Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 7 Spretigt

Av
den
16 februari 2024

# 7 Spretigt

Vilken skiva kan du lyssna på repeat?
Lyssnar inte på skivor, musik lyssnar jag bara på när jag ser på tv-program där det spelas musik

Vad är något äckligt som hänt dig på restaurang?
Faktiskt inget jag kan minnas, däremot hände det när jag jobbade på bank vid Norrmalmstorg att vi hittade kackerlackor i våra arbetsrum, de kröp på väggarna och kilade över borden när vi kom till jobbet på morgonen! IIIIIIK!!!!!! Förklaringen var att de kom genom ventilationstrummorna från restaurangen vägg i vägg. Anticimex fick jobba ett tag, det var spännande att komma till jobbet varje morgon under den vecka det pågick!

Vad vill du uppleva innan du dör?
Jag är för gammal för vidlyftiga planer, tyvärr, inga jorden-runt-resor är längre aktuella även om jag skulle ha pengar som en krösus. Men att få åka längs norska Hurtigrutten är inte så fysiskt ansträngande att hänga med på…så den drömmen lever ännu!

Vilken är den bästa sitcomen?
Bästa? Jag har aldrig följt någon sitcom! Tittade sporadiskt på Helt hysteriskt och Albert och Herbert, räknas dom?

Vilka tre appar i telefonen använder du mest?
Facebook, Sveriges Radio, Bookbeat

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Regnet står som spön i backen, att hitta något färgsprakande i snögloppet är inte lätt, men,
det var ju alla hjärtans-dag i veckan och när jag var i stan igår hittade jag ett par bevis på det:
färgsprakande hjärtan:


Flera som deltar med färgsprakande bilder hittar du hos Lillasyster

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 februari 2024

  Musik piggar upp, även äldre, har jag sett. Helt hysteriskt var ganska roligt.

 2. Svara

  Minton

  16 februari 2024

  Fina hjärtan av blommor. Jag har lyckats åka till mina önskemål. Har åkt Hurtigrutten för flera år sedan och det var fantastiskt. Lyssnar på musik som du. Kan inte komma på något äckligt och inga sitcomen har jag sett.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Mia

  16 februari 2024

  Vad är sitcom??? Ja, då förstår du hur gammal jag är! 🙂 🙂 Musik lyssnade jag alltid på förr men nu blir det väldigt sporadiskt, ibland dyker det upp gamla godingar på FB, då lyssnar och njuter jag av ren nostalgi.
  Fina blomsterhjärtan där <3 Kram på¨re

  • Svara

   Paula

   16 februari 2024

   Haha, ja du, det var inte självklart alls vad sitcom är. Det är en förkortning på situationskomik, fast på engelska då, Såna där gamla serier där man hade pålagt skratt, det minns du va? Jag vet inte riktigt varför jag föredrar tystnad framför musik, men ibland när jag slår på radion så blir jag trött i öronen efter bara en stund…
   Tänk hur det ska låta hårdrock när vi hamnar på hemmet!
   Kram

 4. Svara

  Janerik

  16 februari 2024

  Musik är bra när man är pigg, musik är bra när man är ledsen. Musik är alltid bra för själen. Själv gillar jag Spotify, men min 93-åriga väninna hon gillar YouTube bättre för då är det inte bara musik utan det är ofta en massa vackra bilder till musiken. Ha en fin helg!

 5. Svara

  LillaSyster

  16 februari 2024

  Titta du hittade färg! Själv fick jag gräva i arkivet =) tack för spraket och länken. Regn här också, men det börjar att ta på snön nu. Fredagskram

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  16 februari 2024

  Dina hittade färgklickar är ju så fina så det räcker gott och väl för en färgsprakande fredag.
  Sitcom finns inte i min värld heller, däremot kackerlackor ibland i vårt förråd under trappan. Döda då för jag har lagt ut mat som de kolar vippen av. Snällt eller hur? Jag är min egen Anticimex…

  Hurtigrutten lär vara en trevlig rutt, har jag förstått på flera vänner som har ruttat den hurtiga.

  Fredagskram från gränden!

 7. Svara

  Susjos

  16 februari 2024

  Så fina hjärtan på Stora Torget, och fina Kristine Kyrka<3
  Hurtigrutten vore kul att få åka. Just ja, "Helt hysterisk" glömde jag helt bort !
  Kackerlackor är verkligen äckliga, tur att de inte bits i alla fall ;-D
  Ha en fin fredagkväll!
  Kram!

 8. Svara

  Znogge

  16 februari 2024

  Så färgsprakande och fina bilder du hittade så det gjorde du bra.
  På restaurang har jag inte varit med om något äckligt men när jag sommarjobbade kräktes en liten pojke rakt mot delikatessdiskens skyddsglas. Det var jättelång kö men vi kan väl säga att den försvann väldigt snabbt.
  Hurtigruten hade jag gärna åkt för den fantastiska naturens skull.

  Trevlig fredag!

 9. Svara

  Hannas krypin

  16 februari 2024

  Men fy för kackerlackor. Dessa kryp hade jag inte velat se i verkligheten. Kan tänka mig att det var en “spännande” vecka…

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 februari 2024

  Jag såg några äckligheter när jag i min ungdom jobbade på en restaurang men de är numera preskriberade…tror jag. Bl a hamnade någons plåster (inte mitt) i köttfärssåsen och plockades upp igen och såsen fick puttra på. Säkert dog eventuella bakterier men kanske inte så fräscht. Men kackerlackorna är nog värre.
  Härligt med färgsprakande hjärtan. Särskilt vackert blev det mot den vita snön 😀
  Kram

 11. Svara

  Anna-Lena

  16 februari 2024

  Ser här i kommentarerna att det finns fler som inte visste vad sitcom är. Det förklarade du så bra så nu vet jag. Gamla serier med pålagt skratt, alltså. Då skriver jag “The Lucy show” som jag nog sett många avsnitt av. Den serien känner nog inte de yngre till.
  Erkänner att jag inte minns mycket av innehållet, men jag minns det pålagda skrattet som jag tyckte var väldigt irriterande. Ändå tittade jag. Fanns inga valmöjligheter.

