Fem en fredag

Fem-en-fredag # 15 Påsken 2022

Av
den
15 april 2022

# 15 Påsken 2022

Vad vill du helst ha i ett påskägg?

På den tiden jag åt godis gillade jag verkligen Mignon-ägget
Klicka på namnet så kommer du till en länk med förklaring vad den består av ifall du inte känner till denna finska läckerhet

Nu när jag inte längre är godissugen skulle jag nöja mig med ett litet Fabergé-ägg….

Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?

På julen äter jag..

..nöff nöff

på påsken äter jag

bä bä

Är det någon skillnad på musten?

Hur ska jag veta, jag har inte druckit must på typ hundra år, eller i alla fall 25

Tar du fram något pynt?

Nej det räcker väl med att jag pyntat mig själv?

Hur kommer du fördriva långfredagen?

Den är strax fördriven för nu är klockan över åtta på kvällen.
Jag har krattat uteplatsen och ställt upp kompostgallret (6 meter långt, i väntan på att jag får hem något bättre) så Daniel kan gå ut utan lina.
Och så har jag badat bastu, och det grämer mig så att jag inte tog med mig baddräkt!
För den här gången var det två unga tjejer där som doppade sig i ån! Och inte bara doppade utan hoppade i, plums bara, i 6 gradigt vatten!
De försökte locka med mig och jag hade sån lust att göra det när jag äntligen hade sällskap, men, jag kan ju inte gå på allmän plats och bada näck när det är dagsljus och solen skiner…då skulle jag nog bli tvungen att flytta…
Men jag lovar dyrt och heligt att hädanefter följer baddräkten med i bastukassen ifall nu dessa tjejer eller några andra våghalsar badar bastu någon annan fredag!

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Sötaste påskkäringen Noelle önskar GLAD PÅSK till dig som tittar in!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  15 april 2022

  Vilken söööööööt påskkärring – älskar bilden:-)
  Fabergé-ägget tar jag direkt. Mignon-ägget kände jag konstigt nog till. Jag hade en finlandssvensk kollega på mitt jobb och hon gjorde reklam för Mignon-äggen. I år var de visst slutsålda ett bra tag innan Påsk…
  Dum fråga – bastar du näck? Alltså jag menar det är ju en “allmän” bastu i er förening. Då skulle jag nog inte basta utan baddräkt/bikini. Okej, om man har en avdelning för kvinnor och en för män är det en annan sak;-)
  Det verkar vara bara du och jag som byter ut julskinkan mot lammstek. Bra där, då är jag inte ensam;-)
  Ett himla roligt inlägg med världens roligaste bilder:-) Jag tackar din hovleverantör:-)

 2. Svara

  LillaSyster

  15 april 2022

  Underbara unge!
  Men du kunde ju tagit på underkläderna och badat i =)

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 april 2022

  God fortsättning på påskhelgen!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 april 2022

  vår höggravida svärdotter badade i en sjö igår

 5. Svara

  Äventyret framtiden

  15 april 2022

  Den allra sötaste lilla påskhäxan jag har sett någonsin tror jag. Urgullig!
  Uffe gnölade om att han ville ha ett Mignonägg och det går ju inte för sig här. De vet inte ens vad den läckerheten är, men jag lovade att laga ett åt honom till nästa påsk. Fabergéägget skulle jag absolut nöja mig med jag också.
  Här äter vi också lamm till påsken. Lite ordning på torpet ska det vara. Jag är som du, jag har inte druckit varken jul-eller påskmust så där bara, men jag har smakat när dottern med familj har haft. Det är ingen som helst skillnad tycker jag, bara etiketten som har blivit utbytt. Kanske alla dricker gammal julmust till påsken? 😉 Oj, så gärna jag skulle ha varit med och bastat och också kastat mig i sjön. Om du skulle ha sprungit fort så skulle ju inte någon ha sett dig Paula. I vattnet är du gömd.
  Kram

 6. Svara

  Ditte

  15 april 2022

  Så roligt att läsa dina svar som är med humor och distans.
  Detta finska ägg har jag faktiskt smakat.Fick i present. Mäktigt! Men nästan synd att äta upp detta hantverk. Drog ut på det.
  Tycker du pyntat dig själv så fint men du har en stor konkurrent här i lilla Noelle.
  Önskar dig en fin påsk.
  Varm kram

 7. Svara

  p169sun

  16 april 2022

  Tack för texten, du borde få betalt och vilka härliga bilder du hittat.

  Visst är det härligt att starta helgen med en bastu. Men vete tusan om jag vågat hoppa i 6-gradigt vatten. Men kanske… det är ju himmelskt skönt att gå in i bastun efteråt.
  Glad påsk!

