Bloggen Humor

Blödiga vänner på musjakt

Av
den
11 november 2020

Igår ringde väninnan, hon hade upptäckt möss i sitt garage…
Stearinljus och annat som låg i kartonger hade mössen tuggat på och de hade också hittat in i bagageluckan på bilen!

Redig kvinna som hon är satte hon ut en musfälla laddad med ost…

När hon nästa dag öppnade garagedörren rasslade det till på cementgolvet, det lät som metall som drogs längs golvet.

Hon drog slutsatsen att musen satt i fällan men levde och hade gömt sig med fälla och allt!
Jag gick över till henne och vi hittade fällan bakom ett framhjul på bilen. Musen satt fast med huvudet men levde och sprattlade!
Hur skulle vi nu bete oss?
Det var inte bara att dra fram fällan och ta bort musen, den behövde också avlivas!

Och si, där sprack det!
Varken jag eller väninnan hade lust att slå ihjäl musen…

Visst har jag tagit hand om möss som suttit i fälla men då har de varit stendöda…
Men att stirra i vitögat på en stackars levande mus som legat och lidit hur många timmar som helst….nej det fixade jag inte!

Barnbarnet Simon, han som nyligen blev pappa, han hade två tama råttor när han var barn, och jag tyckte de var söta, och små möss är ju ännu sötare!

Ja där stod vi inne i garaget och velade, ingen av oss var beredd på att slå ihjäl den stackars musen!
Det var till sist bara att ringa…efter en karl!
Den första sa nej, den andra ställde upp när jag frågade om han var “riddaren i nöden”

Han kom till garaget, lyfte upp fällan, bar ut den och slängde den med all kraft i asfalten…
Huuuuu, det krävdes två kast innan den stackars musen gav upp andan!

Usch vilken trist historia!

Så här års vill ju mössen gärna in i värmen, dessutom har många nu börjat mata fåglar, (jag också) som förstås lockar även skadedjuren.
Grannen som agerade riddare berättade att tidigt om morgnarna tassar en jättefin räv omkring under fågelmatarna och förser sig!
Mina katter är utmärkta mössjägare, det berör mig inte alls, fast jag gillar inte när de ibland tar in levande möss och leker med dem under möblerna innan de sätter in det dödliga hugget!

Nu ber jag om ursäkt om jag förstört aptiten för någon, eller upprört en sann djurvän.
Som plåster på såren ska jag avsluta med något mycket mera njutbart…

Senaste fotoskörden på lilla Noelle, som nu nyfiket följer med med vad som händer omkring henne! Det går fort nu!

TAGS
34 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  11 november 2020

  Så fin eller otäck historia och häftiga bilder på stackars möss. Men de ska inte vara inomhus. Vet inte hur jag hade reagerat men slå ihjäl den den hade jag inte klarat. Tur det fanns någon som kunde.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Gissa om historien upprepade sig! Nu är nästa fälla borta, förmodligen med en mus i! Vi har inte lyckats lokalisera den…

   • Svara

    Minton

    13 november 2020

    ? vad är det för fällor som inte dödar odjuret.
    Hittar ni den så dränk den i en spann.
    ???

 2. Svara

  tanthuset

  11 november 2020

  Vilken tur att ni hade en viltvårdare i närheten 😉 Nä fy, ta hand om levande möss, det gör jag INTE! Vi har ju tack o lov en utmärkt jägare vad gäller möss, hon sköter om den detaljen hos grannen också!
  Men lilla söta Noelle, det var värst vad du växer!!! Nu får du lugna ner dig lite <3 <3
  Kram fina Paula, var rädd om dig!

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Min vän bor i flerbostadshus, garage under huskroppen. Ev. får jag ta dit Astrid imorgon, nästa fälla har också försvunnit, inklusive musen!

 3. Svara

  LillaSyster

  11 november 2020

  Underbara bilder på fina söta lilla Noelle =)
  Men Paula, jag trodde att du var tuff nog att trycka till en mus som plågades. Tur att ni hittade en räddare i nöden.

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Nej nej, jag är otroligt blödig, jag har inte ens ihjäl insekter som förirrar sig in. Både flugor och spindlar får leva…det är bara älgflugor och fästingar som jag är tuff mot!

 4. Svara

  byblixtra

  11 november 2020

  Åh, jag förstår ert dilemma med musen i råttfällan.
  Fint avslut på inlägget med bilder på Noelle.

