Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 35 Luft

Av
den
30 september 2023


Veckans ord att tolka är luft
Eftersom jag är på språng (kanske tar några luftsprång) denna lördag så blir min tolkning kort och konsis!

Vi måste alla ha syre från luften för att andas och för att alls kunna leva.
Jag har en fobi att inte kunna få luft, jag tycker inte om trånga stängda utrymmen som grottor där luften kan ta slut och skulle inte kunna dyka och andas luft genom syrgastuber!

Luftballonger däremot är skoj, men jag vill inte flyga i en stor luftballong, jag står hellre på jorden och bara tittar!

Luftslott har jag nog byggt några i mitt liv måste jag erkänna…
men nu nöjer jag mig med att försöka måla detta!

Jag har långt kvar till mitt luftslott är färdigt, men jag kan erkänna att det är både pillrigt och skoj att måla!
Jag gillar inte att bli behandlad som luft så skriv gärna en rad eller två när du hälsar på!

Flera tolkningar av veckans ord luft hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet träd/trä
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  30 september 2023

  Så fina tolkningar av ordet luft.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Tove

  30 september 2023

  Kort koncist och innehållsrikt 🙂

 3. Svara

  Carita

  30 september 2023

  En sådan färgsprakande bild – gillas!
  Usch ja, jag glömmer inte en dröm jag hade om att jag blev levande begravd… Att inte få luft, vilket händer i vissa sjukdomsförlopp – måtte vara en förfärlig känsla.
  Men att bygga luftslott är bra, sådana behöver vi ibland.
  Fina tolkningar av ordet! Jag glömde åter att hoppa på tåget, måste notera i kalendern för 7 oktober!

 4. Svara

  Åke

  30 september 2023

  Behandlad utan luft är inte bra. Bra tolkat Paula.

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  30 september 2023

  Nu har du varit riktigt påhittig och klurig, precis som vanligt 😀 Men var försiktig när du tar dina luftsprång. Det kan så lätt bli skador. Luftslott har nog de flesta byggt men jag har en känsla av att de blir färre med åldern. Kanske för att man blir mer realist. När jag var yngre hade jag gärna följt med upp i en luftballong men nu har rädslan, eller kanske förståndet, lagt käppar i vägen. Men jag tittar gärna jag också. Ännu en av dina fina målningar på gång. Du behöver aldrig investera i konst så många konstverk som du själv producerar 😀
  Kram

 6. Svara

  BP

  30 september 2023

  Hahaha! Nej, man vill absolut inte behandlad som luft, bara i undantagsfall;-)
  Luftballonger flyger ju ofta över “mitt” hus, så jag ser och fotar ett antal varje sommar. Skulle aldrig flyga med en heller.
  Så duktig och tålmodig du är med dina fina tavlor – inga luftslott där inte;-)

 7. Svara

  Ditte

  30 september 2023

  Läcker tolkning! Och med snygga bilder och tänkvärd text. Att bli behandlad som luft? Nej, tack. Men ibland vore det skönt att bli det, likaså att i enstaka fall möta andra som om de vore luft.
  Önskar dig trevliga luftsprång.
  Kram!

 8. Svara

  LillaSyster

  30 september 2023

  Wow vilken målningen du gör =)
  Klart jag skriver en rad, vill inte heller bli behandlad som luft.
  Ha en bra lördagskväll! Jag litar på dig att det är Trollsmör. Kram

 9. Svara

  Susjos

  30 september 2023

  Hihi, snyggt tolkat. Åh jösses så fin bild på alla luftballonger! Det fina slottet som inte är ett luftslott som du håller på att måla är också väldigt fint!

  Svar: Visst har jag fått min 30 -års gåva från landstinget ,eller ja regionen som det heter, numera tror jag de får välja på klocka eller halsband, och såklart middag med anhörig på Stadshuset med underhållning. När jag fick välja gåva fanns det massor av saker att välja på, jag valde vinglas från Orrefors, fick både 8 vita och 8 rödvinsglas, plus 8 selter-glas, försöker använda dem ganska ofta i alla fall!
  Min kompis från Hofors flyttade ner hit till Stockholm bara två år efter mej, så vi har bott här i över 40 år båda två nu!
  Ha det gott!
  Kram!

 10. Svara

  Anna-Lena

  30 september 2023

  Wow! Vilken finmotorik du måste ha. Skulle jag måla då, så hade det blivit ett enda stort kladd. God kväll!

 11. Svara

  Märtha

  30 september 2023

  I flera år klarade jag inte av att höra vare sig orden andas, luft, syre…. Min man dog i en form av lungfibros 2009, hade syretillägg i några år. Han frågade nästan alla läkare hur det känns att kvävas och dö. Men det gick lugnt till ändå. Nu har jag kommit över det, kändes skönt att få skriva om Ariel…

  • Svara

   paula i pörtet

   1 oktober 2023

   Det var tråkigt att höra, men enkelt att förstå hur jobbigt det var för dig. Jag har fått problem vid uppvak ur narkos, andningen har inte fungerat, har kunnat andas in men inte ut! Panikstartande absolut. Panikångest led jag också av i många år innan jag begrep att flytta från stressen i Stockholm till livet på landet. Så ja, jag förstår dig mycket väl, skönt att dina sorgliga minnen ändå bleknat med tiden och förhoppningsvis är de goda minnena kvar

 12. Svara

  Mia

  1 oktober 2023

  Här kommer en luftburen kram från en som aldrig skulle behandla dig som luft 🙂 Du är en fena på att tolka alla utmaningar du får! Kram på’re

 13. Svara

  åsa

  1 oktober 2023

  Utan luft… typ som mitt blogginlägg förra lördagen, att bli levande begravd, jag är ju fånig jag vet…
  Bra tolkning ?
  /åsa

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 450
 • 559
 • 1 651 882
 • 5 116
 • 65 975
Sök här