Fem en fredag

Fem-en-fredag # 45 Drömmar

Av
den
6 november 2020

# 45 Drömmar

Vad har du för återkommande dröm/drömmar?

Jag minns mina drömmar i perioder, nu var det väldigt länge sedan jag kom ihåg någon dröm. För att vi drömmer varje natt har jag läst att vi gör, men vi minns bara en bråkdel av dem

Tog ett foto på min drömbok som jag ibland bläddrar i när jag har drömt något jätteknäppt och försöker begripa vad den kan betyda.
Min mormor var “lite” synsk, eller kanske ska man säga att hon berättade om äldre tiders tolkningar av olika fenomen, bland annat drömmar. Dessutom spådde hon i kort, alla mammas väninnor kom för att få veta när de skulle hitta prinsen på den vita springaren eller vinna en massa pengar…ironisk, jag??
Jag drömmer ibland om ormar, det ansåg mormor betydde falska människor, och det har stämt hela livet!
Som tur är var det länge sedan några ormar förekom i mina drömmar!
Att drömma om hästar däremot, det betyder välstånd, så det vill jag gärna drömma om ofta!

Vilken är din största dröm?

Att ha en skapligt god hälsa och få hänga med ett par decennier till för att uppleva barnbarnbarnens uppväxt, statistiken talar emot mig…

Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?

Jag har inte fått möjlighet att resa så mycket som jag hade velat, men min USA-resa till New York och längs västkusten på Highway One och vidare till Las Vegas var mitt livs drömsemester

Coos Bay, Oregon

Carmel, Kalifornien

Har du någon gång drömt något som slagit in?

Ja dessvärre. När jag drömmer om att jag tappar en tand betyder det att någon jag känner går bort. Ju längre fram tanden suttit ju närmare bekant…

Vad är din största mardröm?

“Fritt fall” kanske? Att från hög höjd dyka ner i tomma intet för att sedan landa i vatten och drunkna….mysigt eller hur?

Fleras drömmar kan du läsa om hos Elisa

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  6 november 2020

  Bra svar på frågorna.
  Kramar från Minton och mej

  • Svara

   Paula

   7 november 2020

   Och där fick Trump respass, kan inte den mannen begripa att det är dags att flytta ut! Han har många hem att välja på, många spekulerar om att han kommer att flytta till Ryssland…Ha en fin söndag, kram från oss i pörtet

   • Svara

    Minton

    8 november 2020

    Det var så skönt att han åkte ut. Hoppas slippa se och höra honom igen.
    Ryssland är ett lämpligt land för honom.
    Kram Anki o Minton

 2. Svara

  tanthuset

  6 november 2020

  Intressanta och i mitt tycke spännande frågor idag, även om jag inte svarat…. Då du drömmer om en tappad tand, så drömmer jag om eld, det slår alltid in. Kram på dig finaste Paula! <3

  • Svara

   Paula

   7 november 2020

   Oj, du menar att det är samma innebörd när du drömmer om eld, att någon går bort? Läskigt…funderar och kan inte komma på att jag drömt om eldsvåda någon gång. Ormar däremot, falska människor, det drömde jag rätt ofta om när jag ännu var i arbetslivet, där stötte man väl på en o annan…Kram

 3. Svara

  Tove Olberg

  6 november 2020

  Som i en dröm – dina bilder till dina svar!
  Go fredagskväll till pörtet från residenset 🙂

 4. Svara

  bpz3

  6 november 2020

  Måste säga att din kompis – du vet vem jag menar – har levererat fantastiska bilder till dina svar:-)
  Är du aningen synsk då eller!? Alltså jag menar om du drömmer att tappa en tand så går någon i din närhet bort – det är kusligt tycker jag.
  Fritt fall drömde jag ofta om som liten, men inte nu längre. Kanske därför jag aldrig skulle ge mig på bungyjump och fallskärmshopp;-)

 5. Svara

  LillaSyster

  6 november 2020

  Fy så hemskt hoppas att du slipper drömmar om att tappa tänder. Jag har också haft märkliga drömmar just när någon nära gått bort. Tex att jag i drömmen blir ombedd att servera kaffet i kyrkan. Man kan undra vad det är som triggar igång hjärnan. Tack för den fina kommentaren hos mig och hästarna är överens =) Trevlig helg! Kram

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 november 2020

  Det var så väldiga kontraster i USA, intressant.

 7. Svara

  Bokdamen

  6 november 2020

  Den boken har jag eller har haft, osäker på om den är kvar i min ägo. Intressant med drömmar och att läsa dina svar.

