Fem en fredag # 15 status

Status

Vad hade du för mycket av den här veckan?

Blåst! Inga varma vårvindar heller utan svinkalla nordanvindar!

Vad ville du ha mer av den här veckan?

Vårtecken!

Vad är bättre idag än det var för en vecka sen?

Mitt onda ben är något bättre, från att ha haft problem med att böja knäet så är det nu tvärtom, jag har jobbigt att få benet utsträckt när jag går, haha hur kul är inte det!

Vad kommer bli bättre om en vecka?

Jag kan ju fortsätta tjata om mitt ben…jag vill kunna gå uppför backar och berg igen utan att känna att jag håller på att ramla baklänges..

Vad ser du fram emot till helgen?

God påskmat! Imorgon ska jag festa på en lammstek med potatisgratäng och rödvinssås, och då har helgen bara börjat..

De här blåsipporna i helt olika färg växer i bästa samförstånd och harmoni bredvid varandra på en tuva i min närhet. Jag väljer ofta den vägen på promenaderna för de gör mig så glad!

Flera statusar kan du läsa om hos Elisa som väntar och väntar …på något gott! Barn nummer två, vilken dag som helst nu!

6

22 Comments:

 1. Men vad i allsin dar är det som händer med ditt ben???? Visserligen hade jag hoppats att det skulle bli bättre men det behöver ju inte bli så bra så det blir fel åt det andra hållet?????
  Ljuvliga bilder på de allra finaste vårtecknen <3
  Kram på're

 2. Vårtecken kan man inte få för många av men jag tycker att du har en hel del fina sådana hos dig :D Om nu bara benet kunde uppföra sig lite normalt så skulle mycket bli lättare för dig men det går förhoppningsvis i rätt riktning. Härliga, fina bilder på en välkommen vår :D
  Kram

 3. Att ditt ben fortsätter att jävlas. Hoppas det blir bättre snart. Vårblommorna är ljuvliga och nu vill vi inte ha kalla vindar.
  Kramar och Minton skickar puss

 4. DU är ju duktig med att laga god mat Själv tar det Max 30 minuter att göra iordning samt äta Har ingen ro med matlagning längre

 5. Här var det i och för sig inte blåsigt idag, men det var kallt och inte direkt soligt heller. Inget balkonghäng för min del alltså.
  Nu hade jag ju den tveksamma förmånen att se din “blaffa” till blåmärke. Å i vår ålder “vandrar” dessa blåmärken antingen uppåt eller neråt. I ditt fall neråt verkar det som. Därför kan du inte sträcka ut benet. Var beredd på att det kan ta sin lilla tid till du kan gå “normalt” igen. Det viktigaste är ju att det inte är farligt.
  Lammstek med rödvinsås och potatisgratäng blir det här också imorgon:-)

 6. Men det låter ju inte alls bra det där med ditt ben. Nu måste det ju bara svänga, inte benet dock, åt rätt håll. Krya på dig på bästa sätt Paula.
  Lammstek med rödvinssås blir det här också men på söndag. Det hör vanligen till lördagsmiddagen här men idag åt vi foliesik och det blev rätt mycket över så jag gissar att jag hittar på någon typ av sallad till middag i morgon. Med mycket sik i …
  Var rädd om dig och dina pälsklingar!

 7. Att ditt ben inte läker ogillas rejält. Tycker det rör sig alltför sakta framåt med den saken. Har du någon återbesökstid? Vore kanske bra med en “second opinion” av en annan läkare.
  Läste dina svar och funderade på vad jag skulle svarat. Men lamm blir det inte i morgon och ingen annan dag heller. Är alltför präglad av min norska mormors “får i kål” som bara smakade “kofta”. (Men är jag bortbjuden så äter jag så klart även lamm.)
  Njuter av att se bilderna på dina vackra blåsippor och får nog ta mig en vända ut i morgon till blå och vitsippsbackarna. Ja numer är de också fyllda av påskliljor och scilla.
  Många tankar till dig och dina fyrbenta vänner
  Kram

 8. Härliga bilder!
  Jobbigt med benet, men det ska förhoppningsvis bli bättre …
  Kram och Glad Påsk!

 9. Det är problem att läka bra när man inte är ung – det har jag märkt! Det som tidigare gick över på ett par veckor, sitter nu i flera år om det vill sig illa. Jag stukade ett knä för massor av år sen, tror att det var 10-12 år sen, men det är först nu som det är helt läkt. Men man kan ju trösta sig med att det går över iaf…..så ge inte upp!
  KRAM/Susie

 10. Hoppas på bättre och snabbare bättring av benet!
  Här blir det blomkålsjanssons och sill idag. Tror jag. Menyn för dagen är inte färdigbestämd, den diskussionen brukar vi ta under vår promenad. Ja, i garaget, alltså :-)

  Ha en fin påskafton!

 11. Blåsten är urjobbig, ett krånglande ben kan ju få vem som helst att tappa humöret. Tur att det finns blåsippor, så att man glömmer allt elände för en stund. Lammstek…mmmmm! Njut och ha det gott=) kram

 12. Vi har ofta blåst här, då Lidköping ligger vid Vänern. Det har varit flera soliga dagar men idag Påskafton mulnar det på.
  Vad glad jag blir åt dina fina naturfoton!!!
  Ljus och fin påsk till dig!

 13. Ja så irriterande det är när man hela tiden påminns av något som skaver eller gör ont, svårt att tänka på något annat då
  Här i söder har vi haft kanonväder ganska länge nu. Det är ju en himla tur att det är vår och inte höst i dessa Coronatider, det hade varit ännu deppigare.

 14. så fina vårbilder. och det där som ser ut som en insjö. hoppas att ditt ben blir bättre snart. jobbigt att inte kunna gå som en brukar

 15. Härliga bilder! Hoppas benet blir bättre, besvärligt när en inte kan röra sig som en är van vid.

 16. Underbara bilder som alltid!

  Hoppas du får en fin påskafton i pörtet och vaknar i morgon med ett ben som kommit på bättre tankar!

 17. Mmmm lammstek med potatisgratäng … det blir det här också, om inte idag så imorgon.
  Onda knän är ett elände, man blir så arg när kroppen inte fungerar! Jag har problem med mitt också, så jag anar hur du har det. Hoppas att vi blir av med det onda snart!
  Varm påskkram <3

 18. Vilka härliga vårlika bilder på alla blommor, tack för dem!
  Ogillar också att ditt ben inte är bättre, håller tummarna att det i alla fall går åt rätt håll?
  Såg också delar av Mark Levengoods fina program igår, och tårarna rann när Björn Skifs sjöng “Håll mitt hjärta”.
  Det är sannerligen en annorlunda tid just nu.
  Mums med lammstek och potatisgratäng, här blir det lax i ugn idag.
  Ha det fortsatt gott i pörtet!
  Kram

 19. Pingback: Fem en fredag v. 17: Kultur - elisamatilda.se

Kommentera