Fem-en-fredag # 18 Hänt i veckan

# 18 Hänt i veckan

Vad i veckan fick dig att längta efter något?

När jag ser mina småttingar som växer och utvecklas i en farlig fart! Här till exempel smakar Noelle på spagetti och köttfärssås och det var namnam!

Vad i veckan fick dig att sakna något?

Det kalla vädret fick även mig att längta efter lite värme och sol! Det ser ut att bli en upprepning av fjolårssommaren…say no more!

Vad i veckan gav dig lyckokänslor?

Vad i veckan fick dig att fundera?

Mina underbara kissemissar har gett mig huvudbry, men det har löst sig på bästa sätt!

Vad i veckan fick dig att vilja testa något nytt?

Vetskapen om att livet är föränderligt!
Kanske ger bilden en ledtråd till vad som ska hända i en nära framtid?
Och obligatoriska blomstren är också med!

Nu var jag lagom kryptisk, men det är ju samtidigt lite kul. Och, det var först idag som allt blev klart till 100%

Flera deltagare till fredagstemat hittar du hos Elisa

5

31 Comments:

 1. Jag tror du skall flytta men vart. Hoppas det blir bra och att du löst problemet med kissarna. Har misstänkt dett ett tag. Kramar från Minton och mej

 2. Mirjam Halvarsson

  Jag vågar inte skriva min gissning men jag är lite inne på vad Minton skriver :)
  Å du, jag älskar bilderna på småtjejerna och just den här är bara så härlig!!!!!
  Sen tycker jag inte du ska gå på den där nya trenden att sola anus, det är visst inte så bra som det sägs ;)
  Kram finaste Paula <3

  • Jag lovar på heder och samvete att inte sola näck oavsett fram-eller baksida! Jag solar förresten aldrig, inte ens med kläder på…jo kanske i mars när man vänder näsan mot solen o känner att den faktiskt värmer! Kram

 3. Flytta ut i naturen? Passar dej-men du behöver ett bra sovställe. Varmt och gott och bekvämt! Undrar var det bär hän?
  Sola rumpan, det har jag aldrig gjort! Kommer heller aldrig att göra. Skulle väl bli en stor reflektator, i stil med månen…. men är nog ändå inte nyttigt.
  Kram på dej!

 4. Så det blev klart idag! Får jag gratulera från hela mitt hjärta! Snabba ryck, fast ändå inte… Hoppas att denna kommentar är lika kryptisk som dina svar på frågorna – hahaha:-)
  Bilden på Noelle är så himla rolig. Hon ser totalt tillfredsställd och lycklig ut med bedriften att ha “målat” ansiktet med köttfärssås. En helt underbar bild:-)
  Bilden med att sola bakbenen – ja, man tager vad man haver.
  Är du säker på att årets sommar ska bli som fjolårets???!!!! Alltså hittills är årets variant minst en månad sen, vad gäller temperaturen alltså. Monstersommaren var ju 2018. 2019 var en totalmiss och 2020 en bra sommar som kompenserade för corona – ja, enligt mig alltså;-)

  • Denna sommar har jag tänkt sväva på små moln, träffa och krama småttingar o större småttingar, lära känna min nya hembygd och bryr mig inte särskilt över vädret….tror jag!

 5. Du har alltså hittat något för Torsten och Astrid, så dom kan stanna kvar i sin hemmiljö?
  Var du än flyttar, men jag misstänker att det blir Falun, så hoppas jag att det blir bara bäst!
  Kramen

  • Helt rätt, omplacering genomförd, tack vare goda vänner. Visst blir det Falun fast en bit från stan. Kram

 6. Jag tror att de flesta av oss anar vad som är på gång men jag ser fram mot alla detaljer när du känner dig redo att berätta :D Vilken lättnad att det löser sig för dina fina kattkompisar och det var nog en förutsättning. Nu önskar jag dig lycka till med allt som komma ska :D
  Kram

  • Ja, jag visste att oavsett vart jag flyttade så var det inte en bra lösning för katter som är vana att komma o gå som de vill. Så glad att goda vänner hjälpte mig. Kram

 7. Anar nog vad som är på gång. Men väntar med spänning på ditt avslöjande. Kram.

 8. Dina ” Fem en fredag” är så härliga. Inte minst bilderna till din text. Bilden här på Lilla Noelle är helt ljuvlig. “Kan själv”….
  Jag har förstått att en förändring är på gång men vad som ska hända kan jag bara sia om. En flytt tror jag det blir. Men lite klurigt att tänka vart det bär. Vet ju att du vill ha lugnt runt dig men det kan du ju även får i en stad.
  Och det har ordnat sig med katterna…
  Hmmm.
  Stor kram

  • En stadsnära bymiljö blev det, det absolut ultimata alternativet så jag är väldigt glad! Kram

 9. Oj, vilken härlig bild på lillstumpan. Jag är så fachinerad av att dom vet vart man stoppar maten, å så lite i näsan också :).
  Har dom sånna rumpor på bruket? Alla sätt är bra.
  Svåra frågor denna vecka, alla har nog ett svar varje dag………….
  Skön söndag önskas dej.

