Bloggen Fem en fredag

Fem-en-fredag # 41 Finanser / Färgsprakande fredag

Av
den
13 oktober 2023

Fem-en-fredag #41 Finanser

Vad anser du är ditt senaste stora köp?
Min tandhälsa, årlig noggrann rengöring, blev tack vare tandvårdsstödet inte så dyrt som befarat

Vad hoppas du spendera pengar på inom närmaste tiden?
Absolut inget kul tyvärr, men upptäckte när jag plockade fram mina vinterkängor att många dubbar lossnat fast jag köpte kängorna ifjol. Nu blir det svindyra ice-bugs, man ska inte handla billigt, man blir oftast besviken

När avstod du senast från att köpa något?
Det gör jag konstant, alla impulsköp är borta!

När ångrade du senast ett köp?
Jag brukar ångra de byxköp jag gör på nätet, det är mycket sällan jag blir nöjd.

Vad sparar du till?
Nu blir det inte många kronor över i min budget, men en Hurtigrutten-resa hägrar fortfarande, dock långt borta i horisonten
Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Färgsprakande fredag fortsätter oförtrutet hos Lillasyster
Jag har hittat färger:

utanför kyrkogården

Utanför vårdcentralen

Längs cykelleden

Trevlig helg till dig som tittar in

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  13 oktober 2023

  Så vackra färger på blommorna och trädet. Tänderna är viktiga men tyvärr dyrt. Icebug skor är bra men dyra.

  Kramar från oss

 2. Svara

  LillaSyster

  13 oktober 2023

  Tack för att du vill spraka=)
  Fina bilder du bjuder oss på.
  Alternativt är ju att uppsöka en däckverkstad och be dem skjuta i nya dubb i de gamla kängorna. Förr så dubbade ju var och varannan mack med verkstad däck. Jag håller tummarna för att du får åka hurtigrutten =)
  Tack för länken och trevlig helg!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 oktober 2023

  du borde klaga op kängorna, har du inte kvitto kvar, så hittar du det i mobilen

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  13 oktober 2023

  Gillar som vanligt din nya header!
  Hurtigrutten, Står lite på önskelistan även hos mig. Tror inte det kommer att hända.
  Att köpa kläder på nätet tycker jag inte är nån bra idé. Och framför allt inte skor!!!!

 5. Svara

  Anna-Lena

  13 oktober 2023

  Åh, så fina höstbilder. Just nu ÄR det vackert ute. Men så mycket färg som du har, det har inte vi. Några träd och buskar har blivit helt avlövade efter den senaste blåsten. Tråkigt!
  Är nog bättre på att inte impulsköpa, än vad jag varit. Men borde bli ännu bättre. Jag fick mina icebugs i julklapp av döttrarna, för tror jag, mer än tio år sedan. Långt innan vi de hade några barn iallafall. de håller än… men jag använder dem kanske inte lika mycket som du. Är ju bara när det är riktig isgata.
  Ha en fin eftermiddag! Här regnar det… Kram

 6. Svara

  Anna i Portugal

  13 oktober 2023

  Hurtigrutten står på min önskelista också. Men det dröjer helt klart ett antal år tills dess…. Fina färger!

 7. Svara

  Mia

  13 oktober 2023

  Åh så vackra färgsprakande bilder! Ja, det där med finanser det får man allt hålla koll på, jag hoppas ständigt på en vinst på Eurojackpot 😉 Kram på’re

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 oktober 2023

  Tandvårdsstöd är bra. Jag betalade ingenting när jag var hos tandhygienisten i somras 😀
  Man kan få hjälp att dubba om sina dubbskor. Jag vet att gå-och-löpbutiken här i stan gör sådant så det finns säkert någon i Falun som fixar det. Det blir ju billigare och om dessutom själva skorna är hela så är det ännu bättre.
  Jag vet inte hur långt bort i framtiden din resa med Hurtigruten ligger men om du inte redan har en reskompis så hojta till. Jag hänger gärna med 😀
  Kram

