Fem en fredag

Fem en fredag # 42 Autogenererat

Av
den
21 oktober 2022

#42 Autogenererat

Vad är den bästa konsert eller teater du varit på?

Phantom of the Opera, för väldigt länge sedan på Dramaten.

Vilken är din favoritaffär?

Jag handlar gärna Second Hand, både prylar, kläder och möbler. Planerar en tur imorgon till Ta-till-vara-butiken i Falun, tyvärr ligger den i ett industriområde en bit utanför stan och det är jätteknöligt att ta sig dit med buss, därför har jag inte varit där tidigare, men nu ska jag göra ett försök.

Vilken är din favoritårstid?

Hösten! Den höga luften, det milda ljuset, de underbara färgerna! Men, när vi kommer in i november är det bara grått och trist..

Har du något husdjur?

Prins Daniel är mitt ständiga sällskap, han är från början dotterns hund, numera hela familjens kelgris som bor hos mig.

Jag har haft en rottweiler, en petit basset griffon vendeen och en papillon tidigare. Jag har haft otaliga katter, det är nu första gången på 30 år som ingen kisse bor hos mig.

Vilken film såg du senast på bio?

Det är så länge sedan så det är preskriberat, men:
Mitt mest minnesvärda biobesök skedde i New York 1981. Det var inga tider för föreställningarna utan filmen rullade på hela tiden och folk kom och gick under filmens gång så det var aldrig tyst och lugnt i biografen. Vi frågade när filmen började och fick bara en förvånad min till svar, det var ju bara att gå in och börja titta, mitt i filmen!
Besökarna satt och rökte så hela salongen var helt rökfylld.
Ja jag må säga att det var en annorlunda upplevelse, men filmen vi såg har jag inget minne av…

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

Nu önskar jag tillsammans med Paulina och Noelle en skön och mysig hösthelg till dig som tittar in!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 oktober 2022

  Ha en trevlig helg du också, hoppas det går bra att komma till secondhandbutiken! Fina bilder och fina svar på frågorna, kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 oktober 2022

  blir sugen på opera, var inte igår

 3. Svara

  Minton

  21 oktober 2022

  Har också sett Fantomen på operan och den var bra. Gillar också hösten med sina färger. Min lille Minton älskar jag.
  Hoppas du hittar något på secondhand butiken.
  Kramar från oss

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  21 oktober 2022

  underbar header! Prins Daniel ser ut att vara en personlighet. svansföringen tyder på en stark självkänsla. gillar också att gå i second hand – affärer.

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 oktober 2022

  Jag har haft förmånen att se phantom of the opera i London för ganska många år sedan. Det var verkligen en upplevelse. Och jag har, precis som du, varit på bio i New York och jag känner så väl igen mig i din beskrivning. Vi var sju tjejer, scouter, som 1977 såg Grease på Manhattan tillsammans med vår ledare. Vi kom ca 10 minuter in i filmen och stannade kvar och såg början när den startade om igen. Vilka minnen 😀 Daniel är en väldigt bra kelgris att gosa med och jag gillar verkligen bilden på din fina rottis med kissen mellan tassarna.
  Kram

 6. Svara

  Bokdamen

  21 oktober 2022

  Fantomen på operan är ju jättebra, sett den i London och i Sverige. Det var en speciell bioupplevelse och så rök, tänker på när det var okej att röka när en jobbade. Hade flera kollegor som rökte hela tiden, tur att det inte är så längre. Daniel är supersöt. Ha en skön helg.

 7. Svara

  Anna-Lena

  21 oktober 2022

  Fina hösttöser.
  Ja, Fantomen på Operan är bra. Har sett den låde i Stockholm och i London. Skulle gärna se den igen.
  Känns dom vi snabbt är på väg in i november… Känns så där! Krsm

 8. Svara

  Helen

  21 oktober 2022

  Vilken annorlunda bioupplevelse, jag förstår att du minns den! Husdjur är fantastiskt och den där lilla kelgrisen ser underbar ut. Det får nog bli en lite mindre hund för mig så småningom men just njuter jag av den fina vovve jag har i livet.

 9. Svara

  LillaSyster

  21 oktober 2022

  Sista bilden kärlek på hög nivå=)
  Att Prinsen är en kelgris som älskas av hela familjen det kan inte någon ha missat – tänk så bra han har det. Håller tummarna för att du får ett bra besök i butiken imorgon och att den är fylld av sådant du kan behöva. Kram

 10. Svara

  Sara Pepparkaka

  21 oktober 2022

  Jag gillar också hösten!

 11. Svara

  Geddfish

  21 oktober 2022

  En mysig helg till dig också!
  Jag gillar djur, mest katt, men gosar med barnens hundar när tillfälle ges.
  Vilket mysigt kort på din dotter och barnbarn!
  Kram!

