Bloggen

Dyrt biblan-besök

Av
den
2 juli 2022

Nu på sommaren är bokbussen inte igång så när jag vill byta låneböcker får jag ta bussen in till stan.
Det är ju i sig inte så svårt, och när jag läste busstidtabellen planerade jag att hinna med en titt på pågående skorea också.

Med tre tunga böcker i ryggsäcken gick jag in på en av galleriorna och där hittade jag en liten PhoneIX-butik som reparerar mobiltelefoner.
Min dotter har gett mig rådet att byta batteri då laddningstiden är så dålig på min gamla telefon, så jag klev in och där stod en rar yngling och log med hela ansiktet!
Jodå, visst kunde han byta batteriet, men han hade andra kunder i butiken så han behövde lite tid på sig. Vi kom överens om en tid och plötsligt hade jag två timmar att spendera i stan!

Nu blev det dags för skobutiken och

…visst blev det ett par nya Rieker, skor som sitter som gjutna på mina fötter. De var så lätta att jag var tvungen att väga dem när jag kommit hem. 150 gram vägde en sko! Mina gamla väger 270 gram och de har jag tyckt varit lätta! Jag törs inte längre gå i sandaler med öppen tå efter att jag snavat över en trädrot som fastnade under tårna och resulterade i en bruten armbåge för några år sedan…Det är sällan jag kan hålla mig på vägarna, det finns ju mycket mer spännande att upptäcka mitt i spenaten, både bär och svamp och blommor…

Nåväl, skoköpet gick fort undan så jag besökte flera klädbutiker utan att fynda något, tills….

..jag såg en blus som ropade högt på mig! Den som känner mig vet att jag gillar retro och starka färger, och tänk den var på rea också!

Medan jag gick där i affärerna var jag ju tvungen att passa tiden för att hinna hämta mobilen innan bussen hem skulle gå.
Men hur håller man reda på tiden när man inte bär en klocka och mobilen inte är med?
Jag letade febrilt efter en stor klocka i galleriorna, men icke! Då återstod bara att fråga andra flanörer, och nog fick jag svar, men med konstiga leenden. Det hör nog inte till vanligheterna att man varken har en klocka eller mobiltelefon på sig.

Nåväl, tiden gick och jag hämtade min mobil. Den trevliga killen visade sig vara en superduktig säljare, för när jag kom ut från affären hade jag förutom bytt batteri också handlat ett nytt fodral och ett skärmskydd….

Summa summarum så blev stadbesöket rätt dyrt, så nu sitter jag här hemma i byn tills det är dags för nästa större utgift som blir redan på måndag då jag ska besöka en alldeles ny tandläkarmottagning!

Kurre hälsar och säger att han tyckte synd om mig på dagens promenad när alla andra ekorrar skuttade iväg innan jag hann ta fram kameran!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  2 juli 2022

  Rieker och tamaris är de ända skor jag kan gå i så du kommer att njuta. Blusen gillar jag också. Har aldrig tänkt på att man kan byta batteri i telefonen men nu vet jag för min börjar bli som ägaren gammal.
  Vi fick 22mm regn i natt och det är 22 grader underbart.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   5 juli 2022

   Tamaris? Ska titta efter märket nästa gång om jag kommer ihåg. Vi behöver ännu massor av regn, bara 1-2 mm per dag gör ju ingen glad. Kramar

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 juli 2022

  Ett dyrt men säkert också trevligt och tillfredsställande stadsbesök 😀 Blusen tror jag passar din personlighet perfekt och du kommer att lysa ikapp med solen när du går ut i den 😀 Är det något jag kostar på mig lite extra av så är det bra walkingskor. De är viktiga inte bara för fötterna utan för hela gåapparaten. Grattis till alla dina roliga fynd och även till att din mobil nu både har längre batteritid och skydd 😀
  Vilken superfin bild på Kurre du fick till. Det är inte ofta man får chansen till att komma så nära.
  Kram

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 juli 2022

  Vad snäll Kurre var som stannade och lät sig fotas 🙂 men den är ju snygg också och det vet den väl om, tänker jag 🙂 Nog tycker jag att du är värd det du köpte, bra skor är ett måste när man går så mycket som du och blusen är supersnygg!!! Bra säljare där du, han borde kanske bli befordrad 🙂 🙂
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   5 juli 2022

