Fem en fredag # 40 Ordspråk

Ordspråk

När ropade du senast hej innan du kommit över bäcken?

Gah, jag kommer inte på något just nu…

Hur hade din morgonstund guld i mund idag?

Guld värt är det att vakna med en liten kollohund som snarkar som en gris i armhålan, i helgen ska han ju återbördas hem till Falun…
(Jag bad dottern skicka med ett täcke till honom, gissa vad hon skickade…)

Vilka tre goda ting har du varit med om i veckan?


(foto hs.fi)

Då blir det från pågående fri-idrotts-VM, Ståhls guld, Mondos silver och igår blev jag glad att finska Mäkelä skuttade till trestegsfinalen

När senast fick du vänta på något gott?

Jag började planera för min fredagkväll redan i måndags, det blir räkor och ost till Idols veckofinal!
Nu är det bara en timme kvar på min väntan..

När fann du senast något du sökte?

Jag byter handväska varje dag! Ibland vill jag ha en liten som bara det viktigaste får plats i, ibland behöver den rymma biblioteksböcker, ibland vill jag få ner lite smågrejer jag handlar. Jag har fyra väskor som jag växlar bland och alltid ligger något viktigt i en annan väska. Men den som söker finner…jag vet i allafall var jag ska leta..

Eftersom temat är ordspråk så vill jag gärna dela mitt favoritordspråk, som jag inte är sen att följa!

“Det är varje människas förbannade plikt att bli ett original!”

Elisa håller i frågorna och hos henne finns flera deltagare

3

14 Comments:

 1. Mirjam Elisabet Halvarsson

  Härliga, ärliga svar som alltid :) å så gillar jag ditt ordspråk :D Kram på’re

 2. jag gillar också handväskor, men det är ett elände att byta. alltid blir det något viktigt kvar som jag trodde att jag inte behövde. jag tror inte att jag behöver anstränga mig för att följa ditt ordspråk.

 3. Haha! Härligt ordspråk du delar med dig :-) Jag har ett som jag brukar kalla mitt ena livsmotto: “Det är inte riktigt klokt att vara klok” :-D (Det andra är “Det kommer aldrig att gå…”).

  Härliga svar på härliga frågor!

 4. Hahaha! Vilket härligt inlägg:-)

  Alltså kollohundens “täcke” är ju så himla söt. Har dottern stickat den själv? Helt underbart!

  Mäkelä hoppade fantastiskt fint. Femma i kvalet – WOW. Hoppas hon får till ytterligare ett kanooonhopp i finalen. Stort GRATTIS! Calle Berglund som grejade en otippad finalplats i 1 500 meter semin var inte heller så dumt idag, men du tittade ju på Idol istället. Suck säger jag bara. Du vet inte vad du missade, bland annat Barshims seger i höjdhopp. Å jag tror faktiskt inte att han var dopad…

  Vad gäller handväskor så äger jag bara en enda, som jag använder till den går sönder, vilket kan ta sisådär fem år. Byter aldrig, för jag vill veta var jag har hela mitt “hushåll;-)

  Ditt eget citat är en höjdare. Undrar om jag lever upp till det… tror nästan det, men jag är inte i din klass;-)

 5. Vilket jättefint täcke till hunden :-) Gillar dina svar och jag blev väldigt sugen på räkor. Ditt ordspråk är också väldigt bra. Mitt motto är “Har du inget vettigt att säga så håll käft”

 6. Alltid roligt att läsa dina svar till “Fem en fredag”. Och ett roligt “täcke” skickade dottern onekligen med. Idol ser jag aldrig, har inte förstått vitsen. Men som jag brukar säga- det är olikheterna som berikar. Så trist om alla skulle tycka om samma saker. Men jag har sett fri idrott. Kul att se Caller Berglund helt otippat ta sig till final. Roligt även att se Barshims höjdhopp. Räkor blev det här också men då till fri idrotten. Ena dottern kom så vi tittade och åt. Mysigt.
  Handväskor har jag också många men har börjat en avveckling. Har nog minst 12 men använder sex olika. Var idag till “Myrorna ” med både väskor och kläder so jag inte använder. Gillar också att byta väska allt efter behov. Men har ofta en “handväsksryggsäck” men med öppningen i mot ryggen. Vad gäller ordspråk gillar jag verklige ditt. Jag tänker då och då på -“När du har brister – Var inte rädd att överge dem” (Konfucius)
  Kram

 7. Vilken underbar tröja till lilla kollovovven :D Men jag skulle aldrig ha satt på Kasper en sådan. Han skulle ha skämts…och jag också ;) Men på en liten söt vovve passar den bättre.
  Kram

 8. Trevlig läsning, njutbar på sitt sätt och rolig tillika.
  Det där med väskorna känner jag igen. :)
  Uppriktigt sagt så har jag inte sett på Idol en enda gång ännu. Friidrott däremot, det är roligt och spännande.
  Trevlig helg önskas!

 9. Ett underbart hundtäcke, men Santos skulle jag aldrig fått att ge 17 i att bita på tofsen!
  KRAM/Susie

 10. Härligt täcke kollovovven har :D Handväskor jag… hmm… jag har använt samma i över 8 år nu. En ryggsäksväska i skinn… :D

 11. Det var ett nytt ordspråk för mig. Kollohunden så söt, kanske inte det mest optimala täcket vid regn. Ha en bra kväll!

 12. Handväskor har jag många, men använder mest samma hela tiden.
  Kram

 13. Pingback: Fem en fredag v. 41: Rutiner - elisamatilda.se

Kommentera