Fem-en-fredag # 36

# 36 Veckofrågor

Vad har du gjort mest i veckan?

Jag har välkomnat höstens ankomst, njutit av tystnaden när turistbruset minskat, ännu paddlar några i stilla mak i vår vackra å

Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort?

Jag hade tänkt hinna med något mer dopp i ån! Men efter skyfallen var ån för strid och nu har jag fegat ur pga det kyliga vattnet.
Någon har uppenbarligen tagit ett dopp och sprungit hem barfota…

Vad har du tittat på i veckan?

Jag har bland annat tittat på när Daniel försökte närma sig de spännande änderna …

Men han fegade ur vid vattenhindret på bryggan…
I övrigt har jag följt Idol på teve, liksom Diamond League-avslutningarna två kvällar i rad. Nu är årets fri-idrottstävlingar över och det blir ett tråkigt glapp tills skidsporten tar vid!

Hur har du sovit?

Bra, förmodligen bättre än sländan som landade på bänken vid ån och verkade väldigt trött och sliten.
Men det vore önskvärt att komma i säng före midnatt och därmed också vakna före halv tio…

Vad ser du fram emot med helgen?

På söndag går det årliga Träflasklöpet av stapeln mitt i byn. Alla kan tävla, i klasser både för barn och vuxna, från 0,9 km till 18 km.
Har självklart tänkt mig ut och heja på löparna, hoppas regnet inte är för intensivt, för retligt nog är det som vanligt, jättefint väder hela veckan för att i helgen växla om till regn och rusk!

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig helg från pörtet

5

29 Comments:

 1. Svaren är ganska lika mina om jag skulle svarat.
  Kramar från oss

 2. Härliga bilder och ni har en del vatten ser jag. :D

 3. Mirjam Halvarsson

  Du verkar ha haft en skön vecka och den vackra naturen gör verkligen sitt till <3
  Jamen så klart det blir skitväder i helgen! Här börjar älgjakten i morron och efter en vecka med skapligt väder så kommer naturligtvis regnet då! Nåja, älgjägare är ett segt släkte så ingen kommer att stanna hemma pga vädret :)
  Ha det så fint Paula, kram på're!

  • Undrar just om det blev någon köttsoppa kvar eller om allt gick åt som smör i solen?? Har börjat med soppor så smått, men snart blir det mera. Vad skulle du tillaga av lammlägg, har du något tips, “råkade” köpa på marknaden idag…Löparna blev inte alltför blöta, kom en skur innan och en efter,,,men dom som sprang två mil kanske tyckte det var skönt med lite svalka….Kramen

 4. Då är vi två som följer Idol!
  Fina bilder som vanligt från ljuvliga Sundborn!
  Å vilken härlig överraskning från din kompis Carina jag fick på mailen, och hennes kompis som sen har luskat vidare och hittat ett foto på mormor och morfar med några av mina morbröder och mostrar, heeelt otroligt!!!!! Jag är lyrisk! Tusen tack för all hjälp!!!!
  KRAM!!

  • ja tänk vad världen är liten när man kan röra sig i cybern! Tycker synd om alla som envist hävdar att det bara är av ondo…Jag gjorde just ingenting, tacken hör till Carina och Nettan och det har du säkert redan gjort! Kram

 5. Jag är ju tacksam över allt det fina vädret på sistone. Var ju en tid därinnan som det var skräp.
  Härliga naturbilder som du bjuder på!
  Kram, Gerd

 6. Fantastiskt fina bilder som illustrerar dina svar perfekt:-)
  Visst är set synd om alla som jobbat hela veckan och nu får se framemot en grå och regnig helg. Det är inte så dumt att vara pensionär och kunna njuta av finväder:-)
  Tycker du har varit modig att ta ett dopp i ån. Gissar att det inte var 25 grader i vattnet precis.
  Daniel är en klok hund! Inte vill man bli blöt om fötterna bara för att hälsa på gäss som i alla fall inte pratar samma språk;-)

 7. Fina bilder. Oj du badar nu också? Jag är ju åt badkruka hållet numera….Det har varit väldigt fint väder, jobbat men hunnit njutit lite av det iaf. Nu ska det bli lite sämre men det får gå det med.

