Fem en fredag

Fem-en-fredag # 34 och färgsprakande fredag

Av
den
25 augusti 2023

#34 Repetition

Vad är något du upprepar varje dag?
Jag går….


jag går…

…och jag går med en prins i koppel, för att han sedan ska snarka så här nöjd…
Vilken bok, film eller serie har du tittat på eller läst flera gånger?
Jag läser inte samma bok flera gånger, kanske en miss att inte göra det, men det beror på att det finns så många olästa böcker som pockar på uppmärksamhet.
Film tittar jag sällan på och de enda två filmer jag sett flera gånger är

American Gigolo och Sound of Music…
Vad lär du dig aldrig?

-att fålla upp byxor så det blir snyggt! Varför ska byxor vara sju mil långa?
När lärde du dig senast något utantill?
Jag var så illa tvungen att lära mig ny inloggningskod på 6 siffror när jag bytte mobil…nu finns den uppskriven på hemligt ställe och dessutom i huvudet på min dotter!
Vilket var det vanligaste samtalsämnet under den här veckan?
Jag har ju knappt samtalat med någon alls

utan sitter i min egen lilla bubbla

som dessvärre tar slut om ett par dagar!
Flera fredagstemabloggare hittar du hos Elisa

Färgsprakande fredag hos Lillasyster fortsätter
och jag bidrar idag med

en häftigt målad folkabuss!
Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 augusti 2023

  Åh en kurbitsfolka!!! Så fin 🙂 Att läsa en bok två eller ännu värre, flera gånger, skulle aldrig falla mig in, däremot finns det ett fåtal filmer jag sett mer än en gång men som sagt, dom är inte många! Kram på’re

 2. Svara

  Anna-Lena

  25 augusti 2023

  Har bara fyra siffror till mobilen. Det är vad min gamla hjärna förmår att hålla reda på… Ser aldrig om filmer… eller läser om böcker. Däremot kan jag se samma usikal flera gånger. T.o.m på samma scen. Men helst vil jag se olika uppsättningar av den.
  Samtalsämne… nä, jag prata nog inte så mycket heller ONT I RYGGEN … är det förresten. Jag ahr ju det nästan dagligen… maken har fått ont de senaste veckorna… och en vän och granne har i veckan fått veta att hon ska byta höft, för att slippa sina ryggproblem. Jag ska strax gå upp till “Träningsrumemt” ( Karin gamla rum… ) och köra rygggympa. Titta du, det blev tre G. Ha det gott! Kram

 3. Svara

  Minton

  25 augusti 2023

  Bilen är fin med kurbits målning.
  Gillar dina svar på frågorna.
  Film tittar jag inte på.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 augusti 2023

  köper byxor när såna där 3/4 är på mode

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 augusti 2023

  Hahaha, oj vad du går och går och tröttar ut lilla Daniel så att han bara sover och sover 😀 Samtalar kan man väl kanske säga att du gör med oss i bloggvärlden. Snart är det dags att komma ut ur bubblan och då väntar säkert massor av skoj och upplevelser 😀
  Kram

 6. Svara

  Kina

  25 augusti 2023

  Gå skulle man behöva göra om och om igen, men icke då!
  Läser inte heller om en bok, för precis som du säger så finns det så många olästa som ligger och väntar. Detsamma med filmer och serier!
  Och du! Koder alltså! Hur i hela fridens dar ska man kunna komma ihåg dom, när det ska vara koder till allting?!
  Min son skrattar bara åt mig och säger att jag inte ska ta fram min “lilla” telefon om det är någon i närheten. Om jag inte vill ge dom ett gott skratt alltså! Och det vill jag ju!! ??
  Har det varit friidrott den här veckan? Kram till dig och din lilla prins där i Pörtet!

 7. Svara

  BP

  25 augusti 2023

  Folkabussen är helt underbar:-) Den gillar jag skarpt, och så kul att någon har tagit hand om den istället för att köra till skroten med bilen.
  Precis som du läser jag i stort sett böcker en gång, med samma motivering som du. Att jag läste Harry Potter serien flera gånger är ett undantag. Filmer tittar jag så gott som aldrig på och tv-serier räcker med att ha sett dom en gång.
  Så himla kul med Daniel Ståhl och den söta Wilma Murto. Tyckte det var kul att Kennedy och Moon delade på guldet och att Murto tog bronset.
  Är precis som du fastklistrad framför tv4 efter klockan 19:30:-)

 8. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  25 augusti 2023

  Här var det många fina bilder med div färger och motiv! Den jag gillar mest är din hund med tungan ute när den sover, så sött!!!

