Fem-en-fredag # 46

# 46 Hjälp

När behövde du senast hjälp med något?

Jag fick hjälp av min granne att sätta upp en gardinstång vid ytterdörren och där hänga ett draperi

Inom vilket område är du den som hjälper andra?

Jag brukar hjälpa till med korsord

Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?

Oj det är mycket, t.ex

..inredning och pynt…att hålla ordning och reda….

Brukar du ta hjälp av dina grannar?

Ja absolut, till och från, och jag tycker det är ömsesidigt

Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?

Det jag minns mest är att jag sprang ärenden, gick ofta och handlade cigaretter till min mormor, hon rökte konstiga zigg, filterlösa var de men hade som en tom holk i änden, och de var inte självbrinnande, mormor lade ofta ifrån sig cigaretten i askkoppen när hon läste eller lade patiens och då slocknade den alltid…

Då har man strax överlevt även denna fredag den 13:e, puh!

Och nu önskar jag dig som tittar in en trevlig helg!

Andra som deltar i fredagstemat hittar du hos Elisa

6

26 Comments:

 1. Svar som jag gillar. Ett leende gör så mycket.
  Kram Anki o Minton

 2. Bra budskap där på 3 och 5!
  Önskar dig en fin helg =) Kram

 3. Fina svar Paula <3 Jag skulle nog inte klara mig utan närmaste grannen….jo det skulle jag väl men det skulle definitivt försvåra mitt liv :)
  Ett leende är värt så mycket, inte kostar det nåt heller <3
  Kram finaste Paula <3

 4. Så du är en baddare på korsord. Det visste jag inte. Älskar dessa teman när man lär sig nåt nytt om sina bloggkompisar:-)
  Det är ju ofta så att om man bor i hus och har grannar så hjälps man alltid åt. Det är inte samma sak när man bor i lägenhet. Efter nästan 40 år i samma hus vet jag fortfarande inte vem alla grannar är, än mindre vad de heter. Okej med mig, men märkligt är det nog.
  Vilka konstiga ciggisar din mormor rökte. Är du säker på att det inte var chokladcigaretter;-)

  • Man är mycket mer anonym i stora höghus, det faller sig naturligt. I en liten by som vår är anonymitet en omöjlighet, i alla fall om man är såpass synlig som jag…Haha, inga chokladcigg. Jag testade förstås också att röka dem, men valde istället mammas Colt och hostade halvt ihjäl mig…innan jag lärde mig. Jag är skaplig på korsord, men får inte ihop de svåraste.

 5. nu minns jag, kanske var jag sex år och hjälpte en tant i en affär, sprang och köpte bröd och smör till henne, fick lite för besväret.

 6. Återigen en härlig tolkning och dina bilder är ju så passande till- Väldigt roligt att läsa dina svar. Och visst är det viktigt att både att ta emot hjälp och ge hjälp-
  Sista skylten/bilden är ju klockren. Stämmer så bra.
  Stor kram

 7. Jag som är så förtvivlat dålig på att be om hjälp. Ger gärna hjälp och tycker om det… varför kan jag inte fatta att andra skulle vilja ge mig hjälp oxå. Knäppt! God helg!

 8. Jag ber helst inte om hjälp om jag inte först har konstaterat att jag absolut inte klarar det själv. Men ibland erbjuder vänliga människor sin hjälp utan att bli tillfrågade och då kan jag ta emot den :D
  Jag fick ibland gå och köpa cigaretter åt min pappa, john silver utan filter. Men nu är det svårt att ens tänka tanken att ett barn i 8-årsåldern skulle skickas på sådana ärenden.
  Kram

  • Ja tiderna förändras, o i detta fall absolut till det bättre. När jag gick i skolan kunde man köpa små paket cigg med bara tio st i, tobaksbolagen visste nog att skolbarn inte har så mycket pengar…Ibland, som när man ska ha ihjäl en mus så kan jag bli en totalt hjälplös kvinna….annars ber jag inte heller gärna om hjälp..

 9. trevligt med korsordshjälp! bra om en har sådana grannar som en kan ha ett samarbete och utbyte av

 10. Som alltid roligt att läsa dina svar :)
  Korsord minsann … det var jag hyfsat bra på en gång i tiden, men har nog lagt av mig numer när vi inte har varken morgon- eller kvällstidning :)
  Ha en fin lördag!
  Kram

  • Jag prenumererar på Hemmets Journal enkom för korsordens skull…Sen ger jag tidningen vidare och får istället spännande läsning som Hänt i Veckan och Ica-kuriren!

 11. Den sista bilden är ju allra bäst – bjud på ett leende! :-)

  Braiga svar från din sida.

  Ha en fortsatt fin helg!

 12. Lite hjälp behöver man allt både få och ge emellanåt. Tur de finns hjälpande händer och att man har utrustats med egna också.
  Hoppas du hade en fin och mysig födelsedag.
  Med mig har de inte hänt någon större skillnad mer än att jag lärt mig hantera situationen som blivit. De finns hopp o de levar jag på. Man ska se tillvaron i ljus. Allt kan alltid vara eller bli värre.
  Kramiz

 13. Gillar dina svar! Och inser att du tycker väldigt mycket om blommor, att döma av interiörbilden där det verkligen blommar!

  • Haha, såg bilden i en bostad säljes-annons o kunde inte låta bli att sno den. Den var liksom bara för mycket…

 14. Oj så jag blev nostalgisk! Min mamma och granntanten rökte Klubb 77 när de träffades över en kopp kaffe hemma hos någondera. Ja, det är länge sen, men jag minns de här cigarretterna mycket bra. Tack för bilden, jag försjönk i allehanda minnen.

 15. Svar: Men det har jag ju berättat på bloggen ett antal gånger – kanske innan du började följa min blogg – att jag är uppväxt i villa, extremt stort trädgård med rabatter och alla möjliga träd samt växter. Ja, blommor och rabatter också.
  Ingenting för mig alls. Men lite trädgårdsarbete trugade ju ut veckopengen. Det roliga är att min pappa hatade allt som hade med trädgårdsarbete att göra. Så efter en sommar med att ansa träd la han upp skötseln av alla träd ut på entreprenad. Morsan älskade dock sina rabatter, blommor och grönsaker. Så hon fortsatte – utan mig om man säger så;-)

  • Kan inte minnas att jag läst om det, men, är rätt glömsk förstås, nu har jag lagt det i en egen liten BP-minnescell i skallen. Jag skulle också lagt ut trädgården på entreprenad, klok pappa du hade

 16. Minns också att jag sprang ärenden, handlade och fixade med olika saker, men en hel del är också tomt i minnet av någon anledning. Korsord har jag inte gjort så mycket men då vet jag vart jag kan vända mig ;)

 17. Pingback: Fem en fredag v. 47: Tittut - elisamatilda.se

Kommentera