  • Jag tycker nog att det på bilden ser ut som att Noelle minst av allt vet vart hon ska stoppa maten. Annars vore hon ju inte kletig över hela nunan, haha

 10. Verkar vara förändring på gång, hoppas det blir bra för dig och katterna.Sola rumpan gör jag inte så ofta men kanske vore det något :D Ha en skön helg!

 11. Noelle=underbar! Jag blev jättesugen på spagetti!?
  Måtte det bli en “normal sommar…Men sola rumpan gör jag aldrig om…aj,aj,aj=brännskada!
  Jag anade att du skulle flytta till ett nytt “pörte och om det är så så önskar jag dig allt gott! Kram och lycka till..?

 12. Noelle=underbar! Jag blev jättesugen på spagetti!?
  Måtte det bli en “normal sommar…Men sola rumpan gör jag aldrig om…aj,aj,aj=brännskada!
  Jag anade att du skulle flytta till ett nytt “pörte och om det är så så önskar jag dig allt gott! Kram och lycka till..?

 13. Svar: Vill ju inte väcka dig med ett mejl, så jag svarar på din undran om trasmattan här. Tänk så hänsynsfull jag är;-)
  Mattan ligger där den ligger. Tycker inte att jag behöver halkskydd. Men det visar sig om några dagar. Ska tvätta den imorgon med väldoftande tvättplupp. För den stinker. Vet inte om det är “vävmaskinsolja” eller nåt annat. Men jag vill att den doftar som den ser ut om man säger så;-)

 14. Kina Hellquist

  Har vi samma resa framför oss Paula? För mig gick det här jättesnabbt, ja faktiskt från den ena dagen till den andra. Men uppbrottet sker inte förrän den 1 augusti för min del. Vi får uppdatera varandra under resans gång!
  Vilken gosegroda, din lilla Noelle, förresten! Dom är såååå underbara, så man vill vara så nära som möjligt!
  Ha det gott!

  • Ja visst blev det en liknande förändring i tillvaron för oss! Vet ju inte varför du valt att flytta, för mig beror det på att jag saknar familjen. Dt har jag visserligen gjort i många år och det har funkat ändå, men dom förökar sig ju! Min flytt blir i ilfärd, i början av juni så nu har jag redan börjat packa! Vi hörs!

 15. trevligt med matgäster som gör heder åt maten! vad det än är du håller på med önskar jag dig lycka till

 16. Härligt med något nytt, och jag hoppas att det blir som du hoppas! Ska bli spännande att läsa sen om det nya äventyret!

 17. Nu är det alltså officiellt :) Härligt att det löst sig för dina fina kissemissar!
  Härliga bilder – och favoriten är förstås Noelle!
  Kram!

 18. Bilden på Noelle är helt underbar! :-)

  Skönt att det har löst sig både för dig och katterna. Fast hur och med vad? Jag gillar inte klipphängare, men jag får väl sjå mig i vanlig ordning… ;-)

  • Men nu är det officiellt! Jag tycker du är bra på klipphängare själv, det är väl av dig jag fått inspirationen!

 19. Ååå så söt hon är med spagetti och köttfärssås över hela sig =) Bra när maten smakar!
  Oooo du ska göra något drastiskt förstår jag…… lämna Torsten och Astrid, inget lätt beslut förstår jag för det är så att jag nästa får ångest…. Nä, jag skulle inte klara av att lämna bort mina. Men har man inget annat alternativ….
  Kram

  • Katterna var mitt stora huvudbry, men lösningen blev den allra bästa. Tillräckligt långt bort för att de inte ska springa hem hit, men ute på landet bland andra djur och härlig familj.

 20. Har läst ifatt dig. Du skriver alltid så sent på dagen, så jag missar ;)
  Förstår att något stort är på gång. Lycka till så jättemycket.
  Varm kram, Gerd

 21. Pingback: Fem en fredag v. 19: Överflöd - elisamatilda.se

Kommentera