Fem en fredag

Fem en fredag # 42 Klurigheter

Av
den
18 oktober 2019

Klurigheter

-När fick du senast konsultera en manual/instruktionsbok?

På äldre dar har jag fått jättesvårt att läsa och följa manualer, jag har fått manualskräck!
Jag tror det har att göra med mina utmattningssyndrom men kan också bero på allmän virrighet.
Om valet finns så går jag hellre in på någon instruktionsfilm på Youtube än läser manual.
Senaste gången tror jag handlade om funktioner i min kamera…jag lyckades klura ut var inställningen för svart-vitt foto låg!

-Vad brukar folk fråga dig om?

Korsordshjälp, matrecept och svamp

-Vad gav dig senast huvudbry?

För någon vecka sedan vägrade min dator lägga in foton i bloggen. Det var väldigt frustrerande. Men jag har världens bästa webbhotell som snabbt svarade på mitt spörsmål: jag hade överskridit bildkapaciteten…och fick snabbt nytt ökat utrymme, suveränt!

-Har du någon gång löst Rubiks kub?

Någon gång i min ungdom har jag väl suttit och skruvat på en, men aldrig har jag på allvar försökt att lösa den!

-Vad ser du en gång i veckan men två gånger i minuten?

Bokstaven N såklart…..

Paulas hjärna i ett nötskal

Hos Elisa som håller i temat hittar du flera deltagare!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  18 oktober 2019

  själv lägger jag inte så stora bilder…
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/klurigheter-fem-pa-fredag.html

 2. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  18 oktober 2019

  Attans vad smart du är!! Den sista frågan hade jag aldrig rett ut att svara på 😀
  Kram på’re

 3. Svara

  tanthuset

  18 oktober 2019

  PS Tack för peppen 😉

 4. Svara

  BP

  18 oktober 2019

  Duktig tjej med svaret på fråga 5. Den fick jag googla, då jag är urkass på gåtor, alltid varit. Youtube använder jag faktiskt också som bruksanvisning när vi pratar tekniska saker. Manualer läser jag ytterst sällan, trycker hellre på alla knappar tills önskat resultat visar sig;-)

 5. Svara

  Minton

  18 oktober 2019

  Manualer är bra ibland men dom kan va lite svåra ibland. Fråga 5 tog ett tag innan jag förstod.
  Kram

 6. Svara

  Ditte

  18 oktober 2019

  Roligt och intressant att läsa dina svar. Och funderade samtidigt på vad jag själv skulle ha svarat. Manualer kan vara nog så kluriga och fint att att det oftast går att komplettera med filmer på You Tube. Vad gäller sista frågan så fnulade jag ut svaret hos BP men fick fundera lite. Och detta med huvudbry så tycker jag att jag får det varje dag…
  Kram!

 7. Svara

  Ama de casa

  18 oktober 2019

  Rolig lista! Jag har aldrig lyckats lösa kuben, men vi råkade vara i Las Vegas för några år sen då en son till en barndomskompis tävlade i Rubiks-VM. Himla kul att kolla och skoj att träffa Adam (kompissonen) på ett sånt oväntat ställe 😀

 8. Svara

  Anki

  19 oktober 2019

  Kul läsning … manualer är inget för mig heller! Tur jag har yngste sonen som hjälper mig 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 oktober 2019

  Manualer klarar jag fortfarande av men inte för mycket på en gång. Och det här med bilder på bloggen har gjort att jag har behövt uppgradera min blogg några gånger. Första gången startade jag en ny blogg men så vill jag inte göra igen. Klurig fråga om veckan och minuten men du var smart nog för att lösa gåtan 🙂 Jag är inte så säker på att jag hade lyckats.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 343
 • 499
 • 1 641 034
 • 5 101
 • 65 745
Sök här