   Haha, jag misstänker att säljaren kanske är egenföretagare, han verkade sakna andra arbetskamrater och hans lilla butik liknade en skokartong. Jag hade inte sett Kurre sedan i vintras, så han var efterlängtad
   Kram på dig

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  2 juli 2022

  Rieker ær kvalitetsskor. Dyra ær dem hær med. Men skøna att gå i.
  Den blusen ær du. jag har slutat handla klæder i affärer. Köper mina på Bonprix nu. I vanliga affärer finns det ju inte kläder för oss som faktiskt äter maten, inte bara tittar på den.
  Hoppas tandläkaren blir ett positivt besök.
  Här har vi ett gäng ekorrar som hälsar till Kurre. Här får dem lugn och ro säger dem.
  Ha en skön afton vidare nu. Kram.

  • Svara

   Paula

   5 juli 2022

   Kurre tackar och bockar! Hoppas jag, har inte sett honom efter att jag tog fotot. Jag handlar också på Bonprix ibland, liksom på Cellbes som också har bra storlekar.
   Ha en skön sommarafton! Kram

 5. Svara

  Geddfish

  2 juli 2022

  Fint! Jag satsar också på bra skor, viktigt!
  Den tunikan var urläcker! Bra köp!
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena Larsson

  2 juli 2022

  Härligt kurrekort!
  Ibland behöver man unna sig. Skor är superviktiga. Tack för tipset om Rieker…. Jag gör åt ett par gåskor per år…. Kul med en ny fin tunika också!
  Tandläkarbesöket är en annan dag…. Fast där tycker jag att pensionärer skulle få en förmånligare taxa… och alla andra också förresten. Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   5 juli 2022

   Upptäckte att vi pensionärer får ett större bidrag, 600 per år, jämfört med yngre som bara får hälften. Oavsett så räcker det ju ingenstans…men man tackar inte nej för det. Nu ska jag kika in hos dig och se var i världen du håller hus

 7. Svara

  bpz3

  2 juli 2022

  Tunikan är ju kanooooon. Älskar ju också starka färger och den här är helt i min smak. Bara för att man är över 60 behöver man ju inte klä sig i mörka färger. Bra gjort!
  Grattis även till skorna. So far so good! Jag menar allt du köpt har jag gjort dig glad. Och det är viktigast. Tandläkarbesöket på måndag lär inte göra dig (eller någon annan) speciellt glad. Men då gäller det att du belönar dig själv med nåt – typ en sushi på restaurang, en ny ryggsäck eller nåt annat roligt;-)

 8. Svara

  LillaSyster

  2 juli 2022

  Vilken fin bild på Kurre ?
  Man kan ju inte alltid fönstershoppa, och det där med att sakerna skriker på en i butiken det känns igen =) Ja, ja det finns ju knäckebröd och blodpudding. Nu har du ju bra skor ett tag framöver.

 9. Svara

  eklundk14gmailcom

  2 juli 2022

  Ibland är det t.om. bra att vissa besök blir lite dyrare än beräknat. Du fick ju mycket bra saker med dig hem, där Kurre väntade på att bli fotograferad. Samt förhoppningsvis några nya böcker att läsa också.
  kram

 10. Svara

  Anki

  3 juli 2022

  Bra köp – både blus och skor! Snyggt!
  Härlig bild på Kurre!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 11. Svara

  Uddmor

  3 juli 2022

  Hög igenkänningsfaktor! Att ha tid över kan bli dyrt. 😀 Men i ditt fall var det ju nyttiga inköp. 🙂

 12. Svara

  bigganz

  3 juli 2022

  Ibland måste man bara shoppa, helt enkelt! Jag är jättedålig på att shoppa, framförallt kläder och skor – är bättre på nätshopping. Men skulle alla handla som jag skulle affärerna gå i konkurs.
  En nyfiken fråga: vad blev det för böcker?

  • Svara

   Paula

   5 juli 2022

   Det blev en bok om samer: Herrarna satte oss hit, en “blädderbok” om Färnebofjärden och ett par romaner…

 13. Svara

  Ditte

  4 juli 2022

  En lyckad dag med lyckade inköp.
  Och saker du kommer att ha både glädje och nytta av.
  kram

 14. Svara

  Ninni

  10 juli 2022

  Inte visste jag att det var så dyrt att gå på biblan. 😀 Men så har vi varken sko eller klädaffär hänne i Alfta och Ekmans får man ju passa sig för, där kan det annars bli dyrt. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 442
 • 559
 • 1 651 874
 • 5 116
 • 65 975
Sök här