Fem en fredag # 42 Klurigheter

Klurigheter

-När fick du senast konsultera en manual/instruktionsbok?

På äldre dar har jag fått jättesvårt att läsa och följa manualer, jag har fått manualskräck!
Jag tror det har att göra med mina utmattningssyndrom men kan också bero på allmän virrighet.
Om valet finns så går jag hellre in på någon instruktionsfilm på Youtube än läser manual.
Senaste gången tror jag handlade om funktioner i min kamera…jag lyckades klura ut var inställningen för svart-vitt foto låg!

-Vad brukar folk fråga dig om?

Korsordshjälp, matrecept och svamp

-Vad gav dig senast huvudbry?

För någon vecka sedan vägrade min dator lägga in foton i bloggen. Det var väldigt frustrerande. Men jag har världens bästa webbhotell som snabbt svarade på mitt spörsmål: jag hade överskridit bildkapaciteten…och fick snabbt nytt ökat utrymme, suveränt!

-Har du någon gång löst Rubiks kub?

Någon gång i min ungdom har jag väl suttit och skruvat på en, men aldrig har jag på allvar försökt att lösa den!

-Vad ser du en gång i veckan men två gånger i minuten?

Bokstaven N såklart…..

Paulas hjärna i ett nötskal

Hos Elisa som håller i temat hittar du flera deltagare!

3

10 Comments:

 1. Attans vad smart du är!! Den sista frågan hade jag aldrig rett ut att svara på :D
  Kram på’re

 2. PS Tack för peppen ;)

 3. Duktig tjej med svaret på fråga 5. Den fick jag googla, då jag är urkass på gåtor, alltid varit. Youtube använder jag faktiskt också som bruksanvisning när vi pratar tekniska saker. Manualer läser jag ytterst sällan, trycker hellre på alla knappar tills önskat resultat visar sig;-)

 4. Manualer är bra ibland men dom kan va lite svåra ibland. Fråga 5 tog ett tag innan jag förstod.
  Kram

 5. Roligt och intressant att läsa dina svar. Och funderade samtidigt på vad jag själv skulle ha svarat. Manualer kan vara nog så kluriga och fint att att det oftast går att komplettera med filmer på You Tube. Vad gäller sista frågan så fnulade jag ut svaret hos BP men fick fundera lite. Och detta med huvudbry så tycker jag att jag får det varje dag…
  Kram!

 6. Rolig lista! Jag har aldrig lyckats lösa kuben, men vi råkade vara i Las Vegas för några år sen då en son till en barndomskompis tävlade i Rubiks-VM. Himla kul att kolla och skoj att träffa Adam (kompissonen) på ett sånt oväntat ställe :-D

 7. Kul läsning … manualer är inget för mig heller! Tur jag har yngste sonen som hjälper mig :)
  Ha en fin helg!
  Kram

 8. Manualer klarar jag fortfarande av men inte för mycket på en gång. Och det här med bilder på bloggen har gjort att jag har behövt uppgradera min blogg några gånger. Första gången startade jag en ny blogg men så vill jag inte göra igen. Klurig fråga om veckan och minuten men du var smart nog för att lösa gåtan :) Jag är inte så säker på att jag hade lyckats.
  Kram

 9. Pingback: Fem en fredag v. 43: Livslångt lärande - elisamatilda.se

Kommentera