Fem-en-fredag #27 Dubbelt upp

# 27 Dubbelt upp

Vad har du två av, för att du alltid tappar bort den ena?

Strumpor! Tvättmaskinen måste käka upp dem! Numera köper jag dussinet fullt av likadana, slipper dessutom sortera dem, mycket praktiskt

Vad har du inte som du istället lånar från någon?

Det mesta som har med trädgårdsarbete att göra! Min granne vars täppa ser ut som på bilden är tack o lov vänlig och lånar mig det jag behöver de fåtal gånger jag ber. Med tanke på hur det ser ut på min uteplats tror jag han skulle önska att jag kunde fråga lite oftare…

Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra?

Min stationära dator har några år på nacken! Jag har bytt ut hårddisken för inte så länge sedan men när denna ger upp blir det nog en bärbar, jag hoppas det dröjer länge än.

Vad är något du har på flera ställen?

Pennor! Jag har pennor på skrivbordet, rumsbordet och i köket. Ibland även på dass!

Vad är något du gärna vill ha det senaste av?

Jag vill gärna läsa nya böcker, jag håller stenkoll på nyutgivning och reserverar ofta böcker på biblan redan när de är “under inköp”. Jag vill läsa dem men inte köpa dem för jag läser inte samma titlar flera gånger, det räcker inte tiden till!

Flera deltagare hittar du hos Elisa

4

19 Comments:

 1. Tack för tipset om strumpor det skall jag göra. Pennor finns överallt utom där jag behöver.
  Du har säkert en fin trädgård som Daniel gillar och det är viktigare.
  Kramar från oss

 2. Mirjam Halvarsson

  Så gör jag med strumpor också, har tröttnat på att försöka para ihop udda ;)
  Jag önskar jag hade närmare till biblioteket men å andra sidan är jag för lat för att åka dit och sen tillbaka och numera läser jag bara pocket, mina armar orkar inte hålla inbundna böcker längre :)
  Kram på’re

 3. stationär är ändå bäst

 4. Som du förstår älskar jag den målade trädgårdsbilden – helt underbar. Bra grannar är guldvärt. Min tvättmaskin äter inte strumpor =) Ha en bra kväll!

 5. Anna-Lena Larsson

  Bra med likadana strumpor. Brukar mest använda svarta… eller vita.. på sommarn.
  Lånar sällan. eller aldrig. Huset är ju fullt av saker. Får använd det som finns.
  Bra att boka bok.. eller läsa random. Jag vill ju ha lättläst jag. Inga tunga böcker här inte. Men tjocka får de gärna vara. Kram

 6. Bra tips med strumporna! Jag borde också hålla mig till en och samma sort för mina försvinner med blixtens hastighet, Pennor kan man aldrig få för många av, tråkigt att leta efter när de är försvunna! Fina bilder du bjuder på!
  Ha det gott!

 7. Visst är det märkligt. Köper ofta tre- eller sexpack strumpor till min man, men aldrig till mig själv. Å det är alltid en strumpa som nöts först. Så då är jag tvungen att kasta båda två…
  Trädgårdsverktyg har vi inga alls. Pennor – ja, min man samlar på vanliga och kulspetspengar. De står samlade i olika souvenirkoppar på köksbordet – ooops, jag vet.
  Tack vare att jag läser några få bokbloggar med recensioner har jag liiiiite koll på nyutgivna böcker. Men jag vill bara ha pockets, så jag får snällt vänta i minst 6 månader. Å då har jag glömt vilka böcker jag ville läsa. Kanske borde jag göra en lista…

 8. Jag gör precis som du och köper minst tio par av samma sort och i samma färg. Det finns ofta erbjudanden om dessa storpack och då passar jag på. Lite trist att det oftast blir svart men det går att kombinera med allt. Pennor måste man ha lite överallt och förutom i flera rum så måste de vara i alla väskor jag använder.
  Kram

 9. Smart med storpack på strumpor, samma problem här med dessa strumpor som inte passar ihop! Underbar bild på trädgården, fint att du kan låna grejer av grannen. Pennor ja, det har vi lite överallt också, men när man behöver en får man leta lite,haha!
  Numera så läser jag ju talböcker med text på mitt konto Legimus som jag fått via biblioteket, bra träning när jag vill öva med mitt ci-implantat, men ack så tråkigt, gillar att ha en fysisk bok att hålla i, och läser mycket snabbare då också!
  Ha en fin helg!
  Kram

 10. Kul att läsa dina svar. Och i några av dem känner jag igen mig. Dock inte de trädgårdsrelaterade.
  Festliga bilder till! Uppskattas alltid.
  Kram

 11. böcker och pennor behöver finnas överallt. pennor finns i mina väskor också. men laddare har jag bara en till datorn och en till telefonen. och böcker beställer jag så fort biblioteket har beslutat om inköp. jag skickar också inköpsförslag. trevlig helg!

 12. Bra saker att ha minst två av, allt det du redan nämner. Pennor skulle jag behöva flera av än jag har, utplacerade lite här och där. Förr hade vi det då vi bodde på Åland men jag gav bort alla pennor till församlingshemmet i Geta för att de behövde dem. Nu försöker jag samla ihop några till…
  Din bild av strumporna och gnagarna är jättekul, hahaha…ljuvlig att titta på.
  Kul att läsa dina svar Paula!
  Ha en fin helg!
  kram

 13. Det är verkligen skumt med strumpor!! Fattar inte hur de kan försvinna. Jag hittade faktiskt en av mina förlorade strumpor som fastnat i änden av ledstången i trappen utanför tvättstugan i huset där jag bor. Hur den lyckats fasta där fattar jag inte? Tyvärr hade jag hunnit slänga dess make när jag upptäckt att jag bara hade en av dem kvar.?

 14. Strumpor är ett kapitel för sig ja… Går som regel bra.
  Min trädgård skulle nog må bra av att en omresande trädgårdsmästare kom hit, fniss.
  Men böcker…. jag köper alltid böcker. Jag läser om dem jag tycker om. Vi är uppe i 2500 böcker här i huset. Fast… tänk vilken plats man skulle få om man kvitta sig med dem….. hemska tanke..Ha en skön lördag nu. Kram.

 15. Kicki Fredlund

  Bra svar och trevliga bilder till (som alltid).
  Pennor finns även här i alla rum, även på toa och i alla väskor.
  Strumpor är det lite si och så med. Köper ofta svarta i flerpack till Berra, medan mina är såna som måste pusslas ihop.
  Kram

 16. Det där med sockar är ju som intressant, antingen har man för många eller för få och sällan jämna par. Sedan när det finns likadana sockar, men i olika storlekar… suck. Det var mycket enklare när tjejerna var små och deras sockar var färgglada och mönstrade.
  Varför köpa trädgårdsgrejer när man kan få låna? Faktiskt mer ekonomiskt och även miljövänligt.

 17. Lustigt det där med att en kan hitta en strumpa eller sko på vägen, vad hände….Flerpack strumpor är bra, vill en ha olika vilket jag vill ibland så går ju det att fixa. Senaste böckerna vill en förstås läsa men också äldre och det är bibliotek så bra på då det finns så blandat. Ha en fortsatt skön söndag!

 18. Flerpack av likadana strumpor är väldigt praktiskt. Jag längtar ändå efter att få komma iväg på någon marknad med knallar som säljer roliga strumpor med olika motiv på. Har tyvärr inte varit några såna marknader här i närheten på länge.

 19. Pingback: Fem en fredag v. 28: Hemmastadd - elisamatilda.se

Kommentera