Bloggen

En helt svamplös dag!

Av
den
12 september 2019

Som du ser har jag bytt min header, till en av höstens sötaste fynd, en liten och perfekt KarlJohan-svamp.
Även om jag inte plockar några mängder, och inte går i de djupa skogarna så blir det svampfynd mest varenda dag.

Igår var en svamplös dag för det regnade ihärdigt, och att plocka svamp som blivit slemmig i blötan, nej tack, men i förrgår så…

En liten nätt samling färdig för ansning och skivning

och så tjoff in i torken!

Idag var också en svamplös dag, för jag hade en träff med el doctore.
En årlig uppföljning var vad det handlade om, och alla mina prover såg mycket bra ut, blodfetter och kolesterolvärden var helt perfekta, bättre än någonsin förut.
Är det inte typiskt då att jag fått en urjobbig muskelvärk som sätter igång helt otippat, gör ont som en elstöt, håller på ett tag och flyttar sig därefter till ett nytt ställe!
Nu hade jag läst på och konstaterat att en av mina mediciner kunde ha just muskelvärk som en vanlig biverkan…
Men, det fanns ingen bra lösning på problemet!
Medicinen är inte utbytbar och dosen kan inte minskas med mindre än att mina värden försämras….
Suck, inga värkmediciner ger effekt så doktorn tyckte bara jag skulle “stå ut”…
Ja vad säger man? Pest eller kolera som vanligt…

Ska man trösta sig med att om det värker i kroppen så är man i alla fall vid liv?

Åter hemma hittade jag en liten ynkepynk som hade haft det såå tråkigt…
Vi tog en långpromenad när jag väl hunnit hinka i mig lite kaffe, och då höll vi oss på asfalterade vägar!

Titta så vackert mina cosmos nu äntligen blommar! Jag fick fröna av min bloggvän Monica och som jag har väntat, retfullt nog så har det funnits knoppar bra länge men först sista veckan har de slagit ut.

Imorgon är en annan dag, en arbetsdag…

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  12 september 2019

  Rosenskäran som jag sått är också sen, men nu blommar den.
  Den nervvärken i musklerna har jag också, mest i överarmen under den onda axeln, men även i benen. Hugger som satan.
  Så du plockar iaf svamp? Jag tror vi fick ihop närmare 30 liter idag, väldigt mycket gula.
  Kram

 2. Svara

  Ditte

  12 september 2019

  Jättefin och höstlig “header” . Och så roligt att du hittar svamp. Mycket dessutom. Fint att kunna torka den också. En lisa för både kropp och själ att du kan ge dig ut i skog och mark.
  Fint med ett läkarbesök i sig. Men blev du så mycket klokare. I alla fall skönt att få veta att dina värden var bra. Men trist att du ska leva med värken. Bar en undran, Har du testat akupunktur. Det kan ju vara riktigt gynnsamt.
  Vackert är det hos dig och så vackert det fortfarande blommar.
  Kram!

 3. Svara

  bpz3

  12 september 2019

  Headern med Kalle är suverän! Bra jobbat där.
  Din svampskörd är imponerande. Å när skivorna ligger så där på fatet ser de nästan ut som kokosnötsbitar.
  Grattis till det fina resultatet på hälsokontrollen. Känner igen ditt problem. Proverna är perfekta ändå har man ont som f*n, i mitt fall ryggeländet. Inte så himla lätt att lära sig leva med att ha ont, för värk påverkar ju humöret, rörligheten och så mycket mer. Så jag vet precis hur du känner dig.

  PS. Håller med Ditte. Akupunktur håller jag ju på med. Åsså googla Tens https://www.apotea.se/omron-e2-elite-tens . Det kanske kan vara något. KOrtison är kanske ett annat alternativ… DS.

 4. Svara

  Carina Larsson

  13 september 2019

  Vad mycket svamp du lärer ha! Och vad roligt att hitta så mycket och så många olika. Jag har ännu inte kommit ut i skogen och kommer nog inte iväg heller. Skulle alldeles haft tag på lingon. Men… behöver sällskap och så har jag värk så det räcker jag med.
  Hösten är värst på värkfronten, tror jag. Hade så mycket värk ett par veckor innan droppet så jag tog Alvedon vid några tillfällen. Inte varje dag och inte mer än en gång/dag de dagar jag tog till “värktabletterna”. Resultatet visade sig på mina provsvar från prover tagna en vecka innan droppet… ett levervärde var högt. Nu fick jag mitt dropp ändå men tänk om jag inte fått det.
  Jag har tröstat mig själv i flera år med att konstatera när jag klivit upp att “Jag har värk så då lever jag iaf. Den dag jag “vaknar” och inte har nån värk – då är jag död..”
  Nu har ju jag två diagnoser där värken “ingår”. Jag tycker el doctore borde ta reda på varför du har din värk åtminstone. Den blir lite lättare att stå ut med och förstå om man vet varför.
  Kämpa på!
  Kramen.