 8. Så roligt att läsa dina svar med de vackra bilderna son fin komplement. Du får detta tema att bli så levande och det roar mig.
  Härliga bilder från din fina trakt. Så roligt att få se mer.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

 9. Så fint du bor! Vilken sportnörd du är. Tittar knappast alls på sport nu för tiden . Möjligen på fotboll… men lägger av då favoritlaget ligger under med två mål. Inte mycket till supporter! Kram!

  • Jag har blivit en dålig supporter jag också, förr höll jag alltid på finnarna i alla sporter, särskilt i skidor och fri-idrott, nu börjar jag känna mig lite halvsvensk o tycker inte det gör så mycket vem av dem som vinner…ler

 10. “Härjat” runt i trägårn mest hela veckan. Skulle ha putsat fönstren men än ser vi ut. Tittat på otrolig stjärnhimmel för det har ju varit klart hela veckan. Man känner sig bra liten.
  Sover gott när jag sover, men sent i säng och vakna perioder. Som tur är finns det böcker, korsord, ipad, och inget måste gå upp kl sju, förutom snart.
  Helgen blir förberedelse mentalt för operation på måndag kvart över sju.
  Tack för, som vanligt härliga bilder och text. Trevlig helg :-).

 11. Fina bilder från din hemmiljö! Hoppas vädret håller sig skapligt under helgen! Här är det mulet idag …
  Kram

 12. Men? Vad är du för en badkruka??? ;-)

  Hoppas vädret håller sig fint så det blir ett oblött lopp :-)

  Ha det gott!

 13. Härliga bilder du har på ditt inlägg! Stackars Daniel, det är inte lätt att vara feg för vattenhindret, Max hade sprungit ut direkt även om han inte gillar vattnet, men han hade nog lätt plurrat i istället.

 14. Kul att få läsa om din vecka. Fina bilder du delar från veckan som verkligen visar vad du gjort.

 15. Haha, frågan om sömnen stämmer verkligen in på mig!
  Du tar så otroligt fina bilder. Naturen verkar skön där du bor. Undrar om simmerskan lurade i vassen! Såg du ingen? Ha det gott!

 16. Jag trodde det var dina skor som stod där. Jag trodde du var rätt kaxig på att bada även om det är kyligt, men då ska det väl finnas en bastu intill.
  Kram

  • Nu är det så att jag hamnat på rätt plats, här finns både en bastu, och ån tillgänglig för bad efter bastun. Men, det har varit stängt under pandemin och under sommaren, nu hade jag hoppats att de kommit igång men tyvärr inte. Var där o ryckte i dörren i fredags då de normalt värmer bastun men det var tillbommat tyvärr. Ska ringa badstugeföreningens ordförande i veckan o lyssna om de har bestämt något öppningsdatum…Kram

 17. Ja, jag antar att det är rätt gott om turister där vid dig. Ser nästan lite otäckt ut med de kvarlämnade skorna och handduken, som om någon givit sig ut och inte kommit tillbaka igen. Daniel ser väldigt mjuk och gosig ut. Ibland längtar jag mycket efter en hund.

 18. Superfina bilder från din vecka och extra fin var den trötta, lite slitna sländan. Undrar om Daniel ville leka med änderna eller äta upp dem. Kanske tur att han inte vågade sig ut för att utmana dem. De har långa näbbar som kan nypas rejält. Hösten är på gång och vi får hoppas att det blir många härliga höstdagar :D
  Kram

 19. så fina bilder! den höstliga sjön? ån? är väldigt fin med träden som börjat skifta färg och granen som speglar sig i vattnet

 20. Ja, det är dumt att blöta ner tassarna i onödan.
  Hmmm lite oroväckande när skor och handduk hänger kvar vid badet. Ha en bra söndag =)

 21. Jeg tok årets siste bad på torsdag. Nå er det høst og ikke så godt å dyppe seg.

 22. Nänänä, höst är det väl inte riktigt än. För mig är det höst när träden skiftar färg och än är de gröna här. Nu har det ju dessutom blivit finväder igen.

  Men du, den där som lämnat handduk och skor måste då ha fått bråttom. Måtte inte människan ha gått i med kläder på och drunknat var min första tanke. Äh, jag ser för många deckare. :)
  Kramen.

 23. Pingback: Fem en fredag v. 37: Ägodelar - elisamatilda.se

Kommentera