Fem en fredag

Fem-en-fredag #44 Läskigt och färgsprakande fredag

Av
den
3 november 2023

# 44 Läskigt

Hur lättskrämd är du?

Jag är inte särskilt lättskrämd, framför allt inte ute i naturen, i skogen, som så många andra är. Då är det läskigare i staden, i synnerhet kvällstid

Vad tycker du är läskigt?

vidriga småkryp som t.ex älgflugor o kackerlackor

mörka tunnlar, t.ex i t-banan är läskigt, jag vill inte bli instängd, jag led under många år av panikångest men var trots det tvungen att ta mig till jobbet med t-bana, och så fort tåget stannade mellan stationerna fick jag panik

Har du fått besök av barn för bus eller godis i veckan?

Nej inte en enda utklädd unge har jag sett! Vi har inga barn i vårt hus och vi har portkod som hindrar andra från att komma in. Inte heller utomhus har jag sett några, senast var då jag bodde i Fredriksberg då barnen gick runt hela byn och det var så kul!

Vad klädde du senast ut dig till?

Jag spökar varje dag ut mig till en gammelmormor fast jag egentligen är en kvinna i mina bästa år!

Har du någonsin upplevt något övernaturligt?
Nej tyvärr, minns hur vi som tonåringar lekte Anden i glaset med stort allvar. Vi trodde stenhårt på det, i alla fall jag. Som vuxen har jag inte heller sökt efter tecken från andevärlden, jag tror absolut på att andevärlden existerar men jag är nog inte särskilt känslig eller mottaglig för vibbarna…
Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

Över till färgsprakande temat som Lillasyster är upphovskvinna till, och idag kan jag säga att alla färger är särskilt välkomna, snön som föll håller på att smälta undan, regnet hänger i luften och hela världen känns grå och trist.


före snöfallet…
Önskar dig som tittar in en trevlig Allhelgona-helg

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  3 november 2023

  Gillar dina svar. Småkryp är fina på bild men inte levande usch. Är inte förtjust i små utrymme.
  Det är inte mycket som har färg nu.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  3 november 2023

  Underbara du! Härliga svar! Tror inte att du spökar ut dej… och du är en kvinna i dina bästa år! Eller ok… då vi är nästan jämngamla… tror att du är ett halvår yngre… Så är det väl så att bästa-datumet är passerat. Men det gäller bara det fysiska!
  Är inte det minsta rädd för skogen. Det som jag är mest rädd för, det är långtradare som kommer bakom mej på 80-vägen, då jag cyklar.
  Tror också på att det finns något…och det något har jag inga utvecklade receptorer att ta emot.
  Godkväll och kram till en av mina verkliga favoritblogg-vänner.

 3. Svara

  Mia

  3 november 2023

  I den grå november behöver vi allt ljus och all färg vi kan få, i morgon kanske vi inte har det så grått längre, det sägs att snön kommer hit…i mängder! Ni har ju haft ert väder så det räcker ett tag, jag skriver inte oväder, för då är det ju inget väder alls! (Vi sätter ju ett o framför allt som inte är 🙂 ) Det där krypet ser inte så trevligt ut, huvva! Kram på’re

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 november 2023

  lekar typ Anden i glaset gjorde man ju, minns jag, gillar inte bli instängd men inte rädd för tunnelpana.

 5. Svara

  Kina

  3 november 2023

  Är inte heller särskilt lättskrämd. Men en sak som jag tycker är obehaglig är såna där hissar som är helt utan fönster och som bara har två stålväggar som skjuts ihop. Det känns lite, hmm, kanske instängt om man säger!
  Har inte heller sett till en enda unge! Förra året kom det två pojkar. Dom var inte utklädda, utan hade bara en hink och sa: Bus eller godis! Det kändes inte så kul!
  Tror inte alls att du ser utspökad ut! Du är nog en jättego gammelmormor där i Pörtet!
  Kram!

