Söndags-smakbit # 36

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Bladet från munnen av Elsie Johansson
Det är en berättelse- och samtalsbok som Elsie vid 90-år fyllda känner att hon ville skriva, en bok som inte värjer för känsliga ämnen som religion och sexualitet.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Jag har tidigare läst många böcker av författaren, “Glasfåglarna”, “Nancy” och “Sin ensamma kropp” för att nämna några.

Smakbit sid 46

“Jag är i nuläget mycket väl medveten om att Liemannen hela tiden står och ler ironiskt i sitt tillhåll bakom farstuknuten. Han ser knipslug ut, inte skrämmande direkt, snarare betryggande. Rentav lite uppmuntrande! Trots att jag mycket väl vet att han kan vrida ner dörrhandtaget precis när det honom lyster, räknar jag med att kunna hålla ställningarna ännu någon tid. Och den ambitionen gör mig modig!”

sid. 116

“Jag vill leva och vara död tillsammans med dig som sover intill mig i månskenet just nu. Och du vill detsamma, så är det sagt och skrivet. Mossan och moränen i den höga pelarsalen där blåbären mognar och mosippan blommar, har utlovats till bädd för det som återstår av oss båda till sist: den hopblandade askan.”

2

16 Comments:

 1. Jag ska spana in boken! Kul att få smakprov från den! TACK!

 2. Jag har inte läst något av henne, men känner ju till namnet.

 3. Tack för smakebiten tycker jag känner igen författarnamnet.

 4. Elsie är fantastisk, lyssnat på henne på biblioteket här, klok dam, en intressant samtalsbok, väcker tankar.

 5. Har läst en av hennes böcker för länge sedan. Har funderat på att läsa fler.

 6. Den har jag på min TBR för september. Ser fram emot att lyssna på den.

 7. Har läst I min ensamma kropp. Böckerna om Nancy har jag någonstans i bokhyllan tror jag.

 8. Hennes böcker har jag läst alla med stor förtjusning och igenkänning. Påminner om min uppväxt.
  Tack för tipps om den senaste boken :-).

 9. Fint skrivet. Tack för smakbiten!

 10. Villa Frejas bokblogg

  Tack för smakbiten. Jag har faktiskt aldrig läst något av författaren.

 11. Tack för smakbiten. Denna har jag inte läst men ett par andra av Elsie Johansson har jag läst. Har antecknat denna.
  Har för ett tag sedan avslutat “Hon hette Esmeralda” av Melinda Jacobs en bok om den lila flickan som de biologiska föräldrarna tog livet av . (Enligt åtal) Så bra! Rekommenderas!

  Kram

 12. har läst många av Elsie Johanssons böcker men inte denna. tack för smakebiten!

 13. Den kan nog vara intressant. Läst någon bok av henne men känns som länge sen nu. Också lyssnat på henne dock inte live men det var intressant. Tack för smakbiten!

 14. Tack för smakbiten!

 15. Henne har jag bestämt inte läst något av. Men när jag jobbade inom äldreomsorgen hjälpte jag de äldre att låna böckerna till dem. Böckerna om Nancy var rysligt populära då. En del var alldeles lyriska av beundran, tydligen lät jag mig inte påverkas ändå. ;)

 16. Är jättesugen på att läsa den där boken. Tack för smakbiten.

Kommentera