Fem en fredag

Fem-en-fredag # 47

Av
den
25 november 2022

# 47 Svart fredag

Vad köpte du senast som du behövde?

Det ska jag allt tala om, vinterkängan på bilden med massvis av dubbar under sulan! Beställde dem i början av veckan och idag hämtade jag paketet. Superlätta, supervarma, bekväma, är mycket nöjd!

Vad köpte du senast som du inte behövde?

Denna ukrainska kokbok inhandlades igår. Jag var på Akademibokhandeln för att köpa julklappsböcker till småtjejerna när denna fastnade i näven.
Överskottet går till Ukraina-hjälpen

Finns det något Black Friday-erbjudande som lockar?

Får hänvisa till kängorna jag handlade. Köpta med 50% rabatt

Vad köper du på rea men aldrig annars?

Det var en knepig fråga, strumpor kanske?

Jag kikade och beundrade den här ljusstaken på Dalarnas Hemslöjdsaffär, priset var över 2.000 så inte ens på rea skulle jag köpa den…

Hur länge skulle du kunna vänta i kö för att köpa något?

Haha, jag har noll tålamod, skulle kanske vara i kön på Systemet där jag skulle stå kvar om jag var ute i sista stund

Det lär vara kö att få köpa nya Mumin-muggar när de ges ut, varför begriper jag inte för strax finns de ju snart sagt överallt…

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Önskar dig som tittar in en

skön första advent

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 november 2022

  ser ut som icebug, varma och sköna, det var bra fynd! Tålamod har jag

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 november 2022

  Sköna vinterstövlar är bra att ha, Den kokboken skulle jag gärna haft med. Får kolla på nätet om den finns där.

  Jag samlar på Muminkoppar så jag förstår det där. Vi kan förbeställa när det kommer nya till vår butik Kitchn här i Kongsvinger.

  Måste fylla på mat till fåglarna i morgon. Första behållaren med frön är tom. Det tog ca en vecka. Så ska vi hänga upp jordnötter med.
  Barmark nästan igen. Hoppas inte det fryser på nu bara… för då blir det glattare än glatt ute.
  Ha en skön fredagskväll vidare nu. Kramen.

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 november 2022

  Dina kängor ser jättesköna ut och troligtvis behövs dubbar under skorna även i vinter. De senaste vintrarna har isen legat kvar under snön på alla gångvägar i flera månader så jag har också varit tvungen att investera i nya dubbskor. Men de gamla höll i tre år och många promenader så jag får väl vara nöjd.
  Så nu ska du bli kunnig inom det Ukrainska köket…vad spännande. Jag har nästan helt gått över till att hitta recept på nätet men plockar ibland fram mina gamla kokböcker och utklippta recept. Mycket kan göras om till veganska rätter så jag vill inte göra mig av med dem.
  Muminmuggar är jättefina och jag har också tittat lite längtande på dem. Men så dyra muggar köper jag inte så de får vara fina hemma hos någon annan.
  Kram

 4. Svara

  Minton

  25 november 2022

  Så härliga stövlar och dubbar så du inte halkar är perfekt. Liknar mina icebug. Stå i kö är hemskt så det undviker jag.
  Mat till fåglarna är viktigt och att titta på de små när dom äter.
  Kramar från oss

 5. Svara

  LillaSyster

  25 november 2022

  Så bra att du har rejäla kängor till vintern. Helt galet pris på ljusstaken. Ha en bra helg ?

 6. Svara

  BP

  25 november 2022

  Vilken suverän bild som avslutning på inlägget:-)
  Stort GRATTIS till dina nya dubbade Trekkers. De är absolut en livförsäkring och du kommer älska dom! Och 50 procent på det – kan knappast bli bättre.
  En ukrainsk kokbok – ja, varför inte. Bara du hittar råvarorna i Falun så lär du nog testa det ukrainska öket. Du gillar ju laga mat:-)
  Vad gäller Systemet minns jag köerna på 1980-talet. Herreguuuu så tråkigt det var att köa för en flaska vin. Å då var det ju jättelånga köer inför typ jul och nyår. Nej, det var då inte bättre förr;-)

 7. Svara

  Susjos

  25 november 2022

  Perfekt med bra kängor till halva priset, grattis!!
  Kokbokens omslag ser ut som kurbitsmålningar, så jag trodde först det var nåt från Dalarna!
  En sån fin bild du avslutar med, just ja, 1:a advent i helgen, å vi är på Gran Canaria, inte mycket känsla för advent här precis!
  Njuter av sommarvärmen lite till!
  Kram!

