Fem en fredag

Fem-en-fredag # 27 Ynnest

Av
den
3 juli 2020

Ynnest

När senast var någon artig mot dig?

I vardagen tycker jag alla är så artiga och trevliga, när jag var ung försökte jag alltid vara lite extra artig och snäll mot gamla tanter, det kanske är det jag får igen nu?

När senast förlät någon dig?

Det var en svår fråga, kommer inte på något nu, därför tar jag till ett betydligt större sammanhang, den förlåtande naturen som trots att vi alla bidrar till miljöförstöring ändå kämpar emot…

Vad för något köpte någon nyligen till dig?

Det hör inte till vanligheterna att någon köper något till mig, men jag fick en fin penna av en bloggvän nyligen, då blev jag glad!

Vad blev senast taget från dig?

Corona-epidemin har ju tagit mycket ifrån oss alla, friheten att resa, röra oss var vi vill, umgås med dem vi vill, och den som trodde detta skulle vara över på några veckor blev bittert besviken..nu tror jag snarare på att detta inte tar slut innan vi får fram ett effektivt vaccin…

När blev du senast överraskad?

Ingen stor överraskning, men ändå, hittade sommarens första smultron på morgonpromenaden, söta och goda!

Flera deltagare hittar du hos Elisa

TAGS
28 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  3 juli 2020

  Vilka fina svar på fem en fredag, och bilderna därtill, helt perfekta!!!
  Smultron på ett strå, finns det något godare?!
  Och naturen som vi måste vara rädd om!
  Kul första bild, haha!

  Svar: ja, blåstbilden var kul att få till! Tog bilden med självutlösare på min IPhone, och då blir det ju alltid 10 bilder som tas i rask takt. Sen frågade Google mej om jag ville animera bilderna, jag svarade ja, och se hur det blev, en kul bild med blåsiga träd!
  Ja, varför matar man småfåglar på sommaren, min man ruskar också på huvudet och undrar vad hans syster håller på med. Troligen är det för att få se alla dessa småfåglar, men det är nog bättre att de själva finner sin mat .
  Ha en trevlig helg!
  Kram från stugan!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 juli 2020

  jag är snäll mot alla, speciellt ungdomar, det har jag igen.

 3. Svara

  Madeleine Stenberg

  3 juli 2020

  Försöker också vara artig mot människor. Tycker att det äe viktigt att visa varandra respekt.

 4. Svara

  BP

  4 juli 2020

  Visst fick du också en penna av Åke! Så glad man blir och det var ju helt otippat också. Då blir det ju dubbelt roligt, eller hur:-)

  Smultron på ett strå har jag aldrig fått. Ja, man bor ju i nollåttaland så det är inte så konstigt;-) Älskar smultron:-)

  Å om jag tänker på ditt svar på fyran så tycker jag nog att du ju ändå inte tagit dig “friheten” att resa med mera. Så det är väl ingen större skillnad nu. Pratade med en granne om det för några dagar sedan och hon tyckte att hon inte led ett dugg av alla restriktioner som ändå inte drabbade henne, då hon levt så i flera år. Jag höll faktiskt med henne där. Det enda jag längtar efter är en frisör, och det är ju ett i-problem…

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Visst är det så som du säger, jag lever i stort sett som vanligt. Det som dock ställt till det i min värld nu är att jag inte kunnat hälsa på barn och barnbarn i deras nya boende i Falun och inte kunnat följa med dottern som imorgon åker till Stockholm för att hälsa på sin son. Frisörproblemet delar vi också, nu är det hästsvans som gäller här!

 5. Svara

  Anki

  4 juli 2020

  Kul frågor och kloka svar! Dessutom roliga bilder … speciellt den första!
  Vi är uppfostrade att vara artiga och trevliga … och det sitter i.
  Ha en fin lördag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Ja, vi är många “snälla flickor”, “ler” men även vi har gjort revolt när det behövts! Hoppas på uppehåll resten av dagen, kram från pörtet

 6. Svara

  Mormor

  4 juli 2020

  Trevligt att läsa dina svar. Vi är uppfostrade att vara artiga och vänliga, kommenterade någon. Ja, det är åtminstone vi som uppnått Aktningsvärd Ålder. Men håller det på att ändras? Tänk bara på all mobbning i skolorna och på arbetsplatserna, som man ofta hör och läser om. Är du det minsta annorlunda – gul, brun, svart, fet, långsam, halt, närsynt – så har du det inte roligt. Håller respekten för medmänniskorna på att bli en bristvara? Kanske coronakrisen lär(t) oss nånting om att ta hänsyn till andra, hoppas det.
  Förresten tror jag, liksom du, att coronaviruset är övervunnet först då vi får ett vaccin. Till dess ska vi hålla avstånd, tvätta händerna tvätta händerna tvätta händerna, och – just det, ta hänsyn.
  Må väl.

