta roliga tema hittar du som vanligt hos Elisa

Vi tar väl en blomma så här fredagen till ära också!

Trevlig helg!

4

31 Comments:

 1. Men hjälp vad hon vuxit!. Mariehand tror jag blomman är en orkidé?

  • Ja, jag kallar den jungfri Marie nycklar, det är samma blomma. Ja småttingarna växer som ogräs! Hoppas jag får träffa dem helgen kring 7 maj…

 2. Ååå Noelle i finaste vårkläderna, så söt och fin. Ja du är verkligen storkonsument av böcker =)
  Själv skulle jag köpa en större trädgård och massa växter, nä jag bara skojar då skulle jag köpa ett sommarhus hus att nyttja om vintern utomlands och ha vår/sommar hela året. Önskar dig en trevlig helg, kanske med en kall öl nu när vårvärmen kommer.

  • Ja det är inte svårtippat att du helst vill ha sommar och varmt året om! Kanske kan det bli ett hus nere kring Medelhavet vid en lottvinst? Underbara dagar nu, vi får njuta allt vi kan!

 3. Vackra Jungfru Marie nycklar! Är inte mycket för läppstift heller, men mascara använder jag ofta.
  Köper en hel del till barnbarnen… mest kläder. För det köper jag alldeles för mycket till mig själv oxå.
  Kram!

  • Jag skickar ibland små presenter till mina småttingar men det skulle nog bli betydligt mer om jag själv kunde överlämna gåvorna! Kram

 4. Oj, har det redan gått ett halvår sedan du blev mormorsmor till den fina tjejen (blev det rätt nu?). Jag skulle förmodligen prioritera som du om jag hade haft barnbarn eller ännu ett led. Men nu konsumerar jag det jag själv vill ha och här blir det inte heller något smink. Jätteskönt att slippa hålla på med :D
  Kram

  • Minns hur jobbigt det var att inte ens kunna springa ner o handla mjölk en söndag morgon utan krigsmålning…men jag slutade sminka mig när vi började driva värdshuset. Att bli varm och svettig under ett sminklager och inte kunna vaska av sig, nä fy! Ja det blev rätt, fast jag föredrar gammelfarmor och gammelmormor. Och helst vill jag kallas momi, samma som jag kallas av barnbarnen, underlättar mycket.
   Kram

 5. Ja, tänk när jag blir mormorsmor! Kan hända när jag inte vet. Men snart blir jag farmor igen. Dessa ljuvliga.
  Sparar på släktklenoder gör jag, vin dricker jag, sminkar mig inte och äter inget kaffebröd ;)

 6. Alltid lika roligt att läsa dina svar med fina bilder till. Och för egen dle skulle jag som vanligt svarat att “det beror på”. Och det utom vad jag inte skulle sälja . Här skulle mina svar bli som dina. Jag skulle heller inte sälja pappas medaljer från krigstiden som han fått i “strid” för Finland, Norges och Europas frihet. Men kanske hamnar de hos döttrarna eller på Armémuseum. Jag kommer ju inte at leva i evighet.
  Ljuvlig bild på illa Noelle. Så söt.
  Kram!

 7. Fint med gamla saker som har historia.

 8. Lilla Noelle är ju bara så näpen! Tänk så roligt att ha ett så vackert barnbarnsbarn.
  Ha en skön helg!

 9. Oj då! Så lika vi är här… igen. Förutom ettan då.
  Noelle är ju så himla söt och hon kan redan stå upp – inte illa. Inte att jag vet när barn KAN stå på benen, men ändå. Åsså har Paulina valt rosa kläder – såklart;-)

  Smyckesamlingen – är det den du ärvde? Om ja, så älskar jag hjärtklockan. Svarade förresten lika som du på den frågan…

  Som sagt, vi är förvånansvärt överens denna varma vårfredag:-)

 10. Mat och öl, det gillar jag också, och äter inte mycket fikabröd heller.
  Men jag gillar läppstift mycket, känner mej så mycket piggare med lite rött på läpparna!
  Så stor hon har blivit, söta Noelle, förstår att du längtar till at få krama henne!
  Kram till dig!

 11. Hade jag gott om flis så skulle jag unna mej mer boende på hotell. Hotellfrukost, stort badkar där man får gona både länge och väl och sen krypa ner mellan svala nymanglade lakan. Inte dumt alls. Eller spa med massage och behandlingar.
  Har inget jag inte säljer till rätt pris ;-), det jag har tror jag inte nån annan vill ha.
  Minimalt med smink här, har inte tålamod att hålla på.
  Förr köpte jag blommor bara till andra. Nu köper jag åt mej och så ger jag bort sticklingar.
  Och så sist, men allra mest och sötaste lilla vårblomman i rosa kläder.
  Önskar en trevlig lördag.

  • Materiella ting betyder just inget för mig förutom då några minnessaker från äldre generationer. Det var allt jag ärvde…Blommor lyckas jag misslyckas med så helst vill jag ha plastblommor i fönstren…I mitt tidigare liv gillade jag att åka på spa, numera klarar inte min kropp av några behandlingar, massage är inte att tänka på. Men okej, en ansiktsbehandling vore helt okej!

