Bloggen

Glad Påsk!

Av
den
14 april 2022

Idag hittade jag den vackert blommande tibasten även i Sundborn, fast inte vilt växande utan i Stora Hyttnäs vackra trädgård.

Och titta, en vitblommig variant!

Nu undrar jag förstås hur du firar påsk?
Eller kanske du gör som jag, firar inte alls…

Jag har varit och hämtat en packe böcker i bokbussen idag, kanske blir det en påskbastu imorgon och kanske blir det ett besök på loppismarknaden i Falun annandag påsk.
I övrigt blir det lugnt och skönt och väderprognosen ser solig ut efter dagens regndusch
Men först…

…tar vi den obligatoriska flygturen till Blåkulla!
Den här fina parkeringen finns nära mig, jag hoppas trafiken flyter på lugnt och fint i luften ikväll!

GOD OCH GLAD PÅSK!

Jag följer mina rutiner och bloggar som vanligt så titta gärna in om du vill

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  14 april 2022

  Hahaha! Älskar att det finns folk med humor där du bor – hahaha! Gissar att du inte använde en vanlig kvast ikväll utan att du lånade Harry Potters Firebolt;-)
  Precis som du gör jag ingenting särskilt under Påsk. Högtider är inte vår grej så…

  Kul med en loppis på annandagen. Läste en skylt här att vår loppis först börjar den 7 maj, och då ligger den cirka 15 kilometer bort…

  Vi hade regn hela dagen och fem plusgrader idag. Men även här ska det bli upp till 13 grader under helgen. Jag tror det när jag ser det;-)

 2. Svara

  LillaSyster

  14 april 2022

  Jag tittar så gärna in! Ordning och reda på parkeringen, det kommer Ama att gilla =)
  Fint med Tibast, har aldrig sett vit innan. Glad Påsk, här blir det kanske lite trädgårdsarbete, men det beror helt på vädret. God mat ska det bli i varje fall =) Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  14 april 2022

  Så bra med parkering för din kvast! Min är för dålig för att bära tunga mig! Och tunga katten! Så jag och katten stannar hemma i år.
  Ha en god flygtur! Kram

 4. Svara

  Minton

  14 april 2022

  Tibasten är fin och vit har jag aldrig sett. Gör som du och Daniel firar inte. Hoppas på fint väder så vi kan vara i trädgården. Kvastparkeringen gillas.
  Vi har fått regnskurar idag men plusgrader. Varit hos veterinären med den lille för hans öga har varit dåligt igen men nu var allt ok. Han ligger i min säng och sover nu.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   16 april 2022

   Tibasten växte i Stora Hyttnäs trädgård så det är en odlad variant, den vita är ovanlig och kanske växer den inte i vilt tillstånd. Skönt att ögat är bra igen, jag tycker det är otäckt när djuren har problem med ögonen, de kan ju inte förmedla hur de känner det. Påsk-kramar

 5. Svara

  Susjos

  14 april 2022

  Tibast känner jag inte till, men så har jag inga gröna fingrar heller! Fina är de i alla fall! Kvastparkeringen är så tjusig, har du kommit fram till Blåkulla? Jag funderar på att fixa lite popcorn till mitt glas vin istället…..!
  Inte mycket påskfirande här hemma, inte förrän på Annandagen, då kommer pojkarna hit med flickvänner, en svåger och såklart lilla Samuel, lilla familjen ska först fira påsken i Oxelösund, och min man ska jobba hela helgen!
  Glad Påsk!!!
  KRAM!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 april 2022

  Men vad roligt att hitta en vit tibast. Jag blir alltid glad när jag hittar den första rosa tibasten varje vår men en vit vore också kul att få se.
  Påsken passerar som vilka dagar som helst men den blir ändå lite speciell tack vare att våren är här på riktigt nu 😀
  Kram

 7. Svara

  Ninni

  14 april 2022

  Åhhh! Tibast! När jag bodde i Järvsö så hade vi ett ställe med Tibast som vi försökte besöka varje vår men några gånger var det för djup snö för att vi skulle ta oss dit. Men den är ju så vacker! Jag har aldrig sett vit Tibast förr så tack för den bilden!

  Nä nån tripp till Blåkulla blev det inte ikväll. Snyggt och kul med kvastparkeringen.