 8. Svara

  Susjos

  25 november 2022

  Glömde! Ljusstaken är sååå fin, men ack så dyr!
  Muminmuggar ja…vissa är galet förtjust i dem, jag har inte nån!
  Kram igen!

 9. Svara

  Anki

  26 november 2022

  De dubbade vinterstövlarna ser alldeles fantastiska ut – blir säkert jättebra när halkan slår till!
  Spännande kokbok!
  Vilken kanonbild den sista med blåmesen och talgbollen!
  Kram

 10. Svara

  Mia

  26 november 2022

  Vilka fina kängor!! Bra med dubb, så du slipper halka på promenaderna 🙂 Benbrott gillas inte!
  Enda gången jag står i kö är på matbutiken, det är lite svårt att lämna kön när man redan har plockat på sig det man ska ha men annars undviker jag köer 🙂
  Kram på’re

 11. Svara

  Violen

  26 november 2022

  Grattis! Nu har du det torrt och varmt om fötterna. Dessutom slipper du halka omkring nu när du har dubbar ! Vilket fynd du gjorde! Jag köpte liknande kängor förra vintern och var så belåten. Lite tunga kanske men det var hanterbart.
  Så vacker kokboken är!
  Ha en trevlig 1:a advent!

 12. Svara

  Kina

  26 november 2022

  Härliga “dubbdäck”! Nu kan du gå säkert! Köpte ett par kängor med dubb förra året, men jag skulle vilja ha ett par riktiga gåskor med dubb, alltså med snörning så den sitter åt om foten. När man går långt så är det skönt om foten inte glider. Och går långt gör ju jag ofta! ? Så det får nog anstå, med tanke på priset! Skulle förresten heller aldrig ge flera tusen för en hästljusstake! Muminmuggarna är härliga, men inte skulle jag stå i kö för dom inte. Jag väntar tills kön avtar! Trevlig helg i pörtet!

 13. Svara

  Geddfish

  26 november 2022

  Såna där icebugs har jag också redan, de är toppen!
  Ibland har jag tålamod, för det mesta inte.
  Allting beror på vad det gäller.
  Önskar dig en toppenlördag!

 14. Svara

  Ditte

  26 november 2022

  Vilka bra kängor. Och så fint att de passade. Vågar ju aldrig köpa något på internet numer.
  Men dessa verkar så mjuka och sköna att det inte kunde bli fel.
  Bra att du kunde få 50% rabatt på kängorna-
  Nej, denna “Svarta vecka” köper jag inget. Handlar när det är något jag behöver.
  Kul med den Ukrainska kokboken. Ser fram emot smakprov.
  Ljusstaken är jättefin och kan tänka mig att den är handgjord.
  Men priset är väl högt.
  Fastnade extra för din sista bild. Så läcker.
  Önskar dig en fin adventshelg-
  Kram

 15. Svara

  Lottens Bokblogg

  27 november 2022

  Vinterkängor är verkligen något man behöver i det här vädret. jag har mina Icebugs men får ont i fötterna av dem i år, så jag funderar på om jag ändå behöver köpa nya. För gå med värk i fötterna är mindre bra…

 16. Svara

  Bokdamen

  27 november 2022

  Kängor behövs, verkar bra! Alltid vara bra att vara redo. Köa är jag glad om jag slipper, men ibland så om det är något väldigt speciellt kan jag stå ut. Ha en fortsatt fin advent och kommande vecka!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 380
 • 1 635 172
 • 5 092
 • 65 627
Sök här