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Godmorgon, vet du, vad gäller mobbingen så tycker jag nog att den förekommit i alla tider. Möjligen har den blivit råare och all ny it-teknik gör den mer synlig. Jag blev själv mobbad när jag som svensktalande flyttade till nybyggd förort i Hfors som 8-åring. När jag beklagade mig sa mamma: antingen står du ut eller så stannar du hemma…..Jag lärde mig finska på rekordtid! Trevlig helg, brev följer…

 7. Svara

  LillaSyster

  4 juli 2020

  Du är lika tålmodig som Anki som trär smultron på strå. Med artighet kommer man långt. Ha en bra lördag, här regnar det….och det behövs =)

 8. Svara

  Paula

  4 juli 2020

  Haha, smultronen hamnade först – i en hundbajspåse! Sen gjorde jag mig till o trädde på strå när jag kommit hem enkom för att fota! Avslöjad…Kram

 9. Svara

  tanthuset

  4 juli 2020

  Att vara artig och snäll mot (nästan) alla är en fin egenskap men ärligt talat, så skiter det sig ibland. Jag har ett färskt exempel här men det ska jag inte gå in på 🙂
  Sen håller jag med dig, naturen är otroligt förlåtande ända till sista andetaget men då har det gått långt….
  Kram finaste Paula <3

 10. Svara

  Ama de casa

  4 juli 2020

  Haha! Ser i kommentarerna att du bloggstajlade smultronen – snyggt jobbat! 🙂 Sååå gott med smultron! Men mina absoluta favoriter är åkerbären. 100 år sen jag åt såna nu… Ja, nästan i alla fall 🙂

  Håller med dig fullständigt angående coronan. Jag hörde till dom som trodde att det skulle bli ungefär som en “vanlig” influensa, men OJ vad fel jag hade. Men nu har vi åtminstone blivit lite mer befriade trots allt. Skönt, men det är långt ifrån över. Vaccin behövs!

  Ha en fortsatt skön helg!

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Hör till min förtvivlan att Spanien fått ett utbrott igen, dock inte nära där ni bor va? Den är lömsk denna sjukdom. Åkerbär tror jag inte att jag smakat., tyvärr Ta hand om er!

   • Svara

    Ama de casa

    6 juli 2020

    Nej, utbrotten ligger långt ifrån oss och inte heller i vår nuvarande färdväg. Inte ännu i alla fall, peppar, peppar…

 11. Svara

  Bojkotta

  4 juli 2020

  Härliga bilder till bra svar! Så gott med smultron, evigheter sen jag åt det. Det var nog många som trodde att Corona skulle bli kortvarig och framförallt så hoppades man (jag) det, men nu har det ju lättats lite på en del restriktioner, men över är det inte på långa vägar. Helt klart så behövs vaccin och ett bra sådant! Ha en fortsatt bra helg!

  • Svara

   Bokdamen

   4 juli 2020

   Haha vet inte hur jag lyckades döpa mig själv till bojkotta ovanför/ Bokdamen 😀

 12. Svara

  Bokdamen

  4 juli 2020

  Haha Jag vet inte vad som hände med mina kommentarer!? Först hade jag döpt mig till Bojkotta sen skrev jag ett kort Bokdamen svar. De verkar ha försvunnit eller? 😉

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Din sista kommentar krävde godkännande, vet inte varför, kanske trodde wp att det spam, haha, men nu sitter den här på väggen

 13. Svara

  Minton

  4 juli 2020

  Som barn fick man lära sej vara artig och snäll. Artig är jag fortfarande men snällheten har nästan försvunnit då jag blivut utnyttjad för många gånger.
  Smultron är så gott men hittar inga i omgivningen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Jovisst har man gått på nitar, absolut, inte är jag så naiv och godtrogen längre heller, men borde skärpa mig ytterligare och vara lite mer på tårna med vissa personer…Trevlig helg/Kram

 14. Svara

  Biggeros

  4 juli 2020

  Ja, tant har man fått bli kallad länge men jag har alltid velat bli en gullig tant. Jag gillade själv mormor och farmorgigurer när jag var liten. Kanske just därför att jag sökte mig till vården. Ja, denna Pandemin har tyvärr berövat många frihet och olycka. En gudagåva är att få ha mina kära närmaste i livet.
  Trevlig helg
  Kram

 15. Svara

  Ditte

  4 juli 2020

  Paula! Jag bara “älskar” sättet du presenterar dina svar på Elisas frågor. Humor finns alltid med och självdistans.
  Jag tror också på att vänlighet föder vänlighet och att ha ett leende till övers brukar öppna dörrar liksom ett vänligt ord.
  Kram och trevlig lördag.

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Tack snälla Ditte, ibland är det bra att ha ett bildarkiv att rota runt i, fast oftast har jag ingen susning om hur jag ska få ihop text och bild. Ibland har man tur o hittar rätt associationer. Du har ett mycket varmt och vackert leende! Kram

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 juli 2020

  Det är inte ofta man stöter på oartiga personer. Är man själv vänlig och artig får man oftast samma bemötande tillbaka 🙂 FIna svar och roliga bilder till allt 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 juli 2020

   Haha, då har vi lite olika upplevelser. Jag är nog van vid ganska sura miner, inte sura på mig men i största allmänhet. Så jag blir väldigt glad när någon är artig… Nattikram från pörtet

 17. Svara

  Åsa

  5 juli 2020

  Nåja, kan inte låta bli att tänka på Naturens Hämnd av Stefan Jarl. Vi ska nog inte ta så för givet att naturen är förlåtande. Klimatförändringarna lär skapa mycket dramatik framöver om ingen omställning görs på det sätt som krävs. Underbart goda skogssmultron att njuta av nu (absolut bästa smågodiset!), och blåbären börjar mogna, lingon verkar det även bli gott om. Tur att regnet kom.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 287
 • 437
 • 1 579 828
 • 4 991
 • 64 332
Sök här