  Jag har inte för avsikt att fira påsken mer än att tjejerna och jag (T jobbar förstås) ska förbereda mat och ta med den till min mamma och laga till den där på annandag påsk. V är hos sin pappa till lördag kväll. Ja, jag ska nog äta några sillbitar för jag la in sill till mamma och passade då på att lägga in lite till mig själv också. Jag ska åka till mamma i morgon med hennes sill men några längre resor än till mor blir det inte. Jag hoppas bara få ha det lugnt och skönt och njuta av helgen. Det har varit lite klent med helgmys här på slutet. Såg att det är en ny säsong av “Borgen” på Netflix så jag ska passa på att se den och “Masked singer” på fredagskvällen vill jag inte missa.

  Glad Påsk! ?

  • Svara

   Ninni

   14 april 2022

   Försökte klistra in en liten kyckling efter mitt Glad Påsk men det funkade inte.

  • Svara

   Paula

   16 april 2022

   Jag har inget till övers för alla lekprogram vi bombarderas med, samma kändisar är med i hundrafemtio olika program…Såg att Borgen haft premiär, få se om det lockar.Sitter mer och målar och lyssnar på ljudbok, just nu Kristin Lavransdotter. Påsk-kramar!

 8. Svara

  Ditte

  14 april 2022

  Verkligen en vacker tiabast. Nu vet jag att en växt heter så, du har lärt mig det-. Men att jag skulle känna igen den i det fria är mer tveksamt
  Vad gäller påsk firar vi den inte direkt men vi kommer att träffa lite vänner och äta tillsammans. I övrigt som vanligt.
  Vilken snygg kvastparkering! Och kvastarna ser fina ut så att ta sig till och från Blåkulla ska nog gå bra. Jag är nu snart på väg men har begärt kvastassistans för ryggen behöver extra stöd. Räknar med att vi ses.
  Önskar dig fina dagar och jag tittar in som vanligt-
  Glad Påsk-
  kram

 9. Svara

  Äventyret framtiden

  15 april 2022

  De där kvastarna måste ju gå på någon underliggande readrift? Lite veka ser de ut men man vet ju aldrig med kvastar. Det kan finnas hur mycket jetkraft som helst i dem. Jaså du flög iväg du med? Det var så många häxor på Blåkulla så jag stannade inte länge. Har lite längre väg att kvasta på nu än tidigare så jag startade hemåt rätt så snart.
  Tibasten är ljuvligt vacker. Visste inte att den fanns i vit variant också. Framodlad? Förädlad?
  Vi firar inte påsken vi heller, tar dagarna som de kommer men är bjudna på påskmiddag och de forna Västeråsborna som bor på parallellgatan till vår gränd. Det ska bli roligt att träffas fastän vi träffar varandra rätt så ofta ändå. Igår kom de hit på fika och ett glas rosé, men det har inget som helst med påskfirandet att göra.
  Ska se vad jag lär mig om traditionerna här, är som vanligt nyfiken på min omgivning.
  Glad påsk Paula, njut av helgen!
  Jag bloggar jag också när andan faller på så vi ses säkert här igen ganska snart.

  • Svara

   Paula

   16 april 2022

   Nyfikenheten tar oss långt, dock håller jag mig hemmavid, fast hemmavid har en tendens att skifta…Ibland blir jag förvånad att de som bott här i tjugo år vet mindre än jag som bott här några månader. Men vi är alla olika.
   Visst tror jag tibasten är odlad, den växte i en 1800-talsträdgård som tillhör Carl Larsson-gården. Lax och sill simmar nu i min mage så jag är mätt och belåten. Hoppas ni fick en god påskamåltid hos vännerna! Kram från pörtet

 10. Svara

  Ama de casa

  15 april 2022

  Vilka vackra vårblommor där på kvistarna och kvastarna är också fina. Fast jag har ju moderniserat mig och åker dammsugare 😀

  Vi har inga speciella påskplaner, ska träffa goda vänner men det gör vi ju oavsett om det är påsk eller inte. Fast idag blir det nog en sillalunch på terrassen i alla fall.

  Ha en fin och lång fredag och en GLAD PÅSK!

 11. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 april 2022

  Glad Påsk allra finaste Paula <3 Tänk på att hålla hastighetsbegränsningarna där uppe!
  Vi här i huset tar det som vanligt lugnt den här helgen, inget firande alltså 🙂 Kram på're!

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 april 2022

  Tibast doftar underbart, trevlig påsk!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 65
 • 235
 • 1 654 710
 • 5 125
 • 66 106
Sök här