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 september 2019

  har inte plockat svamp på länge, kan köpa på Hemköp

 6. Svara

  Ama de casa

  13 september 2019

  Skönt att värdena är så himla bra – grattis till det! Men trist med biverkningarna av den effektiva medicinen såklart…
  Såg att du hade tagit med din vackra headersvamp hem och slaktat den 😉

  Vackra lavendlar också 😀

  Ha det toppenbra!

 7. Svara

  Anki

  13 september 2019

  Underbar ny header! Här är dåligt med karljohan och de flesta av de få jag ändå sett är angripna av svampsnylting … suck! Nu verkar det ändå som att det börjar ljusna lite på svampfronten här och det dyker upp en del nya svampar varje dag 🙂
  Bra att dina värden var bra, men såå jobbigt med värken! Kanske kan du följa något av råden du fått – akupunktur eller tens …
  Härligt att rosenskärorna börjat blomma hos dig – de är verkligen vackra!
  Ha det gott finaste Paula!
  Kram

 8. Svara

  Karin Eklund

  13 september 2019

  Paula bland alla fina Karljottar och andra soppar, bland rosenskäror och vacker natur. Här börjar Karl-Johan att tryta och gallsoppen tar över allt mera men också annan god svamp finns. Höstkantarellerna ploppar upp. Än finns det mycket att ta vara på skogen. Vi äter mycket svamp så det är en fröjdefull tid.

  Muskelvärken du har låter inte bra alls. Borrelian är testad? Att bara stå ut är ett dåligt recept om det skulle finnas något annat att göra. Alltid ska det vara något . Hoppas, hoppas att du får bukt på just det eländet, att gå med värk är allt annat än roligt.

  Ha det fint bästa du! <3

 9. Svara

  "LillaSyster"

  13 september 2019

  Pest eller kolera, så är det hela tiden….. Du rör ju på dig mycket, så kroppens egna endorfiner är ju “påslagna”, frågan är om värken blir mindre om du ökar på träningen? Men det är så trist att ha ont. Underbar grader och så gott att ha torkad svamp i skafferiet =) visst känner man sig rik då man fyllt på förråden med skogens delikatesser. Ha en bra dag på jobbet, jag ska också iväg nu. Och kul att mina frö äntligen satt lite blommor hos dig. Ha det bäst min fina bloggvän.

 10. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  13 september 2019

  Härlig header, Paula, speciellt som jag älskar Karljohan. Uschamej för värken, tänk att det alltid ska vara nåt…. visst går det att leva med men inte är det speciellt roligt. Kram på´re

 11. Svara

  Minton

  13 september 2019

  Gillar din nya header det är en vacker Kalle. Värk är ett helvete och när det inte hjälper med tabletter blir det hopplöst. Har artros i de flesta leder ett knä opererat 2 gånger eftersom protesen lossnade. Klarar mej någerlunda med värktabletter.
  Ynkligare än din lilla kompis finns inte och jag känner igen blicken.
  Ha en bra dag. Kramar från oss

 12. Svara

  Susjos

  13 september 2019

  Så snygg knubbig liten Karl-Johan, det var inte en sån jag hittade!
  Trist med din smärta, ser att du fått tips om akupunktur och tens, värt att prova! Hoppas den ger med sig!
  Ha en bra helg!
  Kram!

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 september 2019

  Vilken lycka att hitta precis lagom mycket svamp på de regnfria promenaderna. Inte för mycket att rensa utan bara glädje 🙂
  Trist att du får värk som biverkning. Det du beskriver är precis det som fibromyalgin gör mot mig. Inga mediciner hjälper och värken flyttar sig till olika muskler, oftast en kroppshalva i taget. Det kan kännas bittert att få höra att man måste vänja sig och det har nog de flesta av oss värkmänniskor gått igenom. Men på något sätt vänjer man sig och anpassar vardagen. Det är när det gör extra ont som man tänker på det. Du vet ju redan det här eftersom du också hör till kategorin värkmänniskor 😉
  Jättefina blommor i vackra färger 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 373
Sök här