Fem en fredag

Fem-en-fredag # 8 Veckan som gått

Av
den
24 februari 2023

# 8 Veckan som gått

Blev det någon semla (i någon form) i veckan?

Nej tack, som allt fikabröd och godis har jag tackat nej till semlor sedan 1996!

Hur firade du din senaste födelsedag?

Inte alls, vi är inga firare i min familj, inte när vi blivit vuxna, barn firas självklart.

Jag fyller dessutom år i årets tråkigaste månad november! Undantaget var när jag fyllde sextio och nästan hela familjen åkte på samba-kryssning, det var skoj!
Jag hoppas jag är pigg och rask när jag fyller sjuttio, då vill jag göra en ny kryssning!

Vilken var den senaste listan du gjorde?


Jag lever med hjälp av listor, hela mitt liv består av listor. De här listorna är förstås dagsaktuella och om blott en halvtimme är det dags att byta fokus! Heja Calle, heja Wille, heja Iivo, heja Remi!

När väntade du senast på en hantverkare?

Jag har blivit upplyst om att nästa vecka dyker en hantverkare upp som ska installera Falu stadsnäts fiber. Jag har gett tillåtelse att gå in med huvudnyckel eftersom de inte kunde precisera tiden mer än mellan må-fre 07.30-16…..

Vilken serie eller film har du senast börjat titta på?

Förutom Last of us som är en hajpad dystopisk serie på HBO så har jag också börjat titta på Limbo
en svensk dramaserie på viaplay som inte alls är så tokig.

Du hittar flera temabloggare hos Elisa


Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  24 februari 2023

  Gillar dina svar. Firar inga födelsedagar men har ätit en semla.
  Matlista brukar jag skriva och om jag skall in till stan så jag vet vad jag behöver.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  24 februari 2023

  Begriper inte hur du kan avstå så mycket goda kalorier! Men nu är det godisfasta till påsk!
  Inga firare här heller. Firade sextio med att bjuda de “närmaste” på söndagsmiddag.
  Få se vad det kan bli då jag fyller 70 i november….
  Limbo ska vi kolla på. Ska titta klart på några andra serier som vi håller på med.
  Lista… ja, innan inhandling i livsmedelsaffär. Skrev fler listor du jag jobbade…på riktigt.
  Ha det gott! Kram!

 3. Svara

  Bia Lidén

  24 februari 2023

  Jag gillar också listor. Har alltid gjort det. Kanske därför jag också älskar anteckningsböcker.. Limbo är en serie i min smak. Ser fram emot söndag när nästa avsnitt släpps. Kram/Bia

 4. Svara

  Mia

  24 februari 2023

  Inga födelsedagsfiranden här heller men i år fyller syster 70 och hon blir nog besviken om det inte blir NÅN sorts firande 🙂
  Så var herrarnas skiatlon klar och inte helt oväntat en norsk kvadruppel men ändå bra med svenskt på femte och sjätte plats. Det såg ju bra ut för Niskanen på den klassiska sträckan men så är inte skaten hans starkaste sida, vänta bara till femmilen! För den är väl klassisk??
  Kram på’re

 5. Svara

  Kina

  24 februari 2023

  Skriver också listor, men definitivt inte samma som du. Semlor och allt, allt, allt sött gillar jag, så jag är såååå himla avundsjuk på dig som har karaktär nog att avstå! Men jag gör mina tappra försök ibland! ?
  Alla större och jämna födelsedagar har jag undvikit. Det räcker med dom allra närmaste och lite god mat!
  Ha en trevlig helg nu! Kram!

 6. Svara

  Anna i Portugal

  24 februari 2023

  Det bidde Norge, Norge, Norge och Norge i skiathlon 🙂 Men sen kom Poromaa! Herrarna gjorde bra i från sig tycker jag även om det inte blev några medaljer. Kan inte tacka nej till semlor (om de är glutenfria).

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  24 februari 2023

  Semla vet du ju att jag har ätit och den var god 😀 Vi firar inte heller födelsedager mer än att vi ringer och säger grattis. Jag brukar få några fina sånger per telefon också och som du kanske kommer ihåg så sjunger jag och mina systrar ekorrn satt i granen när vi grattar varandra 😀 Mina barn sjunger de mer traditionella sångerna.
  Jag håller tummarna för att det blir en kul kryssning även på din 70-årsdag.
  De enda listor jag gör numera är handlarlistor. Men jag kollar tv-guiden flera gånger varje dag när jag vet att jag ska se skidtävlingar. Jag glömmer ju tiderna så fort jag har klickat bort guiden. Tyvärr blev det helnorskt idag så vi får hoppas på damerna i morgon.
  Kram

 8. Svara

  Äventyret framtiden

  24 februari 2023

  Det är alltid roligt att läsa fem en fredag, att se hur ens bloggvänner fungerar och inte fungerar.
  Hoppas du får komma ut på kryssning igen när det blir dags för nästa jämna födelsedag!
  kram från gränden!

