Fem en fredag

Fem-en-fredag # 17 Ordspråk

Av
den
28 april 2023

#17 Ordspråk
Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast?

Det måste vara minigolf som jag senast har spelat, men det var åratal sedan, jag är en usel förlorare…som helt saknar bollsinne.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på?
Jag är tillfreds med livet som det är just nu, många väntar säkert på sommar och semester, jag fasar för eventuella värmeböljor och är nöjd så länge det är svalt nog att gå rejäla promenader, klär alltså hellre på mig än av mig.

Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem?

De här söta flickorna ville jag helst rymma ifrån idag, jag var hos tandläkaren och drog ut en tand, ajaj, det var inte roligt, fick sitta och gapa över en timme för tanden ville sitta kvar!

Den som spar han har – vad sparar du till?
Till tandläkarräkningen! Vill jag ersätta den som nu drogs ut så kostar den ca 20.000,- För EN tand!

En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats?

Alla som känner mig vet att jag är en slarvmaja, men vid varje flytt gör jag ett tappert försök att hålla bättre ordning.
Än så länge, efter en dryg månad i nya pörtet är det fortfarande riktigt trivsamt…

Du hittar som vanligt många fler som deltar i temat hos Elisa

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  28 april 2023

  Gillar dina svar på frågorna. Tandläkaren är inte kul och fruktansvärt dyrt. Är också en slarvmaja och måste röja ibland.
  Kramar från oss

 2. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  28 april 2023

  tandläkaren är ett fasansfullt kapitel. ont gör det och dyrt är det. vet inte vad det skulle kosta att få ordning på mitt garnityr. jag väntar bara på att det ska bli varmt nog varje morgon så att jag kan sitta ute och äta frukost. idag satt jag ute till exempel. och nu sitter jag ute och läser. väldigt trevligt

 3. Svara

  Anna-Lena

  28 april 2023

  Drog ut en tand… tre år sedan. Funkar bra utan ersättning av förkorad tand.Tror inte att så många ser att jag har en glugg vid mungipan. Och gör de det, så är det också ok.
  Faktum är …jag ser inte fram emot något längre. Det oroar mig lite… faktiskt….
  Men är väl bra att ta livet dag för dag…
  Kram!

 4. Svara

  Susjos

  28 april 2023

  Jag är också helt värdelös på bollspel!
  Tandläkaren ja, inte så kul, och räkningen sen…hugaligen, men 20.000 för en tand, det var inte dåligt!
  Vi har också lite svårt att hålla ordning här hemma, och det är inte bara glasögonen som jag har svårt att hitta ibland!
  Ha en trevlig helg!
  KRAM!

 5. Svara

  Mia

  28 april 2023

  Älskar dina svar, kanske för att jag känner igen mig…utom var sak på sin plats 🙂 Jag blir nojig om jag inte hittar det jag söker där jag vet att det ska vara! Så har jag inte varit tidigare men det har blivit så på äldre dagar…. Kram på’re
  PS Det var ett jäkla kilopris på tanden!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Svara

  Violen

  28 april 2023

  Tandläkare är det svårt att gilla i vissa lägen men det är tur att de finns! Att det ska vara så dyrt med en ny tand. Skönt att du är tillfreds med ditt liv nu när man hör om så mycket elände och tråkigheter. Kul svar på den första frågan, vilken självkännedom!
  Ha det bra och var glad över att du har en tand mindre att borsta!

 7. Svara

  Anna i Portugal

  28 april 2023

  Det var verkligen inte gratis för en ny tand! Tror jag hade struntat i att ersätta den faktiskt. Men det beror på var i munnen den suttit så klart. Om den verkligen behövs? Trevlig kväll önskar jag dig!

 8. Svara

  LillaSyster

  28 april 2023

  Hu stackars dig som fått gapa i en hel timma och dessutom måste betala så galet mycket.
  Kanske har tandläkaren en bra avbetalningsplan? Utan en massa extra avgifter?
  Trevlig helg på dig!

