Fem en fredag

Fem-en-fredag # 36 Randomiserat

Av
den
8 september 2023

# 36 Randomiserat

Vad dagdrömmer du om?

Nu när jag bor nära en större sjö och dagligen ser det maritima båtlivet så suger det i tarmen av längtan efter en båt att komma ut på sjön med, besättning bör också finnas för nu är tanten inte så rörlig längre så hon fixar hopp-i-land-uppdrag!

Har du något smeknamn ?
Öknamn kanske, dock inga smeknamn. Glad att mina föräldrar gav mig ett enkelt namn. Mamma kallade mig för Puppe, förskräckligt vad jag skämdes när hon sa det högt så andra hörde!

Om du kunde byta plats med någon under en vecka, vem skulle det vara?

Det finns många jag är nyfiken på att byta plats med, men väljer idag att säga hjärnkirurg! Ett yrke jag respekterar och beundrar och som vore fascinerande att få uppleva

Tror du på spöken?

Jag tror på andra dimensioner
Vilken fråga ställer folk till dig som du ogillar?
-Är det sant? får jag ofta höra när jag berättar något, särskilt om det handlar om mig. Vad ska jag då svara? Nej, jag bara skojar… ???

Nu är det alldeles sant att du hittar flera temabloggare hos Elisa
Glöm inte lästimmen ikväll!

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 september 2023

  sån fråga får jag sällan, aldrig, dålig på att ljuga…. Aldrig att jag skulle vara i närhet av hjärnkirurg (fick hjärnan nyligen magnetröntgad för hörapparaten, allt ok)

 2. Svara

  Minton

  8 september 2023

  Hjärnkirurg är ett fantastiskt yrke. Har arbetskamrater som blivit opererade för tumörer och är bra.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Ditte

  8 september 2023

  Kul som vanligt att läsa dina rappa och både roliga och tänkvärda svar. Ser att det är lite ny design här inne på bloggen. Riktigt fint!
  Eftersom jag från början planerade att bli läkare och kirurg skulle jag också gärna valt detta.
  Och intresset för båt, det delar vi ju och det sedan lång tid tillbaka.
  Önskar dig nu en skön helg.
  Kram från ett somrigt Stockholm.

 4. Svara

  Geddfish

  8 september 2023

  Min pappa byggde en båt i sin ungdom. Jo, jag gillar båtar.
  Jag är sen många år väldigt intresserad av läkarvetenskap, men steget till vad jag skulle jobba med? Men jag har funnit användning i mitt engagemang i MOD – Mer Organdonation.
  Onödiga frågor, ja du har rätt. Så dum fråga. Jag har fått frågan från två väldigt nära vänner, när jag berättat att jag gick med i gospelkören, om jag kunde sjunga då? Har du fått sjunga upp? Det har sårat mig, att bli ifrågasatt. I stället hade man väl sagt, vad kul!
  Ja, vi människor… Ditt namn är fint, Paula.
  Kram!

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  8 september 2023

  Jag har aldrig heller haft något smeknamn som kompisar har kallat mig. Men även mina föräldrar gav mig ett smeknamn som jag skämdes för. Pluttrik, som senare blev lilla P. När min lillasyster var liten kallade hon mig ii och det tog också mina föräldrar efter. Men sedan dess har jag bara hetat Ingrid och det trivs jag med 😀
  Den där hjärnskylten känns som om den var menad för mig 😀
  Folk får gärna fråga vad de vill men på frågan hur mår du blir jag nog lika ställd som många andra. Var ska man börja liksom 😀 Bara fint är ett standardsvar om jag inte vet att någon verkligen vill veta. Vilken vacker bild på spöket, anden eller vad det nu ska föreställa.
  Jag önskar att jag kunde läsa under read hour men jag får tänka på att läsa i stället 😀
  Kram

 6. Svara

  BP

  8 september 2023

  Alltså nu har du ju dotter och dotterdotter i direkt närhet. Om ni slår ihop er borde det väl gå att köpa en liten båt och få hjälp med landstigning…
  Nej, ditt smeknamn gillar jag inte. Puppe betyder “docka” på tyska, så nej – usch! Namnet passar inte ens in på dig;-)
  Hjärnkirurgi – nja. Det är en kirurgiform som egentligen bara skrämmer mig. Känner bara två arbetskamrater som genomgått hjärnkirurgi efter tumörer, och båda dog efter flera operationer och många års lidande…

 7. Svara

  Susjos

  8 september 2023

  Puppe, det var ett sött smeknamn tycker jag! Men ditt namn Paula är ju också väldigt fint!
  Lustigt nog har jag flera båtar med i min blogg idag!
  Ja, visst är hjärnkirurger fantastiska, liksom flera läkaryrken!
  Ha en fin helg!
  Kram

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  9 september 2023

  Efter att i 50-årsåldern opererats akut för aneorysm (blödning) i hjärnan så är jag evigt tacksam att det finns duktiga hjärnkirurger. Min på Karolinska hade rykte om sig att vara bland eliten – och förmodligen var det därför jag klarade mig utan men efteråt. Men det tog 3 månader på rehab…
  Båtlivet gav vi upp ett antal år innan vi flyttade hit, men vi hade en kabinbåt och var ute varje ledig helg i flera år. Semestra i den kunde vi inte, vår firma hade som mest att göra på sommaren. Men att bo långt ifrån hav eller sjö skulle vi inte trivas med…
  KRAM-Susie

 9. Svara

  Kina

  9 september 2023

  Är inte direkt en båtmänniska, utan är snarare lite rädd för vatten. Älskar att sitta och se på havet/vågorna, men då helst från land. Kan bero på dålig simkunskap, men vad hjälper simkunskapen om man är mitt uppe på stora havet, Men med min lekamen så skulle jag säkert flyta iland!
  Ditt namn är så fint, så du behöver inget smeknamn.
  Hjärnkirurg! Dom är beundransvärda, men jag måste titta bort när jag ser operationer och sånt på TV. Hjärtkirurger, ja förresten, all sjukvårdspersonal är beundransvärda!
  Jag läste igår, men jag visste inte att det var en speciell läsdag!
  Ha det riktigt gott! Kramen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 552
 • 1 609 683
 • 5 042
 • 65 049
Sök här