Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 32 Sten

Av
den
9 september 2023


Veckans ord att tolka är sten
Enligt Rymdstyrelsen kan jorden ha bildats av småsten
Jag tänker inte argumentera…
Jag försöker hitta ett annat något enklare spår att följa för att tolka veckans ord sten
Sten förstärker många ords betydelse:
sten-döv
sten-död
sten-kul
och vem vill inte bli sten-rik!
Jag tänker också på sten-ansikten, som

Buster Keaton, den fenomenale komikern
och

CRY MACHO, Clint Eastwood, 2021. ph: Claire Folger /© Warner Bros. / Courtesy Everett Collection


allas vår Clintan, Clint Eastwood, han är vid 93 års ålder still going strong, men har väl aldrig haft någon större mimik i ansiktet?
Jag hittade ett alldeles speciellt stoneface när jag besökte min vårdcentral i veckan

Som på beställning dök den upp!

Flera tolkningar av veckans ord sten hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet hand
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Znogge

  9 september 2023

  Håller helt med när det gäller Clint Eastwood. Även om han är en duktig skådespelare så är han verkligen ett stenansikte. Den lite annorlunda skulpturen dök verkligen upp med perfekt tajmning. Stenrik skulle jag inte tacka nej till men stenkul är inte fel det heller 😀

  Önskar en god lördagskväll nu!

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 september 2023

  Stenansikte kan nog vara bra om man spelar poker men lite trist om man ska försöka få kontakt. Jag gillar stenansiktet utanför vårdcentralen 😀 Om jag vore stenrik skulle jag hjälpa så många barn som möjligt genom en egen, av mig väl kontrollerad, verksamhet. Men det är en utopi och inte skulle jag orka vara delaktig heller. Men drömma kan man ju.
  Kram

 3. Svara

  Minton

  9 september 2023

  Stenansiktet är fint. Stenrik är in fel men ingen risk. Clintan har ett stenansikte men jag gillar honom

  Kramar från oss

 4. Svara

  BP

  9 september 2023

  Clint Eastwood är 93(!!!) år gammal. Helt otroligt vilken karriär/vilket liv han har haft. Måhända att han är ett “stone face”, men f*n så snygg han var/är…
  Sedan är jag väldigt förtjust i stenansiktet som “kom till dig” vid vårdcentralen. Det ansikter påminner om Valliens glasansikten på vaser.

 5. Svara

  Susjos

  9 september 2023

  Vilket härligt inlägg om sten! Stenrik och stenkul vill jag ha. Stendöv är jag nästan när jag tar av mig mitt ci på kvällen, bra faktiskt ,då min man snarkar en del, haha!
  Såg just en klipp från Clint Eastwoods födelsedag, 93 år! Jösses! En tjusig man är han Clintan, du har väl sett filmen Broarna i Madison County…suck!
  Vilket fantastiskt stenansikte du hittade vid vårdcentralen , finns den i Norslund?
  Svar: Räkfrossan på M/S Strömma kanal pågick 3 timmar, det var ganska lagom, och vi fick ju också en bensträckare på Vaxholms kastell på 15 min.
  Ha det gott!
  Kram!
  PS idag blev min bror bjuden på surströmming av hyresgästföreningen i deras lokal på Kopparvägen 31, där han bor, vilken lyckost va!!!?

 6. Svara

  Mia

  10 september 2023

  Åhhh Clintan <3 En av de stora enligt mig och Broarna i Madison County har jag sett och gråtit till flera gånger 🙂 Han hade ju en annan fantastisk motspelare också, Meryl Streep, även hon till åren kommen nu….
  Fint inlägg Paula, kram på're

 7. Svara

  Märtha

  10 september 2023

  “Sten” är verkligen ett intressant ord, också som förnamn. kombinerat med olika efternamn kan det bli hur roligt som helst! Buster Keaton och “Clintan”, stenansikten på olika sätt, verkligen. Säger ett gummiansikte som alltid blir tokig på bild! Sen får vi handskas med handen på egen hand då…

 8. Svara

  Anna i Portugal

  10 september 2023

  Vilken bra tolkning! Trevlig söndag.

 9. Svara

  åsa

  10 september 2023

  Clint Eastwood är favorit bland stenansikten ?
  Det stenansikte som dök upp så lägligt inför Hoppa på tåget ? var ju helt perfekt ?
  Sten-rik är jag inte ?? men gott om sten i närområdet ? dessutom bor en Sten ungefär 1 km hemifrån oss.
  Ha en fin fortsättning på denna dag ?/ åsa

 10. Svara

  Anki

  10 september 2023

  Ett härligt inlägg! Clintan var och är en snygging! 🙂
  Kram

 11. Svara

  Tove

  11 september 2023

  Toppen om ordet sten! Gillar dina associationer och hänvisningar i bilderna!
  Applåd!
  Broarna i Madison County har jag och det har blivit ett antal gånger jag njutit av den! Snygg vet jag inte – spinkig och rätt så omanlig i kroppen – men DET hade han i blicken, ansiktetet trots det steniga – och i händerna!
  En natt med honom och sedan dö, sa en av mina goa vänner på skämt då hon såg filmen första gången. Hon såg om den där filmen ett par dagar innan hon gick bort.

 12. Svara

  Åke

  12 september 2023

  Sten kul tolkning och den stenhårde Clintan har ju roat oss i många år. Däremot är jag döv men inte Sten döv (ännu ?) Det var bra bilder på Sten du tolkat fram ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 95
 • 497
 • 1 652 517
 • 5 119
 • 66 012
Sök här