Fem en fredag

Fem-en-fredag # 39 Karriär /färgsprakande fredag

Av
den
29 september 2023

#39 Karriär

Vilket jobb passar för någon som är din motsats?

Trädgårdsmästare, snickare, sömmerska, finns hur många yrken som helst där inte finnkäringen skulle passa in..

Vad är det längsta du varit på en arbetsplats?
Det torde bli 8 år på Okobanken Sverige i Stockholm, Nordea 6 år och bank i Helsingfors 6 år, så inom bank och finans har jag jobbat i 20 år

Finns det några stereotyper kopplat till ditt jobb/karriär?

Gamen! Hen som suger ut sista kronan ur alla stackars låntagare…

Vilken film eller tv ger ett bra porträtt av ditt jobb?

Här byter jag raskt yrkeskategori, för jag har ju också jobbat inom livsmedelssektorn på lunchrestaurang och värdshus. Älskar matlagningsprogram, det första var den brittiska varianten av Masterchef som jag tittade slaviskt på, och jag följer numera de svenska tävlingarna

Vilken har varit din drömkarriär?

Som ung drömde jag om att bli journalist/reporter men orkade inte plugga på högskolan

Flera som deltar i fredagstemat hittar du hos Elisa
Lillasysters färgsprakande fredag fortsätter både denna och på allmän begäran även kommande veckor!

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  29 september 2023

  Det var roliga frågor idag. Min längsta arbetsplats var på en vvs grossist som innesäljare . Det blev 20 år först i Malmö sedan Växjö.
  Som ung ville jag bli arkeolog men det gick inte.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Karin

  29 september 2023

  Kul frågor, som fick mig att fundera på den där om vilket yrke som passar min motsats. Jag kom fram till att det nog är tullare. Jag är godtrogen och skulle bara stå där inför alla bortförklaringar och säga: “Jaha, jag förstår!” till det mesta. Eller: “Jaså medicin, jamen dåså”. För att inte tala om: “OK, inte ditt paket med knark. Vad konstigt att det hamnat i din väska. Det måste vara någon slags förväxling.”

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 september 2023

  tycker det är så avkopplande att sy

 4. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  29 september 2023

  det hade varit väldigt praktiskt att vara snickare. och trädgårdsmästare. så behövde en inte undra varteviga år när rosorna skulle beskäras. nu tycks de trivas hyfsat ändå, men en skulle ju vilja kunna. resa, skriva och fotografera! jättefina bilder som vanligt!

 5. Svara

  Kina

  29 september 2023

  Tänk att du har jobbat på bank. Jag tänker mig alltid att bankanställda ska vara strikta och (förlåt mig men det är kanske vad som kallas stereotyp) lite småtråkiga, och det passar absolut inte in på dig! Men du kanske satte fräs på dom andra! Ha det gott! Kram!

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 september 2023

  Jag blir trött bara av att försöka tänka på vad jag har jobbat med. Men jag har trivts på alla mina arbetsplatser så jag har haft tur under min alldeles för korta arbetsföra period 😀 Jag visste ju redan om vad du har sysslat med och kanske känner du likadant…att du har trivts men känner trötthet i hjärnan bara av att tänka tillbaka.
  Kram

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 september 2023

  Roliga frågor och fina bilder.

 8. Svara

  LillaSyster

  29 september 2023

  Ååå en båtfolket tror ff på sommaren =) det glädjer mig. Ff skönt och ljummet ute nu ikväll, men ack så märkt. Tack för länken och kul att du är med. Trevlig helg bästa Paula!

 9. Svara

  BP

  29 september 2023

  Ja, ettan kan jag göra dig sällskap. Frågan om du känner likadant när du läder mitt svar;-)
  Att jobba på bank – då är vi raka motsatser. Inte för att jag inte skulle kunna “tracka” låntagare, men det där med siffror är ju inte min grej;-)
  Journalist har jag faktiskt “lekt”. Utan minsta utbildning. Har gjort kundtidningar med intervjuer, reportage och foton. Det var himla kul faktiskt.
  Visst är det kul att LillaSyster fortsätter med “Färgsprakande”:-)

 10. Svara

  Geddfish

  29 september 2023

  Så du har jobbat på bank! Trodde inte det, vet inte varför. Kanske, som nån skrev, för att man har uppfattningen att bankfolket är lite tråkiga och det är ju inte du!
  Jättekul att läsa dina svar… speglar ju vem man är.
  Jag har annars jobbat mycket med både siffror och journalskrivning.
  Trevlig kväll!

 11. Svara

  Susjos

  30 september 2023

  Så kul att läsa dina svar! Vet ju att du jobbat på bank, men inte så länge! Haha, gamen…vilken bild och vilken “utsugare”! Trädgårdsmästare eller sömmerska finns inte på min karta heller, helt fel yrke för mej också 😉 Kul att du ville bli journalist!
  Ha en fin helg!
  Kram

 12. Svara

  Birgit

  30 september 2023

  Journalist ville jag ju oxå bli som liten, men det var ingen långvarig dröm. Jag var ju alltid inne på något som innefattade skrivande av något slag.
  Jag känner mig verkligen “gammeldags” när jag inser att jag varit 22 år på samma ställe! Jag sa någongång som ung att jag inte skulle vara så länge på någon arbetsplats. Så fel jag hade. Jag ville väl göra tvärtemot vad mina föräldrar gjorde.

 13. Svara

  Tove

  30 september 2023

  Female Reporter färgsprakar 🙂

 14. Svara

  Carita

  30 september 2023

  Roliga svar – speciellt om gamen, fastän “vem vill nu vara sån” 😀
  Sömmerska hade nog inte jag heller velat/kunnat bli.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här