Fem en fredag

Fem-en-fredag #29 Köpvanor

Av
den
17 juli 2020

Köpvanor

Vad är det dyraste du har köpt?

Nu tar jag inte med sånt som jag köpt tillsammans med en partner, som hus, segelbåt, bilar och dylikt och då blir det inte många dyra saker kvar. Tror teven är dyrast, inköpt för ett par år sedan.

När är du som mest snål?

Inredning såsom möbler handlar jag nästan uteslutande second-hand. Det beror på att jag har 3 pälsdjur och att då köpta dyra soffmöblemang och annat är som att kasta pengarna i sjön. Istället byter jag ut möblemanget efter några år, till “nya” bättre begagnade…

Vilket var ditt senaste fynd?

Fyndar ofta på byns loppisar, är jag ute på tur så besöker jag gärna andra loppisar och fyndar! Det blir kläder, gardiner, husgeråd men också unika prylar jag faller för.

Vad är aldrig för dyrt?

Vad handlar du mest av i affären?

potatis! Och ägg och bröd och morötter! Framtänderna växer, likaså öronen, så mycket råa morötter käkar jag, det är mitt snacks framför teven..

BONUS! Vilken fråga skulle du vilja ställa i Fem en fredag?

-Vilken är din bästa levnadsregel?

Som vanligt är det Elisa som ställer temafrågorna! Var gärna med du också!

Trevlig helg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  17 juli 2020

  Trevliga svar och bäst är det österländska ordspråket.
  Ha en skön helg
  Kramar från oss

 2. Svara

  bpz3

  17 juli 2020

  Det österländska ordspråket är visserligen utopi, men om det inte vore det skulle jag hålla med till hundra procent.
  Morötter är ju inte riktigt min grej, men har den här sommaren kommit underfund med att kvisttomater, mozzarella och gräslök är riktigt goda snacks;-) Både morötter och mina snacks borde väl vara betydligt mera nyttiga än chips, eller hur;-)

 3. Svara

  Ditte

  17 juli 2020

  Jag tycker det är lika roligt varje gång att titta in till dig och se bilderna som du så fint kopplar ihop med svaren.
  Det österländska ordspråket gillar jag. Hoppas och önskar. Men…
  Och visst är skratt befriande. Så sant. .
  Här blir det mycket melon nu som blir snacks. Men en och annan morot slinker också ner. Ja, en del annat också.
  Kram

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  18 juli 2020

  Begagnat är smart, på många sätt.

 5. Svara

  Anki

  18 juli 2020

  Härliga svar på veckans frågor – och jag är imponerad hur du får ihop det med bilderna! Tummen upp för dig, bästa Paula!
  Kram

 6. Svara

  Herr Nilssons Fru

  18 juli 2020

  De är ju bra om man kan finna bra möbler begagnade. Då kan man byta ofta o kanske aldrig tröttna. Jag fick nyligen ett nytt skrivbord av yngsta sonen, alltså ett begagnat, de skaffade större de är företagare så då fick jag deras gamla, jättesnyggt, då blev fru Nilsson glad.
  Man ser ibland att gamla möbler blivit om målade och tillfixade så man häpnar av hur fina de blev. En del kan.
  Vilken söt potatis – de växte man upp med, de skulle vara potatis till allt. Nja någon gång fick man stuvade makaroner också. Nog är knölarna goda 🙂
  Kramiz

 7. Svara

  Ama de casa

  18 juli 2020

  Morötter lägger jag inte många slantar på… Däremot har jag upptäckt hur gott det är att gnaga på gräslök 🙂

  Ha det gott!

 8. Svara

  Bokdamen

  18 juli 2020

  Härliga svar och bilder, som alltid! 🙂 Morötter äter jag väldigt sällan, lite synd men råa är svårsmälta. Men om jag gör rostade grönsaker så kan det slinka med en och annan. Det österländska ordspråket är jättebra! Begagnat är bra, har en del ärvda grejer hemma blandat med sånt som köpts nytt, men för ganska länge sen. Trevlig helg!

 9. Svara

  tanthuset

  18 juli 2020

  Jag älskar dina svar…kanske för att jag nog skulle svarat likadant, överraskande lika måste jag säga!!! Förutom tv:n….inte ens den har jag köpt 😉
  Min bästa levnadsregel är nog att aldrig göra nån illa….åtminstone försöka <3
  Kram finaste Paula <3

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  18 juli 2020

  Bra svar. Och härlig bild på prästkragar i topp!

 11. Svara

  LillaSyster

  18 juli 2020

  Det är så sant det där ordspråket. Och du är så förståndig, det är inte kul då pälsälsklingarna får för sig att vässa klorna i soffan

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 juli 2020

  Att handla på second handaffärer ligger i tiden så där är du riktigt trendig. Jag gör också gärna mina inköp där men stoppade möbler är jag lite tveksam till. Min son fick hem vägglöss med en säng köpt på second hand. Visst är en frisk kropp värdefull men så tänker många inte förrän det är för sent.
  Sista bilden är såå härlig 😀
  Kram

 13. Svara

  Susjos

  18 juli 2020

  Jag blir också imponerad över dina svar och bilderna som du får ihop! Så smart och sant alltihop!
  Och visst är skratt en bra levnadsregel!!!
  Må så gott!!!
  Kram

 14. Svara

  Kicki

  20 juli 2020

  Bra svar, som vanligt.
  Bästa levnadsregeln.
  Oroa dig inte för morgondagen, var dag har nog av sin egen plåga.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 474
 • 770
 • 1 611 142
 • 5 045
 • 65 076
Sök här