Fem en fredag

Fem-en-fredag # 26 Konsekvens

Av
den
1 juli 2022

# 26 Konsekvens

Vad skulle hända om du försov dig?

Ingenting, det är ytterst sällan jag behöver vakna en speciell tid, men, om det vore nu på måndag så blev det katastrof då jag har tandläkarbesök inbokat på morgonen!

Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?

Köpa ett boende, stuga eller lägenhet beroende på vad jag hittar. Jag skulle göra kortare resor här uppe i Norden och jag skulle självklart dela med mig av min rikedom till familjen!

Vad gör du om du missar bussen?

Då svär jag ve och förbannelse, då jag vet hur lång väntetiden är tills nästa buss går!

Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?

Min dotter har min extranyckel, väldigt opraktiskt egentligen då hon ju inte bor nästgårds. Hyresvärden finns dock skapligt nära.

Vad skulle hända om du fick strömavbrott?

På dagtid inget alarmerande, jag skulle sitta och läsa, gå ut och promenera, äta skåpmat. På kvällen är det knepigare, förmodligen skulle jag försöka sova!

Hos Elisa hittar du flera deltagare till fredagstemat.

Regnet strilar sakta ner och det låter underbart! Vattenreserverna behöver påfyllning och naturen likaså innan allt vissnar bort.

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  1 juli 2022

  Har inga tider att passa. Om jag vinner vet jag inte vad jag skulle göra. Buss slipper jag eftersom jag har en liten bil. Om det blev strömavbrott kan jag sitta på altanen och tända några ljus.
  Regn har jag inte hört på flera veckor och det är så tråkigt för naturen mpr inte bra.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  1 juli 2022

  Så gott att det regnar ! Är i Hslmstadvoch där är det över 25 grader och sol. Men molnfronten syns i väster/sydväst. Hoppas på ordentligt regn i natt! Kram

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 juli 2022

  lycklig över våra bussar som går ofta och tar oss tii Göteborg på en kvart

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  1 juli 2022

  det är bara ibland jag behöver ställa klockan. och då vaknar jag nästan alltid ca 1/2 tim innan klockan ska ringa. är mycket seg på morgonen och behöver ställtid. jag har kämpat en ojämn kamp med elisamatildas sida idag. kunde inte heller komma in. blev varnad för den?

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  1 juli 2022

  Om jag vaknar vid 7 så tycker jag att jag försovit mig 🙂 vilket naturligtvis är alldeles galet eftersom jag inte har nån tid att passa mer än morronkaffet hos grannen, fast det är ju ingen bestämd tid men om jag inte kommer “som vanligt” så undrar dom 😀
  Missa bussen?? Inget att oroa sig för eftersom det inte går några bussar!
  Kram på’re!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 juli 2022

  Jag skulle gärna ta konsekvenserna av att vinna storvinsten 😀 Men de andra grejerna skulle inte heller vara så hemska. Möjligtvis skulle det bli problem om jag låste mig ute. En extranyckel finns i Uppsala och en i Örebro och det är ju inte till så mycket hjälp. Men jag kan ringa HSB och få hjälp…tror jag. Allt löser sig på något sätt. Först förstod jag inte varför konsekvensen av strömavbrott skulle vara värre på kvällen än på dagen. Men sedan kom jag ihåg att du är vaken till långt in på natten och det är ju dessutom inte alltid sommar och ljust. Men att sova kanske vore en bra idé 😀
  Kram

 7. Svara

  bpz3

  1 juli 2022

  Vilken drömbild du lägger upp. Helt underbart att titta på.
  Det är verkligen inte rättvist. Både i Fredriksberg och nu i Sundborn är ordet kollektivtrafik ett dåligt skämt enligt dina rapporter. Å jag klagar att direktbussen till Danderyds Sjukhus bara går två gånger i timmen, att bussen som har samma slutdestination men tar den långa rutten går också bara två gånger i timmen, samt att Roslagsbanan inte går alls just nu. Ersättningsbussar var 15:e minut. Å då gnäller vi nollåttor. Japp, det gör vi;-)

 8. Svara

  eklundk14gmailcom

  1 juli 2022

  Jag håller med BP om drömbilden du har lagt upp. Så vackert , så vackert.
  Att missa bussen om den går sällan är förstås inte roligt, det är en allvarlig konsekvens 🙂
  Strömavbrott, ja, det får man ta som en hel kvinna, kan jag tänka mig. Tända stearinljus och försöka läsa en god bok. Nu blir det ju inte särskilt kallt men maten förfars förstås och äta upp allt på en gång kan man sällan göra om man inte råkar ha ett nästan tomt kylskåp.
  Ha det gott !

 9. Svara

  Anki

  2 juli 2022

  Långvariga strömavbrott kan vara tråkiga, men ett kort klarar vi nog både du och jag utan problem 🙂
  Jag har ju turen att ha flera bussar att välja på ,så missar jag en så kan jag ofta ta en annan .
  Fantastisk blomsterprakt!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 10. Svara

  Ditte

  2 juli 2022

  Skönt att konsekvenserna inte blir så stora. Men varför kan inte områden utanför storstäderna ha en vettig kollektivtrafik. Man vill minska bilismen men då måste det ju överallt finnas andra, fungerande sätt, att ta sig fram.
  Antagligen har politikerna själva tjänstebilar och har inte testat de kommunala varianterna.
  Kram och trevlig helg

 11. Svara

  LillaSyster

  2 juli 2022

  Trevlig helg Paula och hoppas att tandläkarbesöket går smidigt =)

 12. Svara

  Violen

  2 juli 2022

  Hoppas att en storvinst blir din en vacker dag! Du vet ju vad du vill göra med pengarna.
  Här är det varmt och torrt. Samma temperatur ute som inne, igår 28 grader. Hade hoppats på regn i natt men regnet hamnade i Nottköping i stället för här i Nyköping.
  Önskar dig en trevlig helg!

 13. Svara

  Bokdamen

  2 juli 2022

  Blev så glad när jag vaknade till regn igår, nästan löjligt glad. 😉 låter bra att det inte är så stora konsekvenser med mycket, men det där med kollektivtrafiken är inte roligt Ha en fortsatt skön helg!

 14. Svara

  Helen

  3 juli 2022

  Det är skönt att den värsta värmen har släppt och att vi fått lite regn. Din bild är verkligen ljuvlig!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 229
 • 770
 • 1 610 897
 • 5 044
 • 65 073
Sök här