 8. Svara

  Ditte

  6 november 2020

  Det är så roligt att läsa om dina tankar här på fredagarna. Alltid härlig text och med så fina illustrationer. Och visst är det viktigt att vi har en del drömmar kvar.
  Ibland är det ju också så att drömmar (som man drömmer i sömnen) går i uppfyllelse.
  Har ett så tydligt exempel. Vi skulle adoptera barn och jag hade verkligen önskat att vi skulle få två; tvillingar. Så drömmer jag en natt just det. Att vi skulle få tvillingflickor. Döm om min förvåning när det en vecka senare ringer och frågar om vi vill bli föräldrar till tvillingflickor som just då var två månader. Jag svarade genast ja. Det utan att fråga döttrarnas blivande pappa. Vi reste till Sri Lanka några veckor senare. I mars 1981. Resten är historia.
  kram!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  6 november 2020

  hälsa åt familjen och mig själv. och visst vill en leva ca 30 år till så en får vara med medan barnbarnen växer upp

 10. Svara

  Susjos

  7 november 2020

  Fantastiska bilder till dina svar . I natt måste jag drömma om hästar, hihi!
  Säger som BP, du är nog lite synsk vad gäller att tappa tänder och dödsfall.
  Åh, vi har haft samma drömsemester till Kalifornien, och jag gillade även min första resa till New York, vilken stad!
  Såg förresten direkt att fotot med huset måste vara från Carmel!
  HA en trevlig helg!
  Kram

 11. Svara

  Anki

  7 november 2020

  kul frågor och bra svar! Fina bilder också! Min farmor var lite synsk och kände av stämningar hos människor vi träffade – jag har inget sånt och det är nog lika bra 🙂
  Jag har nog aldrig haft några stora drömmar – jag hade en drömresa jag gärna skulle vilja göra, men nu är det för sent …
  Ha en fin lördag!
  Kram

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  7 november 2020

  Eftersom jag har sömnproblem så kommer jag ofta ihåg mina drömmar. Det konstiga är att dom ofta är s.k. skräckdrömmar trots att dom egentligen inte är fyllda med skräck när jag drömmer dom. Men när jag börjar vakna till så blir jag oerhört ledsen och gråter…..
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   7 november 2020

   De flesta drömmar är sk. motsatsdrömmar! Så när du drömmer om något läskigt så betyder det något bra! Fint va, det ska du tänka på nästa gång du drömmer om något otäckt….Kram

 13. Svara

  Ingrid

  7 november 2020

  Och jag som aldrig drömmer om hästar!!!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 14. Svara

  Ama de casa

  7 november 2020

  Förr om åren drömde jag ofta om hästar, men det var typ en mardröm. Jag drömde att jag var på ridskolan och när alla andra hade kommit in i ridhuset och lektionen hade börjat så höll jag fortfarande på och kratsade hovarna på min häst som inte hade blivit varken borstad eller sadlad…
  Förmodligen var det nog så att jag kände att jag var stressad på jobbet och kanske inte skulle hinna med det som måste göras till deadline. (Det sista var en Ama-tördrömtolkning 😉 ).

 15. Svara

  Kina Hellquist

  7 november 2020

  Vilken läskig dröm, det där med dina tappade tänder. Våra mammor skulle nog ha gillat varandra! Min spådde också sina väninnor i kort, och tittade alltid efter vad sumpen i kaffekoppen ville förmedla. Dom där gåvorna har jag inte ärvt! ? Min drömtydningsbok åkte iväg vid den nu avlutade bokrensningen. Den hade inte blivit använd på åratal. Ha en fin helg!

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 november 2020

  Spännande tankar om drömmar. Jag kan inte minnas när jag senast kom ihåg vad jag drömde på natten. Det betyder kanske att jag bara har trevliga drömmar 🙂
  Kram

 17. Svara

  Gun-San

  8 november 2020

  Mina drömmar är väldigt ofta av en karaktär, försöker bringa reda i en förfärlig röra men hur jag än försöker händer ingenting och tiden börjar rinna ut.
  Drömmer också om att jag tappar tänder, men inte kopplat till något dödsfall.
  Sen det där med höjder, ett exempel klättrar upp på en stege och pinnarna går av, går inte att klättra ner igen.
  Sen dom alltid återkommande, jag arbetar och antingen försvinner något barn eller gör sig illa, vaknar med ett ryck, tar ett bra tag för pulsen att bli normal.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 447
 • 1 575 989
 • 4 984
 • 64 198
Sök här