 12. Svara

  BP

  21 oktober 2022

  Vilken härlig bild på Paulina och Noelle:-)
  Skrattade gott åt din bioupplevelse i USA – hahaha! Att man rökte i biosalonger och kunde beställa vin/öl/whiskey också, det var nåt helt nytt för mig/oss när vi besökte en biograf i Florida. Civiliserat tyckte min man;-)

  Du som gillar second hand – har du upptäckte PMU i Falun än? Läste om den second hand butiken hos Orsakullan.

  Önskar dig lycka till imorgon – med handlandet alltså;-)

  PS. Det är första bilden jag sett på Daniel där han INTE har tungan hängandes utanför munnen;-) DS.

 13. Svara

  Susjos

  21 oktober 2022

  Just ja! Fantomen på Operan glömde jag, såg den minst 2 ggr på Oscarsteatern i början på 90-talet?….med Mikael Samuelsson som fantomen. …och Cabaret på Tyrol med bl.a Peter Jöback, ack hur kunde jag glömma den, såg den också 2 ggr!
  Jag växte upp med en basset hound, nu måste ja googla på den andra rasen med basset i sig som du hade?
  Bioupplevelsen i USA, jösses!
  Så fin bild på Paulina och Noelle!
  Ha det fint i ditt pörte!
  KRAM

 14. Svara

  Ditte

  21 oktober 2022

  Som vanligt väldigt roligt att läsa dina svar. Gillar verkligen kombon med dina bilder till.
  Men ett svar….Nej, det skulle bli svårt . Mycket beror ju på. Vet att jag sett Fantomen i London . N.Y och på Oscars i Stockholm men kan omöjligt ställa den mot Bruce Springsteen, “stones” eller Sinom och Garfunkel i Central Park i N.Y. Går ju inte alls att jämföra- Så är det ju . Lättare då med favoritårstid; för mig vår och sommar- Men det beror också på. Ler igenkännande åt ditt biobesök i N,Y. Har upplevt liknande.
  Senaste filmen jag såg var dokumentären om Joyce Carol Oates.
  Bilden på Paulina och Noelle är så fin.
  Önskar dig också en fin helg.
  Kram

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  21 oktober 2022

  Lycka till med handlandet. Här finns också en secondhand-butik men tillsvidare har jag inte hittat något som har varit i min smak och dessutom är det rätt så dyrt i jämförelse med nyinkomna kläder. Det står China, Bangladesh i de flesta av dem oberoende av butik. Men jag har hittat en butik jag gillar, Declathon 🙂 Passar på när de har rea.
  Fina bilder igen Paula!
  Njut av helgen!
  Kram

 16. Svara

  Kina

  22 oktober 2022

  Fina höstbilder, men den allra finaste är på flickorna! Såg också Phantom of the Opera för många år sedan men på Oskarsteatern. Det var en maffig upplevelse! Det verkar ditt biobesök ha varit också! Vilket härligt minne. Håller med dig om hösten och dess färger men sen då… När svärtan kommer!!!! Då får man pigga upp sig med ett Second Hand-besök. Måste ta mig ett besök till Falun och kolla in affärerna där. Har en mycket god vän som bor i Falun. Tyvärr träffas vi allt för sällan! Ha en fin helg! Kram till dig och prins Daniel (men ingen puss, med hänvisning till mitt inlägg!)

 17. Svara

  Gun Wiik Pils

  22 oktober 2022

  Jag gillar också den tidiga hösten, tidigare var sommaren favoriten men vill numera inte ha för varmt.
  Kristina från Duvemåla var fantastiskt bra med Peter Jöback och Helen Sjöholm. Sett honom i Jesus Christ Superstar en gång som Jesus och nu senast me Ola Salo som också har en fantastisk pipa. Såg också hans egna show som var otroligt bra..
  Tycker det är otroligt upplyftande att se en musikföreställning live, dessvärre ganska dyrt…

 18. Svara

  LillaSyster

  22 oktober 2022

  Svar: nä jag gör inte talgbollarna själv men det fanns ett öppningserbjudande på en ny butik här i stan och då såldes talgbollar för under 1,50kr styck – det var ju ett kanon pris då många andra säljer samma bollar från allt 4kr styck och uppåt. (Hade innan jag fick reklambladet om detta köpt ca 100 talgbollar för 3,50/st) Är också rädd för att många fåglar kommer att svälta ihjäl i vinter om den blir riktigt kall.

 19. Svara

  Åke

  22 oktober 2022

  Å fina bilder till 🙂 Katten såg ut att trivas jättebra. Prins Daniel ser kunglig ut där ute i skogen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 1
 • 467
 • 1 651 900
 • 5 116
 • 65 976
Sök här