Sommarvärmen är tillbaka

Efter flera dagars regnande och framför allt rätt svala temperaturer så fick kroppen en chock idag då kvicksilvret visade på 23 grader….i skuggan!

Jag hade kläder som passade 15 grader så jag fick byta om till kortärmat efter första promenaden!

Mina katter som alltid brukat hänga på uteplatsen har nu flyttat till framsidan där de ligger på “nya” loppiskuddar i rosa…hela nätterna tillbringar de liggande här!

Idag skulle de prompt med på promenad, och det är ju rätt mysigt att ha med hela flocken!
Men katterna saknar totalt trafikvett så när vi ska gå över vägen får jag ställa mig mitt i vägbanan och dirigera trafiken…
Torsten går gärna framför mig, hunden går bredvid i koppel och Astrid är alltid sist, högt jamande “Vänta på mig!”

Och nu gott folk, nu har jag invigt årets svampsäsong!
Ett par små men mulliga smörsoppar fick åka ner i bajspåsen en stund, nu hoppas jag att det blir en fin årgång på framför allt Karljohansvampen i år! Det börjar nämligen sina lite i förrådet…

3

21 Comments:

 1. Nu blev jag påmind om Ozzie, som absolut skulle följa med ut på vägen! Kommer du ihåg att när jag sparkade på vintern, så hoppade han upp på sparken i farten?? Annars fick man ha stenkoll på trafiken när han var med :) Älskade pälsklingar <3
  Var ute på svamp/bärkoll igår men än verkar det illa här…hoppas det rättar till sig!
  Kram på're fina Paula <3

  • Ja det minns jag! Jag har också nånstans foto på en av katterna som sitter på handtaget på min spark, tror det var Piano. Jag ska ut o plocka litte blåbär, bara ett par dagars behov, ryggen pallar inte med mer. Blåser friskt så jag hoppas det är myggfritt. Kramiz

 2. Upplevde samma idag … riktigt varmt och det blev till att leta reda på ett linne igen :)
  Grattis till första svampskörden – jag hittade en björkstam med ostronmussling, men i övrigt är det fortfarande dåligt. Ja, ett karljohanår skulle sitta fint!
  Kram

 3. Astrid och Torsten är så söta när de promenerar på skogsstigen.
  Dåvhar du invigt svampsäsongen och förhoppningsvis blir det flera svampar. Smörsopp såg jag inte men det brukar finnas.
  Har du hittat blåbär ännu. Det finns massor här men kan inte plocka för min värk. Svamp är ok för då behöver jag inte stå stilla och böja mej.
  Kramar från oss

  • Så trist att du inte kan plocka de fina o nyttiga blåbären. Min rygg är också paj, men jag kan gå o plocka en liten burk i alla fall. Det ska jag strax göra, bara så jag har till filen ett par dagar. Att hamstra ett årsbehov finns inte längre på kartan…Ha en fin lördag och kram från pörtet

 4. Här stannade termometern på 18 grader men fler grader väntas i morgon :D Jag går helst på morgonen när det är varma dagar så att jag får gå i relativ svalka. Mysigt med hela flocken på promenad men lite mer träning på att korsa vägar kanske skulle behövas :D Men det funkar säkert med dig som trafikvakt också. Jag skulle vilja se det i verkligheten :D
  Grattis till första svampskörden. Hoppas det blir mycket mer innan frosten kommer.
  Kram

  • fast jag går med näsan i backen (livsfarligt) så har jag inte sett några fler svampar, jag är nog lite otålig av mig, ler

 5. Jag tror säkert att bilarna mer än gärna stannar för dig och din lilla underbara flock. Det är väl få katter förunnat att få följa med på promenad. Jo, nu när det är skönt ute om nätterna så passar de på att sova ute och har man så fina nya dynor så är det extra skönt, du vet ju att allt nytt är till mig i kattensvärld =) Jag håller tummarna för att du kan fylla upp Calle förrådet =) Ha det gott!

  • Ja det stämmer att katten anser att allt är hens! Igår var det hundens kylmatta som plötsligt var upptagen av…ja just det!

 6. Mysigt att få sällskap på promenaden. Jag får nöja mig med att katterna inte låter mig gå mer än två steg härinne innan det ska klappas för att kunna fortsätta gå ett par steg till, Du kan väl tänka dig en promenad med dom. :-D
  Kramen.

 7. Förstår din glädje med lite varmare grader. Här också. Kan se framför mig när ni går på promenad alla fyra. Bra att du ser till att katterna kommer med över gatan och att ingen blir kvar.
  Grattis till svampfyndet. Snart kommer det nog än fler. Håller tummarna. Tack för en trevlig runda
  Kram

 8. Härligt att sommarvärmen är tillbaka i en lagom temperatur. Runt 25 tycker jag är det bästa. Här är det över 30 på dagarna nu – phu!
  Mysigt att gå med hela flocken på promenad :-)

  Hoppas det ploppar upp mycket svamp nu då!

  Ha det gott :-)

 9. Så mysigt att hela gänget ville följa med på promenad! Nu längtar jag allt efter vår lilla misse, som vi får hem i september någon gång! Jodå, jag hinner träffa henne innan dess!
  Falun är en härlig stad, fast jag kan inte heller påstå att jag känner till hela stan! Har ju inte bott där sen -74, men såklart när mamma och pappa levde var jag ju där oftare. Först bodde de i Bojsenburg när de flyttade tillbaka till Falun från Hofors, och sen blev det Galgberget. De sista åren bodde pappa på Nybrogatan innan han flyttade till äldreboendet på Daljunkargården.
  Brorsan bor nu i Norslund, tillbaka till barndomen kan man säga, för det var där vi bodde innan vi flyttade till Hofors!

  Å svamp! Lyckost dej som kan svampar! Hoppas du hittar flera så småningom!
  Kram!!!

  • Min dotter bodde ju med barnen i Bojsen och flyttade nyligen till en etta i Slätta. Där har jag ännu inte varit och hälsat på, har ju inte bil o vill inte sätta mig på tågen ännu.Men i september när barnbarnsbarnet anländer kan nog inte ens vilda hästar hindra mig, ler

 10. Både igår och idag har det varit riktig sommar. Efter allt jag läst om vädret i Sverige den här sommaren, så måste jag säga att nollåttaland för en gångs skull drog en vinstlott i år. Vi har inte haft mycket regn, och det som kom var snällt nog att komma under nätterna.
  Älskar bilden med katterna på kuddarna. Ser så skönt ut. Okej då, de är loppade, för annars hade du väl inte valt rosa till Torsten eller;-)
  Kul att både du och Anki fick uppleva svamplycka samma dag:-)

  • Haha, har inte valt rosa, det blev bara så när jag tog hem en hel binge med stolsöverdrag från loppis! Det går åt många som du förstår, o jag betalade en tia styck. Finns också blåblommiga o randiga varianter, hihi.

 11. Jaha, där kan du inte bjuda någon på kaffe – varje stol är upptagen :)
  När vi är hos brossan så går oftast deras granne också med ut på skogspromenad med sina hundar, de har också en katt som alltid hänger på. Ser så kul ut med alla hundar 5 st och så kissen sist. Brossans katt är för bortskämd o lat för att hänga på.
  Oh vi har haft underbart väder nu några dagar, hoppas de håller i sig.
  Kramiz

 12. Önskar er en skön helg
  Kramar från oss

 13. Så härligt med hela flocken på promenad.
  Man kan väl säga att katterna hemestrar på altanen. Kul att de sover där om nätterna och inte är ute och spejar.

Kommentera