 12. söta lilla barnbarnsbarnet! lite hotellboende hade ju varit trevligt, så klart. på något hotell med jättefina frukostar. fint arvegods som jag förstår att du är rädd om

 13. Mirjam Halvarsson

  God lördagsmorron <3 Om jag hade pengar, tra la la la….då skulle jag köpa ett litet hus "hemma" i Hälsingland :)
  Några arvegods har jag inte, inte heller nåt annat av värde, så jag kan sälja ut hela bohaget om jag vill ;)
  Noelle, ja vad säger man…vilken härlig tjej <3 Är jag avundsjuk? Jo, det får jag erkänna :)
  Ha det så gott i helgen och stor kram till dig!

  • Förlåt jag är sen med att svara, tiden räcker inte till! hoppas du vinner många slantar och kan köpa ditt hus! Jag vet ju hur du längtar dit….Det är en ynnest att få se tre yngre generationer i sin familj, det är inte alla förunnat, och jag är mycket tacksam över det. Varm kram uppåt Vindel-hållet!

 14. Jag har en ganska krass inställning ärvda saker och eftersom jag aldrig, verkligen ALDRIG, inte ens mina giftasringar – använder smycken så har jag redan gjort mig av med det mesta. Har gett bort till släktingar och vänner, samt sålt det som var rent guld. Däremot har jag sparat sånt från föräldrahemmet som jag verkligen gillar – alltså en del prydnassaker och några möbler!
  Visst är trädgårdsjobben en hobby för mig, alltså nåt jag egentligen inte skulle vilja överlåta till andra. Tidigare så grävde och anlade jag saker själv, men det orkar jag inte med längre. Så när det gäller större jobb – som det skulle bli i parken – då måste jag be om hjälp!
  KRAM/Susie

 15. Vad söt hon är, Noelle :-)

  Jag har inte använt smink på mååånga år. Det är väl rätt snabbt gjort att sätta dit mascaran, men fy vad jobbigt att få bort den… Jag är alltför bekväm, att vaska av ansiktet räcker – att få väck mascaran är jobbigt!

  :-)

 16. Kina Hellquist

  Heeej Paula! Oj, vad med böcker du har! Så många hade jag inte ens före rensningen! Jag sminkar mig (ögonfransar och bryn) innan jag ska in till stan, för annars känner jag mig som den griniga kärring jag är! ? Då blir jag vacker som en dag och svävar fram med munskydd och igenimmade glasögon, mellan affärens montrar, och vid en tidpunkt då det knappt är en människa där! ? Då passar jag också på att köpa gott kaffebröd, som jag äter upp helt själv utan att bjuda på en enda smula! Sån är jag! Kram!

  • Haha, gick du på den? Bokhyllebilden var lånad på nätet, själv har jag två rader böcker, en med kokböcker och svampböcker, en med arvegods, typ biblar och Fänrik Ståls sägner…
   Mina ögonlock hänger numera så jag ser ut som en ledsen panda om jag målar ögonen…Du är den minst griniga käringen jag vet, men du har nog lika mycket jävlaranamma som finnkäringen, kanske??? Det är vad jag tror! Kaffebröd var aldrig min grej så det slutade jag med 1996 liksom socker överlag. Sån är jag. Kram

 17. Just nu i Coronatider torkar min maskar också igen. Tidigare användes den i alla fall liiiiite flitigare. Skulle behöva gå genom sminket och slänga det mesta, men behöver man egentligt smink? Nja… ? Andra kanske tycker att man borde ? Böcker är en nyttig konsumtion tycker jag ????

 18. Söta Noell.
  Vi är inte så lika i våra svar, möjligen det där med smink. Använder inget sånt längre.
  Men fikabröd vill jag inte vara utan (som du vet).
  Kram/Kicki

 19. Så härlig bild på Noelle … tänk att hon redan är 6 månader! :)
  Smink används aldrig – och kaffebröd ätes väldigt sällan, så där är vi lika. :)
  Jag har också en del smycken efter farmor och svärmor – och så de nyfunna efter mamma – det är sånt som inte ska säljas!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 20. Jag tyckte väl att jag kände igen ditt barnbarnsbarn Noelle. Hon är tydligen Saijas barnbarn.

 21. Smink ja, det var det längesen jag köpte. Arvegods förstår jag att du är rädd om. Kaffebröd äter jag sällan men unnar mig choklad ibland. Vad söt Noelle är! Ha en fortsatt fin helg!

 22. Om jag hade pengar, skulle jag anställa en chaufför. Vi hade en,
  när vi bodde i Indonesien. Bara ge honom adressen, Och så säga:
  “pick me up at ? o`clock.” Han tvättade också bilen nästan varje dag.

  Jag köper ingenting onödigt (vin och öl är inte onödigt)
  – håller på att göra mej av med onödigheter.
  Vad som besvärar mej, är flera underbara träsaker, som min morfar gjorde
  i mitten av 1800-talet. Det är ett par mjölkbunkar, smörbytta, flera ostformar,
  grötkräkla (visp).
  Det är sånt som borde vara på en gammelgårdsmusèum.
  Sminkar mej inte, har aldrig gjort. Naturlig skönhet. :)
  Vad jag köper åt andra? Det beror …

  Kommer ihåg den där vackra blomman – växte i björkdungar kring Gänsen.

  • Oh, det skulle jag ta efter, men jag behöver både bil och chaufför ! Vilken lyx! Självklart är inte alkohol onödigt, etanol är ju också alkohol, utan den går ju inte ens bilarna här i Sverige längre…Den vackra blomman ja, en orkide som heter Jungfru Maria nycklar. Vilket minne du har”

 23. Pingback: Fem en fredag v. 16: Veckogöra - elisamatilda.se

Kommentera