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Ja jag tyckte jag behövde avsluta med något trevligare …

 5. Svara

  bpz3

  11 november 2020

  Djurplågeri när den är som bäst. Nej, sorry, jag menar värst förstås;-) Grymt att konstruera musfällor som inte tar död på musen. Det tycker jag är riktigt dåligt. Jag hade nog heller inte kunnat döda musen – tror jag. Å nej, jag ska inte fråga vad riddaren i nöden gjorde med den döda musen.
  Noelle är en riktig sötis. Hon har verkligen vuxit till sig fort lilltjejen:-)

  PS. Helt underbara bilder till ditt inlägg. Hovleverantören h*n levererar, helt klart:-) DS.

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Jag har ju varit med när vi slaktat grisar och höns, men det går fort. Små söta möss som legat i en fälla o lidit,,,det är mycket värre!

 6. Svara

  Anna-Lena

  11 november 2020

  Ja du, de där mössen. Det bara vimlar av dem i år. Tror att elfälla är bäst, där borde de gå mot en snabb och säker död. Musomant!
  Skulle också haft svårt att ta hand om din skadade mus. Vet ingen om kränkning är en bra metod.Sannolikt ganska o-museman.
  Söt liten tjej… Nu börjar hon växa ur det riktiga spädbarnsstadiet och börjar “folka” till sig. Kram!

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Elfälla kanske är bra, är det såna man sticker i elkontakten som ska hålla dem borta? Såna har vi haft på loppis där jag jobbade. Men de funkade inte så bra, mössen hittade in i alla fall. Däremot har vi bytt till en större fälla nu, så att döden ska komma omedelbart!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 november 2020

  Jag är visserligen djurvän och vegan men jag skulle också använda musfällor om jag såg spår efter små möss. Jag vet inte om du kommer ihåg att vi hade en superråtta i källaren i Mjölby. Jag tyckte lite synd om den men man kan ju inte låta skadedjur husera fritt inomhus. Men jag skulle absolut inte klara av att döda en levande mus som sitter fast i fällan. Jag har en gång burit ut just en sådan och släppt den i skogen och den var i så bra skick att den sprang iväg.
  Supersöta bilder på en liten tjej 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Ja, man måste hålla efter skadedjur, och sitter det en död mus i en fälla har jag inga problem att plocka dem. Nå, historien fortsätter, nu är nästa fälla borta, förmodligen med en mus i….

 8. Svara

  Ditte

  11 november 2020

  Jag börjar med godbiten; lilla söta Noelle. Så fin! Och så vaken!
  Vad gäller möss så har jag väldigt liten erfarenhet av dem. Men jag vet att de gärna drar sig inomhus när det blir kyligare.
  Bra att ni fick hjälp- Hos oss har man satt upp lappar om att inte lägga fågelmat på marken för att råttorna inte ska lockas fram. Här i stan har råttor på sina ställen ökat i antal och just eftersom folk lägger ut mat till fåglarna just på marken.
  Jag hänger ut talgbollar i träden och det vet ju inte råttorna om.
  Att döda en levande mus, även i en fälla, skulle jag ha svårt för.
  Hoppas nu att det inte kommer fler…
  Kanske får katterna då tas i tjänst.
  Kram

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Absolut så påverkar matning av fåglar till att möss söker sig dit. Jag matar en bit från huset, fröna sitter ju i en högt sittande ställning men, de skvätter ju omkring och en del hamnar på marken i alla fall. Jo, det kom en till och nu är den fällan också borta, o vi lyckades inte hitta den idag…haha, så det kan bli!

 9. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  11 november 2020

  Ursch, det var en ruskig historia! Gulligt slut i alla fall med lilla Noelle!
  Kram på dig

 10. Svara

  kersko

  11 november 2020

  Hon är för söt Noelle och vilket fint namn.
  Vi har möss på torpet. För en ojämn kamp och trodde nog att vi nu säkrat de flesta ingångar. men förra veckan när dottern var där hade hon sällskap av en liten mus som inte verkade speciellt rädd för henne. I helgen åker vi dit för att se om vi kan få ut den och täppa till hålet där den tar sig in som vi tror att vi vet var det är. Vi tar också med oss några fällor men jag hoppas innerligt att jag slipper att agera bödel utan att fällan klarar av det jobbet. Tänker att vi nog borde skaffa katt.
  Kram

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Katt är effektivaste musjagaren, alla kategorier!