 6. Svara

  BP

  3 november 2023

  Ja, småkrypen är vi helt överens om. Lättskrämd är jag inte heller. Icke upplysta gångtunnlar ogillar jag skarpt. Tågtunnlar är jag inte rädd för.. Inga påringningar av barn heller. Precis som du har vi inga barn i huset och portlås, så inga utomstående kan ta sig in. Under mina drygt 40 jag bott här är det bara en enda Halloween där tre ungar ringde på. Hade inga godis, men det räckte så gott med pengar. Det var på den tiden man fortfarande hade kontanter…

  Så fina blommor som hållit sig kvar. Ingen snö än, men två dagar konstant regn och 9 grader…

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 november 2023

  Men fy vad jobbigt att behöva åka T-bana och få panik. Jag är imponerad över att du fixade det ändå. Jag är inte heller särskilt rädd i naturen och i stan är jag nästan aldrig. Kryp är inte något jag vill ha omkring mig, förutom humlor som bara är söta 😀 Jag hade inget godis hemma så när det ringde på dörren låtsades jag att jag inte var hemma. Lite trist men det kändes enklast.
  Tänk att det finns så fin färgprakt ute i allt det grå och blöta 😀 Man får njuta av det som finns.
  Kram

 8. Svara

  Ditte

  3 november 2023

  Roligt att läsa dina svar och flera av dem kan jag instämma i.
  Inget övernaurligt här heller och utspökad tror jag inte heller jag är. Å andra sidan ligger det mer i betraktarens ögon att tycka det.
  Härliga bilder med mycket färg.
  Kram

 9. Svara

  Boklysten

  3 november 2023

  Är inte heller speciellt lättskrämd. Övernaturligt tror jag på och, i motsats till dig, är jag nog väldigt mottaglig för sånt. Härligt att se lite färger, för ptecis som du sa så är ju vädret ganska grått just nu.

 10. Svara

  Äventyret Framtiden

  4 november 2023

  Fint skrivet, jag gillar det och jag har inget emot småkryp ens. De är nödvändiga varelser på vår jord, de behövs. Fina foton som alltid här hos dig, även om alla inte är dina egna.
  Övernaturligt, skrev nyss en kommentar hos BP, om att jag inte gillar att man kallar det naturliga övernaturligt för det finns människor som kan känna av och kan se på ett annat sätt. Det är naturligt, jag hör till den skaran som kan känna in och också får veta i förväg vad som kommer att hända. Men långt ifrån alltid. Man är varken mera eller mindre övernaturlig för att man fungerar så.
  Ha en fin lördag Paula, kram från gränden

 11. Svara

  LillaSyster

  4 november 2023

  Fina blommor som lyser upp. Mmm det behövs verkligen färg nu, men än lyser björkar och äppelträd guldgula här hos mig. Ingen snö…..men regn regn och åter regn. Tog en promenad vid 7.30 idag för då var det uppehåll. Bara jag och två hundägare som var ute. Tack för länken och tack för att du är med och sprakar. Roligt att läsa dina svar. Ha en fin lördag, jag har satt en bulldeg=) kram

 12. Svara

  Nilla Tankebubblor

  4 november 2023

  Då är det läskigare i staden, i synnerhet kvällstid… jag håller med.
  Instämmer om krypen också och lägger till fästingar och tvestjärtar.
  Trevlig helg.

 13. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  4 november 2023

  Vilka härliga bilder tillsammans men berättelsen till dessa, många som har skräck för Halloween, jag är inte lättskrämd, jag älskar mörkret OM jag är hemma.. men då vi kommer till andligt så måste jag nog gå emot alla.. ja jag upplever något varje dag då jag är medial, men inget jag använder på något sätt och inget jag gått ut med offentligt. Många i min omkrets vet av detta.. de ställer frågor, men inget jag vill ge svar på.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram

 14. Svara

  Birgit

  4 november 2023

  Nja, jag skulle inte gå i skogen i mörkret, men att ta en promenad på kvällen här hemma har jag inga problem med. Och jag gillar inte att vara ensam hemma över natten (det händer ytterst sällan)
  Här är det inte färgsprakande nu, utan vitt, vitt, vitt – det har snöat galet mycket sen igår!

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  5 november 2023

  undrar vad som händer egentligen. trodde att jag kommenterat här. likadant på en annan blogg. vet inte om jag träffat någon älgfluga. kackerlacka har jag med bestämdhet inte sett. inget bus eller godis här heller. alldeles för regnigt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 152
 • 440
 • 1 628 021
 • 5 074
 • 65 435
Sök här