Söndags-smakbit # 18

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser nu en sprillans ny bok, som på svenska heter Obehaget om kvällarna och är skriven av Marieke Lucas Rijneveld
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.
Det hände något väldigt lustigt, jag hade nämligen reserverat den här boken på engelska, The Discomfort of Evening, och plötsligt upptäckte jag att jag hade bägge böckerna hemlånade, samtidigt!

Det är dock den engelska versionen jag valt att läsa så smakbiten kommer ur den!

Smakbit sid.42-43

“I walk away from her and count my footsteps. By the time I reach four, Hanna is walking next to me again. Four´s my favourite number. A cow has four stomachs, there are four seasons, a chair has four legs. The heavy feeling I just had in my chest pops, like the air bubbles in the lake that float to the surface and go their separate ways.”

sid. 62

“Then I stand in front of the mirror next to my wardrobe and brush my hair sideways across my head. Hitler combed his hair like this to hide the scar of a bullet that had grazed his face. Once my hair is combed, I go and lie on my bed. In the light of my globe, I can see the rope hanging above my head from a beam. There still isn¨t a swing on it, or a rabbit. I see a loop at the end. Just big enough for a hare´s neck. I try to reassure myself by thinking that my mum`s neck is at least three times thicker and she´s scared of heights.”

0

12 Comments:

 1. en bra och sorgsen bok, fantastisk debut.

 2. Denna står på min väntelista! Tack för påminnelsen :)

 3. Den känner jag igen. Titeln gör att den är svår att missa.

 4. Tack för smakebiten gillar nog det svenska omslaget bäst.

 5. Tack för smakbiten! Hade inte hört talas om den.

 6. Finns på jobbet och sett den lite överallt men inte läst. Funderat på det men inte kommit längre. Tack för smakbiten!

 7. Jag är nyfiken på denna men har hört att många tycker at den är alltför obehaglig.

 8. Tack för smakprovet! Har inte läst den men hört talas om boken. Några har varit väldigt förtjusta och andra inte. Alltså precis som det brukar. Men jag vill läsa den.
  Kram

 9. Den boken står på TBR-listen min. Jeg ser frem til jeg kommer så langt at jeg kan lese den. (Jeg har lånt hjem litt for mange bøker fra biblioteket akkurat nå, som jeg må prøve å komme meg igjennom).
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 10. Jag har sett att boken finns på svenska. Har inte läst den så tack för smakbiten.

 11. har sett den här boken både här och där, men jag har ännu ine bestämt om jag vill läsa den. får se vad du tycker, Paula. tack för smakebiten!

 12. Känner igen framsidan. Måste kolla upp den!

Kommentera