Fem en fredag

Fem-en-fredag # 41 Dagens ord

Av
den
14 oktober 2022

# 41 Dagens ord

Sover du sämre vid fullmåne?
Nej, jag sover alltid som en stock, ibland önskar jag att jag kunde vara vaken när månen är som vackrast, som för ett tag sedan då det både var fullmåne, blodmåne och man kunde se Jupiter!

När var du senast vaken mitt i natten?
Det enda undantaget från min goda nattsömn är kramperna jag får i ben och rygg som tvingar upp mig ur sänghalmen för att försöka stretcha och töja bort smärtorna.

Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
Eftersom jag bevisligen snarkar så sover jag nog tungt. Vägrade tro det tills dottern spelade in mina snarkningar…sen gick de inte att förneka längre.

Vad lyser upp i höstmörkret?
Det finns alltid ljuspunkter, både jycken och jag är bra på att ta vara på dem!

Vad gör dig överlycklig
Ungefär som minnesordet i min mammas bok, omöjligt att svara på, men jag är lyckligast när alla i familjen mår bra!

Du hittar flera deltagare till fredagstemat hos Elisa

Nu bjuder jag på en vansinnigt rolig video och önskar dig som tittar in en trevlig hösthelg

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 oktober 2022

  var upp och kolla Jupiter, äldsta barnbarnet gillar också titta på olika himlafenomen.

 2. Svara

  Susjos

  14 oktober 2022

  Fina svar på Fem en fredag”….å visst mår man som bäst när familjen mår bra!
  Videon får vänta lite…får kolla in den senare….ska ju iväg och jobba i natt…laga middag…duscha lite….
  Vi ses!
  KRAM och trevlig helg!

 3. Svara

  Ingrid

  14 oktober 2022

  Jag snarkar också! Det påstår i alla fall min syster som jag “ertappade” med öronproppar när vi delade hotellrum. Visst är det lycka att veta att alla man har omkring sig mår bra.
  Ha en fin helg!

 4. Svara

  Minton

  14 oktober 2022

  Vaknar flera gånger på natten men somnar direkt. Inga problem av månen. Min ljuspunkt är Minton.
  Kramar från oss

 5. Svara

  LillaSyster

  14 oktober 2022

  Det bland det viktigaste vi har är hälsan – det är så skönt när det är vardag och alla mår bra =)

  Fullmåne….det ställde till det med sömnen för ett tag sedan. Trevlig helg till dig och prinsen ?

 6. Svara

  Violen

  14 oktober 2022

  God sömn är något att vara tacksam över! Vilken fin bild på månen, ett riktigt himlafenomen.
  Skönt när familjen mår bra, då kan man slappna av och må gott.
  Trevlig helg!

 7. Svara

  BP

  14 oktober 2022

  Det finns hopp alltså;-) Jag tänker på våra sovvanor, som är rätt lika. Vaknar också ibland av kramp i benet, men konstigt nog aldrig under natten utan när jag ska stiga upp. Å du tjejen – vi snarkar allihopa. Självklart vill vi inte medge det, det är ju skämmigt. Konstigt egentligen, då snarkning måste vara det mest naturliga i hela världen. Även småbarn snarkar ju…
  Fantastiskt fina bilder som illustration till frågorna och svaren:-)

  PS. Hur mår ögat? DS.

 8. Svara

  Anna-Lena

  14 oktober 2022

  Såg Jupiter i lördags. Fast då visste jag inte vilken planet det var som stod då nära mångubben. Läste om det någon dag senare.
  Har inga problem med sömnen. Men måste upp och tömma blåsan på natten. Somnar om direkt.
  Och någon varulv är jag inte heller… är inte det minsta påverkad av fullmånen….eller…det kan vara så att det blir häftigare och fler drömmar då.
  Ha det gott! Kram

 9. Svara

  Äventyret framtiden

  14 oktober 2022

  Tack och lov så är jag ingen varulv jag heller fastän jag påverkas av fullmånen 🙂
  Undrar om det har med vätskebalansen att göra, jag dricker mera vatten nu än någonsin tidigare och månen påverkar tidvattnet..
  Nå, svar får jag inte och inte du heller.
  Snarkar gör vi nog alla skulle jag tro. Ligger man på rygg så …
  Att alla mår bra i familjen är det som kan göra mig ordentligt lycklig.

  Kram!