 9. Svara

  BP

  28 april 2023

  Det är märkligt vilka sporter räknas som bollsporter. Fram till idag visste jag inte att biljard och minigolf var bollsporter. Jaha;-)
  Sommaren väntar jag på, eller åtminstone temperaturer som är högre än sju grader.
  Att dra ut tänder är inte roligt, för det kostar ju också. Sedan kan man inte äta/dricka till bedövningen har släppt, dvs. tre till fyra timmar får man gå med sned mun.
  Nu beror det ju på var någonstans du “tappat” tanden. Är det en framtand så är det ju rent estetiskt tilltalande att ersätta tanden. Men “tappade” tänder på andra ställen tycker jag inte att jag skulle vilja ersätta. 20 000 – herreguuuuu, dom pengarna kan man ha roligare för.

  PS. En granne berättade att tandläkare i Estland är jättebilliga… DS.

  • Svara

   Paula

   28 april 2023

   Allt som spelas med ett redskap som är runt är bollsport, hihi
   Jag har en fin tandis som jag tror kommer från sydamerika, men har inte frågat. Det är en baktand, en tuggtand som var infekterad trots att den var rotfylld. Nu har jag ett garnnystan i munnen, hon fick sy ganska rejält, o jag tar en whisky i förebyggande syfte så det inte kommer basilusker i såret!

   • Svara

    BP

    28 april 2023

    Svar: Ta två i förebyggande syfte! Tuggtand eller inte. Är det en baktand så kan du tugga på andra sidan. 20 000 kronor för en baktand – aldrig i livet. Å jag är då absolut INTE snål;-)

    • Svara

     Paula

     28 april 2023

     japp, följer ditt goda råd, cheers!

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 april 2023

  försöker hitta rutiner för att slippa leta

 11. Svara

  Ditte

  28 april 2023

  God kväll!
  Så roligt att läsa dina svar. Och som vanligt med glimten i ögat.
  Ja, tänder och att ersätta dem , är en dyr historia. Dessutom kan det ju vara tämligen smärtsamt med tandläkarbesök- Synd att egenkostnaden är så hög.
  Men att betala 20 000 för en tand som inte syns verkar mastigt.
  Kram och många tankar

 12. Svara

  Äventyret Framtiden

  28 april 2023

  Jag skulle låta bli att lägga in en tand som kostar så där mycket. I all synnerhet när den inte syns i framraden 🙂 Det går bra att tugga i alla fall…jag lovar!
  Jag har haft och har säkert ännu ett s.k. bollsinne. Jag gillade allt som hade med bollar att göra på den tiden det begav sig . Funderar starkt på att skaffa bollar som jag kan kasta mot nya huset, när det är på plats på andra sidan gränden. En perfekt väggyta, nästan helt utan fönster, att bolla mot sig själv…;)

  Ha det gott Paula!
  Kram från gränden

 13. Svara

  Janerik Sundh

  29 april 2023

  Usch för att dra ut tänder. Men de har tabletter som gör det lättare, har jag använt mig av vid två tillfällen. Det var klart från början att det skulle bli besvärligt, men jag besvärades inte alls tack vara tabletterna.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 april 2023

  Jag har nog inte deltagit i någon bollsport sedan skoltiden och det är nog lika bra det 😀 Jag var faktiskt helt ok på basket men det berodde nog mest på att jag länge var längst bland tjejerna. Jag instämmer med dig om att riktig sommarhetta inte är något att längta efter. Jag bor på rätt plats av så många skäl 😀 Fy för att dra ut tänder men ännu värre är det att det ska kosta så förtvivlat mycket att ersätta en enda tand. Roligare kan man ha för pengarna. Jag har inget minne av att det var rörigt hos dig men jag brukar å andra sidan inte lägga märke till sådant.
  Kram

 15. Svara

  Kicki

  29 april 2023

  Stackare! Jag vet ju din aversion mot tandläkare.
  Men om det är en bakre tand, så klarar du dig bra utan.
  Jag blev ju tvingad att ta bort två tänder efter strålningen för 7 år sen.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 353
 • 559
 • 1 651 785
 • 5 116
 • 65 967
Sök här