 9. Svara

  LillaSyster

  24 februari 2023

  Listor är bra till mycket ?
  Bra med fiber
  installation. Nästa vecka kommer elektrikern hit ….typ på måndag eftermiddag. Nu jobbar ju maken hemifrån så det kommer funka. Trevlig fredagskväll =)

 10. Svara

  Ditte

  24 februari 2023

  Härligt med dina listor. Påminner om makens . Ja, mest tiderna på VM. Han är fastsatt vid teven
  Kul med er sambakryssning när du fyllde 60. Och visst blir det att satsa på en ny variant när du fyller 70.
  Vad gäller semlor har jag ätit ett par små. Brukar dock inte äta några alls.
  Fint att du får fiber men jag förstår till fullo att du lämnar ut nyckeln. Tiderna är ju helt omöjliga.
  Önskar dig nu en fin helg. Mycket sport blir det ju.
  kram

 11. Svara

  BP

  24 februari 2023

  Här har vi ett och annat gemensamt. Sötsaker går bort, även om jag ätit en wienersemla där jag skrapade bort mandelmassan. Födelsedagar firas inte heller. Slutade med det efter att ha fyllt 30.
  Listor däremot gör jag aldrig eller så gott som aldrig. Följer dock sid-VM och vet när sändningarna börjar. Precis som du satsar jag på lopp efter klockan 12 – hahaha:-) Tycker att Wille och speciellt Calle gjorde bra ifrån sig. Calle överträffade sig själv tycker jag.
  Igår var det en svensk dag med en kvadrupel, idag var det Norges tur.

 12. Svara

  Ingrid

  24 februari 2023

  Jag är ingen “listmänniska” och tycker att minnet ännu fungerar rätt bra. Den enda lista jag har på gång är shoppinglistan i mobilen. När jag ansett mig handlat färdigt halar jag fram den och kollar om jag fått med allting.
  Ha en fin helg!

 13. Svara

  Susjos

  24 februari 2023

  Semlor är gott, men jag är inte lika förtjust i semlor som min man är !
  Wow , imponerad av dina listor och skidintresse, jag brukade se en del skidtävlingar på TV då Gunde Svan och Wassberg mfl tävlade …varför jag inte gör det nu, det vet jag inte?!
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 februari 2023

  försöer fira allt som går att fira, ätit semlor, men skriver inga listor.

 15. Svara

  Klimakteriehäxan

  24 februari 2023

  Strongt att avstå allt godis – det skulle jag inte klara, även om jag inser att det vore bra för figur och vikt.
  Visst är det kul med vintersport – så länge man utöver den som tv-tittare, alltså!

 16. Svara

  it_is/Anette

  25 februari 2023

  jag gillar vaniljsemlor, men det räcker med någon enstaka såhär i semlans-tider. Listor är bra många gånger. När jag ser dina så kommer jag ihåg när jag var mycket yngre, det var slalom eller längdskidor…. Stenmark, Gunde osv… då skrev jag också listor med tider. Det var så skoj att ha allt framför sig. Barn firas, men jag behöver inte firas längre, men märkt att mina barn inte alls har samma åsikt, dom vill fira både mig o varandra, som tur är räcker det med att vi med respektiva o barn är samlade.
  Ha en fin helg

 17. Svara

  Violen

  25 februari 2023

  Ståndaktigt av dig att avstå från godis! Jättebra för hälsan.
  Har helt tappat lusten att fira födelsedagar, men barnbarnet får lite extra uppmärksamhet på sin.
  Helt utan listor kan jag inte vara, speciellt inte när det gäller matinköp. En “göralista” är heller inte dumt att ha.
  Så bra att få fiber indraget, hoppas hantverkarna sköter sig så att det fungerar.
  Önskar dig en riktigt skön helg! Här tittar solen fram idag, härligt!

 18. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  25 februari 2023

  Som dig har jag avstått att äta semlor i årtionden. Dricker varken kaffe, te eller mjölk och Rolle – som inte heller dricker kaffe – gillar inte söta bakverk, så det har varit lätt. Tar han en bulle till teet på kvällen och det råkar vara socker på den, då är han noga med att skrapa bort sockret!
  Jag som inte stått på ett par skidor sen tonåren älskar att se LÄNGDSKIDOR och följer tävlingarna noga genom att i TV-tidningen ringa in dom så jag inte ska missa nån. Men dom nya moderna skidtävlingarna samt “nerförsåkning” tittar jag inte på…
  KRAM-Susie

 19. Svara

  Kicki

  26 februari 2023

  Jodå, semla har vi ätit, vi gillar det du avstår.
  Vi firar inte heller några födelsedagar bland vuxna.
  Lappar och listor är vad mitt liv också består av, men inte lika utförligt som dina.
  Ha en fin solig söndag!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 372
 • 770
 • 1 611 040
 • 5 044
 • 65 073
Sök här