Fem en fredag

Fem-en-fredag # 25 Mitt i sommaren

Av
den
23 juni 2023

# 25 mitt i sommaren

Hur spenderar du midsommar i år?
Prinsen och jag firar hemma i år. Vi ville inte upprepa förra årets trängsel i Sundborn

Tjejerna firar hos vänner med dans runt midsommarstågen
Vad gör du helst på midsommarafton?

Det viktigaste är nästan att vädret är så skapligt så man slipper sitta inne och uggla, att man kan njuta av årets längsta dagar. Det här fotot tog jag vid Slussen i Falun på årets längsta dag den 21 kl 22.00 Tre solar lyste!
-Har du någon gång plockat 7 sorters blommor och stoppat under kudden?
Det har jag med all säkerhet gjort och ofta konstaterat att mycket redan har blommat ut när midsommaren kommer, inte alltid helt enkelt att hitta sju sorter…
-Vilken är din favoritsommarsång?
Det har jag ingen, men om vi pratar midsommar så minns jag min ljuva ungdom i Finland där dragspelsmusik på en dansbana hörde midsommaren till, och jag blir fortfarande varm i hjärtat av dragspelsmusik

-Vad har varit bäst under första halvåret av 2023?
Flytten! Det blev bara så rätt på alla sätt och vis, närheten till både familjen och stan och bra bussförbindelser, allt det har gjort mitt liv så mycket mer innehållsrikt.

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  23 juni 2023

  Vackra bilder på solen. Sitter inne tills temperaturen gått ner. 30 grader i skuggan är inget för oss.
  Önskar dej och Daniel en skön midsommar.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 juni 2023

  jag ska snart plocka sju sorter i vår lilla trädgård, har redan hunnit dansa med fyra barnbarn här i närheten.

 3. Svara

  Lottens Bokblogg

  23 juni 2023

  Så skönt att flytten blev rätt! Trevlig midsommar.

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  23 juni 2023

  När hunden mår bra så mår matte bra och jag tror att det blev bra att ni firar hemma och slipper trängsel 😀 Vilken fantastisk bild med de tre solarna. Sju sorters blommor har jag plockat någon gång som väldigt ung men jag minns inte att jag drömde om någon. Drömprinsen kom ju ändå 😀
  Trevlig fortsättning på midsommarhelgen!
  Kram

 5. Svara

  LillaSyster

  23 juni 2023

  Glad midsommar till dig Paula!
  Skönt att vara hemma och ta dagen som den kommer. Underbart med 3 solar?

 6. Svara

  BP

  23 juni 2023

  Glad midsommar till dig med!
  Dina bilder med solnedgången är fantastiska. Du har så rätt – det är nu man ska njuta av de långa dagarna, även värmen faktiskt. Det kallas för laddning av batterierna;-)
  Är så glad för din del att du är nöjd med din nya bostad. Du och Anki har nog “hittat hem” skulle jag säga. NJUT!

  • Svara

   Paula

   25 juni 2023

   Jag håller med dig, både Anki och jag har fått det så bra i våra nya hem. Just nu värsta värmeböljan kan jag inte ladda några batterier, men bättre tider kommer. Orkar inte ens masa mig iväg till vattnet..

 7. Svara

  Ditte

  23 juni 2023

  Skönt att inte trängas med en massa människor. Tycker det låter som en god tanke att du och Daniel rår om varandra.
  Hoppas ni haft en bra dag och att det blir en fin fortsatt midsommarhelg.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 juni 2023

   Jag tror och hoppas att du också fick en skön midsommarhelg! Jag läser ju boken om din pappa med stort intresse och har kommit ungefär halvvägs. Jag vill läsa lite åt gången och hinna begrunda och ta in allt som skett och som berättas så fint. Nu såg jag igår att det finns en finsk dokumentärserie på SVTplay https://www.svtplay.se/nordens-okanda-krig som jag tror kan vara ett bra komplement till händelserna i boken. Särskilt som jag är så dåligt bevandrad i allt som skedde i olika länder under de åren och som har stor betydelse än idag. Du kanske har sett dokumentärserien?
   Varma kramar (fast lite svettiga också, förlåt)

 8. Svara

  Anna i Portugal

  24 juni 2023

  Det är så härligt att läsa att du är så nöjd med din flytt! Och den bilden med tre solar är ju helt underbar! Hoppas du haft en skön midsommarafton!

  • Svara

   Paula

   25 juni 2023

   Jag njuter av de långa sommardagarna, men har lite jobbigt med värmen. Några diagnoser och mediciner som nte går ihop med värmeböljor. Men, jag kan tackla det, bara jag ser till att hålla mig rätt mycket inomhus under de hetaste timmarna. Men jag skulle ljuga om jag inte längtade till både regn och svalka.

 9. Svara

  Anna

  24 juni 2023

  Vilka bilder, tre solar!
  Min förhoppning om en fantastisk midsommarafton för dig och Prinsen.

 10. Svara

  Åke

  24 juni 2023

  Ja vad är en bal på slottet när man kan vara hemma i hemmets lugna vrå 🙂

 11. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  24 juni 2023

  Så himla härligt att flytten blev så rätt för dig. Kan förstå det också, Sundborn är fint men ligger lite avsides trots allt.

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 juni 2023

  jag kände inte alls för folksamlingar igår när jag satt i vår lummiga trädgård och tittade på alla rosorna. det var så tyst och lugnt och är det idag också. något svalare vilket jag välkomnar. ha en fortsatt fin midsommarhelg

 13. Svara

  Susjos

  24 juni 2023

  Ljuvlig bild på kvällssolen och Kristine kyrka väl?
  Härligt att du trivs så bra i Norslund! Dragspel gör mej sååå nostalgisk, då min kära pappa spelade det, minns att han spelade : “Två solröda segel” “Livet i Finnskogarna”, Flickan från Finnskogarna. Som sagt nu blev jag nostalgisk och började söka låtar på youtube, Evert Sandin var en av pappas idoler, du måste lyssna på hans ljuvliga låt : Stora Daldansen! Vilka barndomsminnen!
  Ha en fortsatt ljuvlig midsommarhelg!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   25 juni 2023

   Vilka fina minnen du har, förstår att du fick en nostalgikick! Kram

 14. Svara

  Janerik Sundh

  24 juni 2023

  Så skönt att du hittat ett boende som känns rätt.
  Det har jag också och det är så viktigt för att man ska må bra och trivas med livet.
  Ha en skön fortsättning på midsommarhelgen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här