 10. Svara

  Janerik Sundh

  14 oktober 2022

  Kanske kan jag hjälpa dig med kramperna. För några år sedan fick jag alltid kramp i vaderna när jag vaknade på morgonen och ibland var tidigare än när jag skulle vakna.
  Då läste jag, minns inte var, men någon menade att krampen berodde på att du hade för lite vätska i kroppen. Så nu dricker jag en rejäl skopa med kallt vatten innan jag går och lägger mig. Har jag druckit något alkoholhaltigt på kvällen så tar jag två skopor vatten.
  Det hjälper mig för det mesta, inte alltid men det är betydligt mer sällan numera.
  Så fina bilder du har! Suveränt vackert!

 11. Svara

  Ditte

  15 oktober 2022

  Att läsa dina svar är extra roligt med dina fina och fyndiga bilder som passar så bra till. Daniel är så fin.
  Har inga problem med sömnen när det är fullmåne- Påverkar mig inte alls. Kramper känner jag igen och får dem både i ryggen och vaderna. Eftersom jag nu ocksåhär hälsporre så krampar hällen också. Snarare en smärta som hugger till många gånger per natt.
  Men med mina smärtplåster på sover jag tungt och djupt.
  Visst är det så att jag också blir extra glad och även lycklig när jag vet att de mina har det bra.
  Varm kram och hoppas ditt öga är bättre.

 12. Svara

  Bokdamen

  15 oktober 2022

  Härliga bilder och svar i kombination som alltid! Vad skönt med bra sömn, minns att jag sov som en stock som ung, var otroligt svår väckt. Men inte roligt att du får kramper. Tack för videon precis vad jag behövde i regn rusk och allt elände som händer. Ha en fortsatt fin helg.

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  15 oktober 2022

  Jättekul video och jag skrattade högt flera gånger 😀
  Jag har aldrig känt att månen har påverkat min sömn men andra orsaker till korta vakenperioder under nätterna är vanliga. Men inte så mycket att jag inte blir utsövd och så verkar det vara för dig också. Jag tar hjälp av piller för att sova så kanske är det därför jag faktiskt får den sömn jag behöver. Snarkar gör säkert de flesta mer eller mindre och jag vet att jag gör det om jag ligger på rygg. Men det är sällan jag gör det så mina grannar blir inte störda 😀 Det är bra att du och Daniel hittar ljuspunkter i mörkret. Livet blir ju mycket bättre då 😀
  Kram

 14. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  15 oktober 2022

  Just det där med att snarka kan ju vara lite känsligt, själv har jag tydligen andningsuppehåll istället.

 15. Svara

  Birgit

  15 oktober 2022

  Det där med att sova dåligt vid fullmåne har jag aldrig förstått, jag påverkas inte alls.
  Alla ljuspunkter i mörkret är värt att ta vara på, för nu är det mörkt till nångång i januari.

 16. Svara

  Kina

  16 oktober 2022

  Månen gör varken till eller ifrån för min nattsömn heller. Däremot kan kramper/sendrag vara något som påverkar sömnen. Jag hade otroligt smärtfyllda sendrag i mina ben tidigare. Och det var ofta! Så läste jag någonstans att det kunde vara brist på magnesium i kroppen. Pilade iväg till hälsokosten och köpte det, och sedan dess har jag inte haft ett enda sendrag. Och det är ju flera år sedan. Så prova det, det kanske kan hjälpa dig också!
  När det gäller snarkningarna så är det nog kört! ? När min son bodde hemma så pratade vi ofta om hur det kunde vara så lyhört, så att han hörde grannen under honom snarka på nätterna. Denna klagan fick ett hastigt slut, när min sovrumsdörr plötsligt slets upp en sen kväll, och sonen stod där och skrek triumferande: “Det är duu!” Jag hade somnat före honom, och plötsligt gick det upp ett ljus för honom då han kom på varifrån ljudet kom. Från hans förtjusande lilla mamma!! Det har vi skrattat åt många gånger!
  Jag är väl ingen höstmänniska, men precis som du försöker jag leta reda på det som ändå ÄR positivt, som färger, dofter, tända ljus, underbara möten, och att ens nära och kära har det bra. Annars orkar man inte med mörkret! Ha det så gott i Pörtet nu, och kram till dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 318
 • 354
 • 1 626 703
 • 5 070
 • 65 366
Sök här