Läst

Boktober dag 14 /Selma Stories

Av
den
14 oktober 2023


Dag 14 Senaste bokköpet
Jag köper inte böcker, jag lånar dem på biblioteket.
Ifjol gjorde jag ett undantag

Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina.

I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet.
Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa.

Jag tyckte det var ett bra sätt att stötta Ukraina samtidigt som jag fick många härliga recept som inte lagas i de vanliga nordiska köken.

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Anna i Portugal

  15 oktober 2023

  Det var ett bra köp tycker jag. Har du lagat någon mat från boken? Har du hittat någon favorit? Önskar dig en skön söndag.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 54
 • 425
 • 1 716 592
 • 4 905
 • 63 127
Sök här