Fem en fredag

Fem en fredag # 37 Google

Av
den
13 september 2019

1.Vilken hushållssyssla tycker du allra minst om?

Städning överlag, dammputsning och dammsugning, allt som har med damm att göra!
I mitt lilla hem råder total anarki, grejer ligger överallt, och när det ska städas så tar det först timmar att frigöra ytor inför dammtorkning och dammsugning….så urtrist!

2.Vilket kollektivmedel använder du helst inte?

Jag är oändligt glad över att vi inte har t-bana i Dalarna! Jag hatar verkligen att åka rulltrappa ner i underjorden för att sedan sätta mig i en högljudd skranglig tågvagn och susa fram i ett totalt mörker…Jag vet att mycket av min rädsla har att göra med att jag led av svår panikångest på 90-talet i Stockholm. Jag var då tvungen att flera gånger under min resa till jobbet kliva av tåget, gå ut i friska luften, promenera en station och försöka klara av att åter utsätta mig för tortyren att åka vidare…

3.Vad är ett ljud du älskar?

Vatten i rörelse, en porlande bäck, en forsande ström, havets vågor…

4.Om du skulle måla en tavla av ett motiv du sett från veckan, vad skulle det vara?

De första höstfärgerna!

5.Vad är något du lärt dig den här veckan?

Oj, jag lärde mig mycket i senaste avsnittet av Kontrapunkt på SVT, novis som jag är både på musik och konst!

Så kul att Elisa inte lagt ner temat pga tidsbrist, utan kämpar på. Hos henne hittar du flera svar på veckans frågor!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  14 september 2019

  Det är alltid så kul att läsa dina svar, så får man ju tänka till lite, vad skulle jag själv svara?? Det är inte så lätt som man kan tro 🙂 Kram på´re

 2. Svara

  Ditte

  14 september 2019

  Det är alltid roligt att läsa svaren på Elisas frågor. Och jag funderar även för egen del vad jag skulle ha svarat. Väldigt fint att se din vackra bilder till. Vatten i rörelse, av alla slag, kan jag titta på hur länge som helst. Fascinerande. Tunnelbanan är inte min favorit heller. Undviker rusningstrafiken. Men den är ju praktisk. Åker gärna buss.
  Så vackert med höstfärgerna som börjat att komma. Kunde jag måla skulle jag nog också försöka att ge mig på just ditt träd.
  Önskar dig en fin lördag.
  Kram!

 3. Svara

  Sara Pepparkaka

  14 september 2019

  Jag svarade hav och vågor på favoritljud också.

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 september 2019

  Fina motiv, du får skaffa sån där dammvippa, inte alls så dumt:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/09/highland-cattle-fem-pa-fredag.html

 5. Svara

  Pirjo Saloniemi

  14 september 2019

  Vattenljud är verkligen härligt att lyssna på!

 6. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  14 september 2019

  fin header! när jag var yngre var jag näst intill pedantisk, men det tar jag igen nu. dammsugning är inte kul. sorlet av vatten och trädsus tycker jag också om. Kontrapunkt är ett jättefint program

 7. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  14 september 2019

  Jag skulle kunna tycka att T-bana hade varit bra här i Falun. Använda gruvgångarna till något av nytta, samtidigt är inte stan så stor men nog skulle det vara smidigt 🙂

 8. Svara

  BP

  14 september 2019

  Ettan är vi totalt överens om. Hatar allt vad städning heter, och det trots att det inte råder total anarki i vårt hushåll. Nej, usch

  Visste inte att du led av panikångest i Stockholm, så trist. Ledsen. Nu har ju de flesta tunnelbanevagnarna bytts ut för länge sedan, så de högljudda vagnarna tas sällan i bruk nuförtiden. Å t-bana är ju ett måste i Stockholm om man vill kommer från A till B snabbt och smidigt. Här skulle det ju inte funka med en buss som går tre gånger per dag;-)

  Härliga biler förresten:-)

 9. Svara

  Ama de casa

  15 september 2019

  Såna där forsande vatten är himla fina att se, men jag blir alltid kissnödig av att höra dom 😉
  Pendeltåg var mitt favorithatobjekt på 80-talet. Nuförtiden (när jag inte har lika bråttom) blir jag nästintill sur när dom kommer i tid. Jag vill fortsätta hata! 😀
  (Okej, det sista var lite överdrivet, men varför kom dom inte i tid då när jag verkligen var beroende av dom?)

 10. Svara

  "LillaSyster

  15 september 2019

  Tunnelbanan är ingen hit, skönt att slippa den. Men ordning och reda det gillar jag =) Idag kan man bara sätta lite tvärdrag så är dammet borta – hujedna mig så det stormar ute.

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  16 september 2019

  När jag åkte T-bana kontinuerligt senast så var det alltså för 50 år sen – och då var det ett rent nöje. Har åkt en enda gång sen dess för några år sen då jag var på besök i Stockholm. Fanns ingen som helst likhet…..usch!
  KRAM/Susie

 12. Svara

  Carina Larsson

  17 september 2019

  Bra svar på frågorna.
  Damma är det tråkigaste jag vet.
  Ja, vilken tur att vi inte har tunnelbana hänne.
  Jag älskar fågelkvitter.
  Jag skulle nog måla mina luktärter.
  Jag har nog inte lärt mig nåt vad jag kommer på men påmint mig om att det är ingen idé att jag försöker planera någonting för planerna spricker ändå.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 35
 • 425
 • 1 716 573
 • 4 905
 • 63 127
Sök här