 11. Svara

  Susjos

  12 november 2020

  Så söt hon är lilla Noelle, född i Falun också ;-D
  Jadu, möss har vi i stugan på vintrarna också, vet int eheller om jag skulle kunna ha ihjäl en mus, trodde faktiskt att du vågade det, men nej, det är inte så lätt! Skönt att ni fick hjälp!
  Snyggt jobbat med kul bilder till detta inlägg.
  Må så gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Finnkäringen är blödig när det gäller djur…

 12. Svara

  Anki

  12 november 2020

  Först av allt denna morgon … stort GRATTIS på din födelsedag!
  Fina, söta Noelle – härliga bilder på henne!
  Så trist att ta hand om möss som sitter fast! Jag brukar locka på Sixten om det någon gång händer. Jag tar fällan med mus och bär ut samtidigt som jag lockar med jägaren – och han har hittills aldrig missat när jag släppt musen 🙂 Konstigt nog inte en enda mus här hos oss … än, men de kommer nog …
  Kul bilder du hittat!
  Ha nu en bra dag!
  Kramar från Lasse och mig!

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Jag tror vi måste hyra ut Astrid till min vän och transportera henne bort till hennes garage för nu har nästa fälla försvunnit, förmodligen med en mus i…

 13. Svara

  Ama de casa

  12 november 2020

  Dåligt att fällan inte gjorde hela jobbet kan jag tycka.

  Jag hade grejat att döda musen det vet jag av erfarenhet, men helst skulle jag såklart ha sluppit. Jag har också fått hjälp med att dräpa och det från ett lite oväntat håll:

  https://amacasa.wordpress.com/2010/05/03/ama-rattan-och-algen/

  😀

  Jättefina bilder på Noelle!

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Det var värst, fast jag är inte förvånad, du har nog varit med om det mesta! Just nu är nästa fälla inklusive mus på rymmen…

 14. Svara

  Herr Nilssons Fru

  12 november 2020

  Möss är inte kul de händer de kommer in 🙁
  Jag kom hit för att sjunga lie.
  Ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år.
  Stort GRATTIS vännen på din dag.
  Kramiz

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Tack söta rara du, ja sexigare än såhär blir jag inte! Dubbelsexa ett helt år framöver! Varmaste kramar, ha en fin helg, ta hand om varandra!

 15. Svara

  Märtha

  12 november 2020

  Mellan åren 1984 och 2008, i mitt förra liv, hade jag och min man (avled 2009) häst, alltid en eller två. Och råttor. Mannen var expert på att rigga upp fällorna – dessutom måste de bindas fast, eftersom råttorna faktiskt kan springa iväg med dem när de väl fastnat. Men det var jag som skulle vittja! Han var större djurvän än jag… Handskar på, den döda råttan sattes på en speciell sten och kråkor (tror jag) skötte resten. Även här är det jag som vittjar musfällorna. Nu har vi inte besvärats av de gnagarna på en tid. Men andra djur kan jag inte ta livet av…

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Ja är dom väl döda kan jag plocka dom ur fällan, men när dom sprattlar för allt dom är värda,. Nä där gick gränsen…I stall brukar det normalt finnas råttor, vi hade sommarstuga nära en travbana, o jisses vad med möss o råttor vi hade i källaren!

 16. Svara

  Kicki

  12 november 2020

  Usch! Många möss har jag plockat ur fällor i mina dar, men det är nåt annat att ta livet av en stackare som inte fällan fixat.
  Underhållande bilder till din tragikomiska text.
  Underbar liten tös på slutet.
  Kram/Kicki

 17. Svara

  Karin

  12 november 2020

  Jag förstår er vånda! Men ni handlade alldeles rätt, enligt de lagar vi lyder under. Själv har jag alltid fångat mössen i en bur som jag sedan åkt iväg med för att släppa ut mössen på någon avlägsen plats, gärna i skogen, så att de har kunnat skutta iväg mot nya äventyr. MEN nyligen läste jag att det är ett jaktbrott! Om man fångar en mus ska man också avliva den. Så jag borde nog ha katt, egentligen …

  Vilka söta Noelle-bilder! Pigg unge!

  • Svara

   Paula

   13 november 2020

   Va? får man inte släppa lös en mus man hittar? Det var något nytt, den lagen har vi inte läst, varken förr eller senare…Men nu har jag ju inte bil o kan inte dra iväg så långt, och denna var säkert ganska illa däran efter att ha suttit med huvudet i fällan ett halvt dygn…Nästa gång lånar jag ut bästa jägaren, min svarta skönhet Astrid!

   • Svara

    Karin

    14 november 2020

    Nej, till min stora förvåning såg jag någonstans på nätet att det är ett jaktbrott. Om man fångar en mus ska man ha ihjäl den. Jag har försökt hitta artikeln, men som så ofta har den flutit iväg i nätets virvlande ström. Men om du söker på mus och jaktbrott kommer det upp en hel del om vad som är förbjudet! Att anlita katt är såvitt jag förstår tillåtet:)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 585
 • 681
 • 1 603 725
 • 5 032
 • 64 895
Sök här