 8. Svara

  Anna-Lena

  16 april 2022

  Söt påskkärrong!
  Lamm äter jag helst inte. Kan inte förstå att någon kan ta livet av de söta djuren. Dessutom gillar jag inte smaken.
  Basta..nej tack… känns livsfarligt!
  Men godisäggeg såg väldigt gott ut! Ha en fortsatt fin påsk! Kram

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  16 april 2022

  Glad Påsk <3 <3
  Det där var den sötaste påskkärring jag nånsin sett men jag gissar att det inte blir nån resa till Blåkulla för henne, hon är ju alldeles för ung för dylika begivenheter 🙂
  Vad härligt det låter med bastu och nu vet du att det blir dopp efteråt 🙂 Kram på're!

 10. Svara

  Gun Wiik Pils

  16 april 2022

  Oj va bastusugen jag blev nu.I förra huset hade vi fin bastu,nu jag bastu i Finland i sommarstugan som jag tillsammans med mina 3 syrror, så det blir bastu på sommaren, men det är egentligen skönast på vinterhalvåret.
  Sockersöt påskkärring.

 11. Svara

  Kicki

  16 april 2022

  En sån söt påskgumma, Noell förstås, även om den andra var söt på sitt vis.
  Det hade varit nåt det om du hoppat i 6- gradigt vatten.
  Ha en fortsatt fin påskhelg!
  Kram

 12. Svara

  Bokdamen

  16 april 2022

  Vilken söt påskdam. Basta är säkert skön för den som klarar värmen, mig funkar det inte för. Är ohejdad badkruka numera men en del badar ju året runt….Ha en fortsatt skön påsk!

 13. Svara

  Ama de casa

  16 april 2022

  Att bada i iskallt vatten efter en bastu är inte dumt alls! Fast utan bastu så får det vara…

  Ha en fortsatt glad påsk!

 14. Svara

  Violen

  16 april 2022

  Den allra sötaste lilla påskkäring man kan tänka sig! Men den mer vuxna varianten ser väldigt trevlig ut, hon har glimten i ögat!
  Ha en fortsatt fin påskhelg!

 15. Svara

  Minton

  16 april 2022

  Bastu är inte min grej och att bada i 6 gradigt vatten NEJ. Den lilla påskkärringen är så ljuvlig. Äter lax till påsk och gärna lamm men det finns inte i butiken.
  Påsk Kramar från Minton och mej

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 april 2022

  Påskägg har jag inte numera men jag köpte hem lite gott godis ifall jag skulle få påskkärringbesök. Det har jag inte fått (skönt) så nu hamnar godiset i min egen mage 😀 Här blir det varken gris eller lamm eller något som har med ägg eller kycklingar att göra men en god vegansk chili con carne (eller chili sin carne) har jag fixat till mig. Påsken var speciell när barnen var små men nu är det som vilka dagar som helst.
  Vad synd att baddräkten var kvar hemma men nästa gång kanske det blir ett dopp. Då kanske temperaturen har gått upp till 7 eller 8 grader så att det blir lite behagligare 😀
  Kram

 17. Svara

  Susjos

  16 april 2022

  Vilket underbart inlägg! Å det där ägget har jag aldrig hört talas om, men det lät gott, jag som inte gillar så mycket sött gillar dock mandelnougat! Var tvungen att kolla på videon hur de gör äggen, kul!
  Så härligt med bastu, nästa gång tar du med dig badkläder också, jag vet inte om jag skulle våga bada i så kallt vatten, brr!
  Fortsatt Glad Påsk, och vilken söt liten påskgumma du visar oss, söta Noelle!
  Kram

 18. Svara

  bpz3

  16 april 2022

  Det var 1998 där 63 körsbärsträd planterades i Kungsträdgården. De var en gåva från den japanske kejsaren till vår egen kung. (enligt Google alltså)

  • Svara

   Paula

   16 april 2022

   Tack snälla du, då är jag inte sååå senil! Flyttade ju från Stockholm 1995! Och mindes inga körsbärsblomningar…

 19. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  16 april 2022

  så fin liten påskgumma! visserligen är jag ofta godissugen, men jag tror att jag skulle välja Fabergé – ägget ändå. så länge sedan jag badade bastu. möjligen skulle jag kunna bada i 6 – gradigt vatten efter bastu. ett mycket hastigt dopp

 20. Svara

  Helen

  18 april 2022

  Vilken jättesöt påskgumma, otroligt söt! Den där bastun låter härlig särskilt om det blivit ett kallt dopp efter, jag håller tummarna att du får sällskap fler gånger och får en ny chans att hoppa i ån.?

 21. Svara

  Kina Hellquist

  19 april 2022

  Tack snälla Paula för ditt inlägg! Har inte hunnit läsa det förrän idag, men som jag har skrattat! Du blev ju riktigt fin (hmmm) när du pyntat dig! Men nog tycker jag att den lilla påskgumman var något sötare.
  Och bilderna på dina maträtter…….!!
  Du kanske hade gjort succé om du badat tillsammans med tjejerna. Sådant som drar åskådare kan t.o.m. göra att man får avdrag på hyran! Så ta inte med någon baddräkt till bastun.
  För övrigt hoppas jag att du haft en riktigt härlig påsk! Stor kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 119
 • 596
 • 1 636 063
 • 5 093
 • 65 655
Sök här