 9. Svara

  Susjos

  13 oktober 2023

  Tjusigt färgsprakande!
  Hoppas du hittar nya bra vinterkängor!
  Hurtigrutten låter som en bra grej att spara till, skulle gärna följa med!
  Nu ska jag förbereda mej för ett nattpass på jobbet….
  Ha en fin kväll!
  Kram!
  PS Och än en gång tack för tipset om Pia Höjebergs bok som jag minns att du tipsade åt mej! DS

 10. Svara

  Anki

  13 oktober 2023

  Tandvård och bra vinterkängor är dyrt, men nödvändigt!
  Hurtigruten var en upplevelse som jag gärna skulle göra om, men då på vintern!
  Underbart färgsprakande bilder från din promenad!
  Kram

 11. Svara

  BP

  13 oktober 2023

  Ja, tandhälsa är svindyr. Skulle inte klaga om tandsjukvård skulle ingå i högkostnadsskyddet.
  Det där med impulsköp är roligt. Varje gång jag planerar ett köp, mest med tanke på kläder och skor, då skiter det sig totalt. Antingen hittar jag inget eller så känner jag mig tvungen att köpa nåt, som jag sedan inte använder. Så jag kör på med impulsköp.

  Att beställa kläder på nätet har jag gjort en enda gång. Första och sista gången för min del. Skulle inte köpa skor via nätet heller. Å Icebugs är värd varenda krona. Dom jag har är inne på sin sjätte säsong. De är fortfarande som nya. Så dina kommer vara en bra investering!

 12. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  13 oktober 2023

  superfina bilder som vanligt! nej, näthandel är inte tillrådligt. kan nog säga att impulsköpen minskat betydligt. tyvärr, för det var kul. tandvården är ett sorgligt kapitel. det blir alltid dyrt så fort en går till tandläkare och tandhygienist. får nog kolla det där med icebugs

 13. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  14 oktober 2023

  Härliga färger på trädet och de röda Dahlian och de blå Petunior 🙂

  Tandvården är som ofta svindyr och jag drar mig varje gång.. de senare åren har jag bara gått när de krånglat, som en tand gått sönder och det värker.

  Detta med vinter kängor är ofta väldigt dyrt speciellt om man ska ha icebugs. Jag hittade ett annat alternativ skodubb.se detta använder jag och kan då säga att jag har den grova dubben – inte den smala för den är lång och kräver en tjock sula på skon. Dessa kan man använda på så väl sina favorit skor att gå med eller köpa nya skor som är svindyra.

  Detta räddade min ekonomi att slippa köpa o köpa nya skor.. Väl värda pengar! 🙂

  Ha en jätte fin helg!
  Kram

 14. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  14 oktober 2023

  Jätte fina bilder hos dig, färgglatt träd och blommor den röda är Dahlia och petunior de blåa,

  Tandläkarbesök gör jag numera vid problem och värk, blivit så de senare åren..

  När det gäller vinterskor kan jag tipsa att köpa dubb som går att skruva in själv, beställ dem på skodubb.se – välj den grova kortare dubben, den smala långa dubben är för extra tjocka sulor.
  Detta är bättre än att köpa nya svindyra skor som icebugs – det skulle jag aldrig köpa! (men det är jag det) alla gör som de vill! Men billigare är det med dessa dubb jag tipsat om!

  Ha en härlig helg!
  Kram

 15. Svara

  Kina

  14 oktober 2023

  Fina bilder som vanligt! Nätköp är kört för min del. Blir bara fel!
  Visst är det viktigt med tänderna. Men det blir dyrt sa stämman! Just nu har det gått ur flisor ur två tänder för mig, så jag måste ringa tandläkaren. Men det är såna samtal som man drar ut på! Ha det gott! Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 449
 • 559
 • 1 651 881
 • 5 116
 • 65 975
Sök här