  Färgsprakande folkabussen var läcker, dom ser man inte så ofta denna gamla model! 🙂

  Ha en trevlig helg! 🙂

 9. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  25 augusti 2023

  jag läser inte heller om böcker i allmänhet. men filmer kan jag se om. bra att ha en hund som tvingar ut en. väldigt onödigt med långa byxor. kan inte heller fålla snyggt.

 10. Svara

  Ditte

  25 augusti 2023

  Ja, fri idrott har vi också tittat på en hel del. Kul. Och så roligt med Daniel Ståhls vinst. Men finska tjejen här gick jag bet på-
  Ja, att gå känner jag igen. Känner mig ibland som en klocka. Har ibland dotterns labrador med men han är till åren och inte så pigg på att gå långt. Inte jag heller. Kan klara 4-5 km men sen trilskas rygg och höft. (Måste även här vila lite varje km)
  Men att gå tillför mycket på många sätt-
  Vad gäller böcker har jag läst om några av Fogelströms böcker och mest eftersom jag numer bor i hans kvarter.
  Folkabussen är verkligen läcker. Kul idé.
  Kram och trevlig helg

 11. Svara

  Klimakteriehäxan

  25 augusti 2023

  Richard Gere kan man titta länge på, både som ung och som äldre! Din hund är jättesöt. Och friidrotts-VM har varit riktigt kul hittills, hoppas nu bara att Mondo inte är skadad.

 12. Svara

  it_is/Anette

  26 augusti 2023

  Skoj att läsa att det är fler än jag som tog upp promenad med hundarna som det man gör varje dag… Även om det är som andra skrivit vardagliga saker som är just dom man gör om o om igen.
  Vilken häftig folkabuss – den bilden måste jag visa en väninna jag har som älskar folkabussar o är lite sorgsen över att dom bytt ut sin mot en husbil även om hon om än motvilligt erkänner att husbilen är lite bekvämare 🙂
  Ha en fin helg

 13. Svara

  Anna i Portugal

  26 augusti 2023

  Det var en otroligt häftig och fin folkabuss!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  26 augusti 2023

  Håller med dig om byxor, men å andra sidan kan jag inte sy alls. Richard Gere var – och är -jättesnygg, men jag har inte tittat flera gånger på nån av hans filmer. Här har det varit sol och regn varje dag, vilket gjort att jag hållit mig inne. Och idag är det både F1, Indycar samt VM så idag blir det antagligen bara TV-tittande. Vi har visserligen Molton här, men det är Rolle som sköter hans prommisar – själv kan jag inte gå mer än 10-20 m innan jag måste sätta mig. Och det går ju inte för en liten pigg hund!
  KRAM-Susie

 15. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  26 augusti 2023

  Så fin Daniel är på dina bilder. För att inte tala om folkabussen. Den film jag kan se flera gånger är sound of music och närkontakt av tredje graden. Böcker har jag många av, många lästa och många olästa, men jag har några stycken jag kan läsa om. Ann Rosmans böcker är favorit. C J Sansoms böcker om Master Shardlake är en annan. Den tredje är Ann Cleeves böcker om Jimmy Perez på Shetland. Dessa tre serier älskar jag. Nu planerar jag för i morgon. Min barndomskompis kommer på besök. Vi har inte setts på 50 år. Så jag är ganska nervös. Men det går nog bra. Tror jag.
  Kram finaste vännen.

  • Svara

   Paula

   26 augusti 2023

   Oj så spännande, gick du i skola i Norrköping? Spännande värre, jag har också återknutit kontakten med min bästis i skolan, vi tappade kontakten när jag flyttade till Sverige för 45 år sedan. Vi brevväxlar ibland, men har inte träffats….ännu. Lycka till, ha så kul, det kommer att bli så roligt!

 16. Svara

  Anki

  27 augusti 2023

  Vilken häftig folkabuss!
  Jag ser sällan om filmer och läser sällan om böcker heller förresten 🙂
  Kikar inte så mycket på friidrotten, men gläds åt nordiska framgångar 🙂
  Kram

 17. Svara

  Tove

  28 augusti 2023

  Här fick jag mig till livs lite av varje förutom färgerna – tack för det!
  För långa byxor – så har det alltid varit för mig – förutom de farmor sydde. Och numera de modeller jag använder från Gudrun Sjöden passar fint både upptill och nertill alltså problemfritt nui flera år då jag intet annat har 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 329
 • 770
 • 1 610 997
 • 5 044
 • 65 073
Sök här