Fem en fredag

Fem-en-fredag # 25 Långdraget

Av
den
25 juni 2021

#25 Långdraget

Svåra frågor att klura på idag, och bilderna har inget med temat att göra, men de har en röd tråd: djur!

När senast har du dragit på något?

Innan jag flyttade för fyra veckor sedan så drog jag ut på allt! Visst packade jag och så, men allt övrigt gick i stå…

När senast hade du en riktigt skön sovmorgon?

Rodnande erkänner jag direkt, jag har sköna sovmornar varje dag!

När drog du senast det största strået till stacken?

Det var också länge sen, jag avslutade mina engagemang i alla sammanhang innan flytten och har faktiskt bestämt att inte åta mig nya uppdrag i första taget utan bara njuta av tillvaron och lära känna min nya hembygd.

Vilket samtalsämne suckar du oftast åt?

Sjukdomar, politik och allmänt gnäll!

Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här?

Den vackraste sommaren är över när vi går in i juli….men sen börjar det ju hända grejer, det finns bär att plocka, det finns svamp att leta efter…i augusti längtar jag efter skön och sval höstluft…

Flera svar till kluriga frågorna hittar du som vanligt hos Elisa

Med gulliga midsommarflickan Noelle önskar jag dig som tittar in en fin fortsättning på midsommarhelgen!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  25 juni 2021

  Ååå Noelle så söt i midsommarkrans. Ha en fortsatt trevlig helg!

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  25 juni 2021

  Noelle <3 sickna söta söta små tansebissingar 😀 Alltså det leendet, det är nog sötaste midsommarflickan i år!
  Dina övriga bilder är ju också härliga förstås 😀 och dina svar, tja, jag kan nog hålla med om det mesta där 😀
  Kram på're <3

  • Svara

   Paula

   28 juni 2021

   Idag har lilla fröken lärt sig klappa i händerna. Fick en videosnutt där hon satt på bussen och klappade allt hon orkar. Det går så himla fort…
   Kram

 3. Svara

  bpz3

  25 juni 2021

  Vilken avslutning på ditt inlägg! En absolut härlig bild på Noelle – bästa bilden hittills, och det vill inte säga så lite;-)
  Sjukdomar, politik och allmänt gnäll – där är vi som du såg helt överens:-) Å alla aktiviteter du räknar upp är ju inga sommaraktiviteter utan saker man gör under hösten. Å japp, jag vet att det är din favo årstid.

  Alla bilder är helt suveräna:-) Dina egna eller levererade från “hovleverantören”?

  Som alltid riktigt kul att läsa dina svar:-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  25 juni 2021

  Håller med, gnäll är bedrövligt att lyssna på.. Liksom sjukdomsprat! Ha en fortsatt fin midsommar!

 5. Svara

  Bokdamen

  25 juni 2021

  Noelle är supersöt och bilderna i stort är jättefina. Ibland behöver en ”prata” av sig men allmänt gnäll jämt och ständigt är verkligen tröttsamt. Ha en fortsatt skön midsommar.

 6. Svara

  ElisabetR

  25 juni 2021

  För mej har mesta sommaren alltid varit juli fast det redan har tippat över. Våren är härlig men jobbig. I juli börjar allt mogna. Har i gott minne hölassen dragna av gårdens Pålle. Vi satt som smörklickar uppepå och for fram och tillbaka, livrädd att ramla ner. Sen hoppade vi i höet och byggde grottor. Ack ja, det är länge sen.
  Söta sommarälvan med två bissingar……
  Ha det fortsatt helgmysigt…….

  • Svara

   Paula

   28 juni 2021

   Jag har aldrig åkt hölass, synd för det ser väldans kul ut! Alla såna nöjen är ju numera avskaffade, nu åker man till lekland istället, Kostar skjortan…o inte ett dugg roligare

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 juni 2021

  söt midsommartös, vill inte heller ha dessa samtalsämnen.

 8. Svara

  Boklysten

  25 juni 2021

  Fina djurbilder! Gnäll och sjukdomar är inte kul att lyssna på .

 9. Svara

  Anki

  26 juni 2021

  Underbart foto på söta Noelle … en äkta liten dalkulla med blommor på sommarmössan 🙂
  Härliga bilder i övrigt – och angående tråkiga samtalsämnen kan jag bara instämma! Liksom om sommaren … juni är liksom starten, sen kommer den riktiga sommaren – och sen kommer sensommaren med allt vad den innebär – ja i alla fall när somrarna är typiskt gammaldags svenska med ömsom sol, ömsom regn … bär för den som vill och massor med svamp!
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 juni 2021

   Idag har jag stånkat och pustat, tyvärr är det rena lämmeltåget ner till badbryggan och då det inte går att ta sig i och ur vattnet på något annat vis (mycket vass och bråddjupt) så har jag avstått till förmån till badsugna ungar. En sval skön dusch får det bli innan läggdags. Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  26 juni 2021

  Braiga svar och fina bilder – finast är såklart den sista med gulliga Noelle 🙂

  Ha en fortsatt fin midsommarhelg!

 11. Svara

  Minton

  26 juni 2021

  Noelle är bästa midsommar flickan.
  Bra svar och avskyr samtal om politik och sjukdomar gnäll är inte kul.
  Kramar från oss

 12. Svara

  Mormor

  26 juni 2021

  Roligt att läsa dina svar. Och inte behöver du rodna över att du har sköna sovmorgnar varje dag! Vi i så kallad mogen ålder har minsann masat oss upp i gryningen och kämpat och jobbat under årens lopp, så vi är väl värda våra lugna morgnar.
  Roligt sammanträffande: jag löste ett korsord och fastnade på ledordet “tand”, sju bokstäver, börjar på b. Kunde inte begripa vad det var! Så läste jag kommentarerna till din blogg och hittade ordet “bissing”, det var just det som söktes. Jag har aldrig hört ordet förut, tvättäkta finlandssvensk som jag är. Eftersom jag också är en äkta ordnörd, började jag fundera över denna bissing, varifrån kommer ordet? Jag kan inte härleda ursprunget alls. Kan du?
  Ha det bra.

  • Svara

   Paula

   28 juni 2021

   Lika frågande är jag till ordet bissing! Aldrig att jag hörde det då jag bodde i Finland och minns inte att jag har hört det här heller. Tansingar säger jag…Då jag googlade hittade jag följande mening: “Jag är också stockholmare och säger “bissingar”. På http://www.folkmun.se anges det som skånska och blekingska. Lär ha med ordet “bitas” att göra.”
   Nu ska jag berätta vad jag läste på mitt kinesiska nudelpaket igår. Jag ville läsa hur nudlarna skulle tillagas:
   -Tyhjä huotra laukkuja yhdessä nuudelit. Kantapää kuumaa vettä, anna sen seistä 3-7 min ja palvella.
   Skrattade så jag kiknade…underbara översättningar, den svenska var inte alls lika kul

 13. Svara

  Ditte

  26 juni 2021

  Jag gillar verkligen dina bilder. Så härliga. Och visst kan det vara klurigt att svara på frågor. Gnäll är verkligen trist och vad gäller sjukdomar så finns de ju men man får inte fastna i dem-
  Noelle är verkligen söt. Finaste midsommarflickan.
  Önskar dig det bästa.
  Kram

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 juni 2021

  Underbar slutbild och alla de andra bilderna är också fina 😀 Bra svar på kluriga frågor.
  Kram

 15. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv?

  27 juni 2021

  Ja sjukdomar är ju inget roligt samtalsämne direkt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 457
 • 559
 • 1 651 889
 • 5 116
 • 65 975
Sök här