 12. Svara

  BP

  16 februari 2024

  Gillar båda hjärtan skarpt. Såååå fina. Första hjärtat i snöhögen är nästan lite “symboliskt” med tanke på Alexi Navalnyjs död. Tycker jag då. Hjärtat på stolen är fantastiskt fint:-)

  Sedan drar jag en lättnadens suck. Nu är vi två som inte har följt sitcoms. Och de två som du nämnde har jag heller aldrig hört talas om.

  Sedan har vi en sak till gemensamt: Vi lyssnar inte på musik, utom på tvn. Måste medge att jag inte ens har en radio. Har visserligen två stereoanläggningar kvar som min man “underhöll”, men som jag inte har den blekaste om hur de fungerar…

  Även här har det regnat hela dagen. Inte mig emot. Det var ju fem plusgrader. Jag vill men kan inte riktigt tro på att vintern är över för den här gången;-)

 13. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  16 februari 2024

  Usch vad äckligt med kackerlackor, tror bara jag sett det på Kreta. Men fy att de finns i Sverige ?

 14. Svara

  A Room of my own

  16 februari 2024

  Hurtigrutten kunde en verkligen åka. säkert väldigt vacker. Helt hysteriskt var en jätterolig serie. vissa avsnitt vara helt obetalbara

 15. Svara

  KulTur i Natur

  17 februari 2024

  Hurtigrutten är väl också en dröm hos mig, men oftast ser man bara när de går in i fjordarna hur vackert det är, ex. Geiranger. Men jag vet inte hur vackert det är ute på havet mellan dessa gånger. Men visst en liten dröm är det.
  Ha en fin lördag.

 16. Svara

  Åke

  17 februari 2024

  Vilket hjärta 🙂 Så fint gjort och så påpassligt att fotografera det 🙂 Norska Hurtigrutten gillas 🙂

 17. Svara

  Anna i Portugal

  17 februari 2024

  Jag har över 800 platser pinnade i min Google Maps. Så nog finns det saker jag vill se och uppleva innan jag dör även om jag inte kommer uppleva allt. Använder inga av de apparna du nämner. Så äckligt med kackerlackorna!

 18. Svara

  Gun Wiik Pils

  17 februari 2024

  Lyssnar en hel del på musik, allt från klassiskt, dock inte opera, rock inte hårdrock då jag städar eller går stavgång. Reagge då jag vill bli på bättre humör, blues då jag är lite låg.
  Dansband och andlig musik går bort, försöker lyssna på rap pga av att den har ett budskap men det är så svårt att höra vad dom rappar, det är otydligt, snabbt och ofta sk ” Rinkebysvenska”

  Äckel på restaurang har jag trots resor i ett 30 tal länder inte upplevt så ofta, är inte den som vill testa allt konstigt som finns i matväg, larver, insekter, ormar och nu senast helgrillad alligator eller krokodil.
  Men jag har ett par minnen, det första från Aten på 70 talet, en restaurang som jag läst om i Femina,den hade ett stort träd som växte igenom taket och maten skulle va nåt extra. Vi bara chansade på en rätt på menyn på grekiska, in kommer småfåglar fyllda med bland annat korinter.Av ren artighet försökte jag peta i mig lite men det tog emot.
  Det andra minnet är från Indien, vi hade hyrt en taxi för att komma ut på den indiska landsbygden,dottern och hennes kompis var med. Vi blev hungriga och ber chauffören hitta ett matställe, det var inte lätt men han stannar utanför något som ser ut som en liten fallfärdig byggnad! Vi går in, det är kolsvart av sot och mörkt och indiska män som man bara ser tänderna på sitter och äter med händerna. Nån matsedel finns så klart inte flickorna bestämde direkt att inte äta nåt, min man och jag tog in” dagens rätt” kom in en plåttallrik med en sörja på, inga bestick, nä det gick inte för mej att sätta fingrarna i denna rätt, men min man åt lite och blev inte sjuk!! Ståtoaletten ska jag bespara er från…

  Upplevelser tror jag att jag fått nog av…

  Sitcome, är jag ganska kräsen över, tyckte att Solsidan var bra i början men nu har den inte mitt intresse längre. Svenska nyheter med Messiah Hallberg är rapp och bra satir, elakt men uppfriskande.Johan Glans får gärna roa mig också.

  Appar,Facebook, Instagram, BookBeat, träning på lätt spanska på Duolingo, Quiz planet, wordfued.
  Sorry att det blev så långt, men det är lätt att scrolla…

 19. Svara

  Klimakteriehäxan

  17 februari 2024

  Hurtigrutten står på min lista också.

 20. Svara

  Kina

  18 februari 2024

  Fina hjärtan! Hurtigrutten skulle jag kunna tänka mig också. Verkar inte SÅ ansträngande!
  Både sitcoms, appar och musik är jag dålig på nu för tiden. Får väl återigen citera min pappa när han blev tillsagd att sätta på sig hörapparaterna: “Jag har hört så jävla mycket, så jag behöver inte höra mer!” Kanske gäller upplevelser också! Det är skönt att bara se och höra det som kommer till en, utan ansträngning! Kramen till Pörtet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 150
 • 189
 • 1 654 984
 • 5 128
 • 66 118
Sök här