Fem en fredag

Fem-en-fredag # 53 Gott Nytt 2021

Av
den
1 januari 2021

#53 Gott Nytt 2021

Vad var det bästa med det här året?

Mina två smultron som föddes i oktober, Freja

och Noelle

Vad ser du fram emot med ett nytt år?

Att erhålla en spruta med vaccin fort som attan så jag kan hälsa på småttingarna samt känna lite större frihet i tillvaron, åka på utflykter och träffa vänner.

Vad var din största upptäckt under året?

Hur blev det ett kärleksfullt år?

När jag fick hälsa dotterns Daniel välkommen till pörtet efter att jag förlorat min älskade Blinka

Vad tar du med dig från 2020 in i 2021?

Att ännu mer fokusera på att se glaset halvfullt och inte halvtomt! Det finns så mycket att glädjas åt när man bestämmer sig för att välja att se det positiva!

Du hittar som vanligt flera deltagare till temat hos Elisa

Nu önskar jag dig som tittar in en God fortsättning på det nya året 2021 och fortsätter njutglo på allt vackert omkring mig!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 januari 2021

  Önskar dig det bästa året nu, varit tillräckligt med elände.
  God fortsättning fina vännen.

  • Svara

   Paula

   2 januari 2021

   Hej Synne, tittade precis härom dagen på bilder från Mattila -julen vi firade för många år sedan då vi också besökte dig, en röd tomtemor i en julstuga! Tänk, tror det är elva år sedan,,,,tiden går! Men vi är lika unga och vackra, ähum….och kanske en aning klokare…
   God fortsättning på året, har förstått att du varit på undersökningar om din onda rygg, hoppas det leder till bra behandling så du blir friskare och kryare, kram från pörtet

 2. Svara

  Minton

  1 januari 2021

  Håller med dej i allt och njuter av det fina ute och inne. Så fint Daniel poserar och lite lagom tunga.
  Kramar från oss

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 januari 2021

  Jättefina bilder på småtjejerna och båda har busglimten i ögat 😀 Har man hund så får man kärlek per automatik och din lilla Daniel kom till dig i rätt ögonblick. Ännu ett bra ord 😀 Jag njutglor ofta och det gör mig glad. Bra att ha ett ord för det 😀 Finaste motivet till ordet är det också.
  Kram

 4. Svara

  Carita Liljendahl

  1 januari 2021

  Verkligen sant! Viktigt att se att glaset är halvfullt – och att tänka positivt!

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  1 januari 2021

  Trots de tider som är, så finns det ändå ljuspunkter att glädjas åt och du har ju fått uppleva många av dom, även om det också funnits sorger. Nu hoppas vi på att vaccinet kommer till dig, så att dina önskningar infrias <3
  God fortsättning till er i Pörtet, kram från oss i norr <3

 6. Svara

  LillaSyster

  1 januari 2021

  Njutglo vilket bra ord!
  Jag håller tummarna för att du får en spruta snart =) Underbara bilder. God fortsättning på 2021

 7. Svara

  Bokdamen

  1 januari 2021

  Håller verkligen med om glaset. Fina svar och bilder som alltid. Gott nytt år eller man kanske säger god fortsättning;)

 8. Svara

  bpz3

  1 januari 2021

  God fortsättning!
  Njutglo – det ordet gillar jag. Ungefär som Dittes njutflykt. Riktigt fyndiga nya ord som borde tas upp i SAOL:-)
  Tjejerna är ju såååå söta! Så fint att föräldrarna försörjer dig med så fina bilder som du kan visa för oss:-)
  Att vara optimist och ha glaset halvfullt är ju en betydligt mera positiv “resa”. Brukade vara optimist i allt, men idag tenderar jag åt att vara realist, för då kan jag bara bli positivt överraskad…

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 januari 2021

  tråkigt men Blinka men ni fick många trevliga år tillsammans, god fortsättning.

 10. Svara

  Ditte

  1 januari 2021

  Så är då det nya året här- God fprtsättning! Och visst ser vi ny framåt och hoppas på ett bra år. Förstår verkligen att du gläds extra mycket åt de två små underverken. Dina fina barnbarnsbarn. Lycka!
  Så roligt att Daniel kom till dig och jag vet att ni båda har så stor glädje av varandra. Tänker som du att det är viktigt att se glaset som halvfullt. Se möjligheter.
  Sista bilden är tagen till hjärtat och ett nytt ord också. Njutglo! Och jag gillar det.
  Kram

 11. Svara

  Elisabet R

  1 januari 2021

  Härligt att se att författarfingrarna är igång och hjärnkontoret spinner vidare på funderingar på berättelser och bilder som vi andra glatt suger i oss. Det ser jag iaf fram imot under nästa år. Annars hoppas man väll på att alla får vara friska både, man själv, de närmaste och utåt i vidare ringar av bekantskap.
  Och det är väll en gratis glädje att få sitta och njutglo, i tystnad, gärna på ett högt berg eller vid en sjö, i varje litet ögonblick som erbjuds kan man njuta av det halvfulla glaset.
  Ha det inneligt gott och god fortsättning på nya året……….

 12. Svara

  bpz3

  1 januari 2021

  Svar: Är så himla avis på dig. Du skrev i några kommentarer att du hade en kanin på långkok på nyårsafton. Lyllo dig! Kanin är nog en av få “saker” vår lokala ICA inte tillhandahåller. Å jag som ÄLSKAR kanin. Senast jag åt den “delikatessen” var i Spanien, där rätten räknas som genuin gammalmodig husmanskost och bara säljs på restauranger på bakgatorna. Bara spanjorer och vi som hittade dit. Dregel, dregel! Ska nog flirta lite med killarna bakom köttdisken. De kanske ta hem en kanin eller två åt mig. Å den får gärna vara djupfryst, även om jag föredrar färsk “rabbit”.

  • Svara

   Paula

   2 januari 2021

   Rosahöjdens gård & bageri här på orten har höns, ankor och kaninuppfödning. Där köper jag ägg varje vecka och annat smått och gott, och nu blev det också kaninkött. Har smakat det tidigare, köpte lårbitar, det blev lagom till Daniel och mig! Köttet var alldeles färskt när jag handlade det i höstas men fryste ner för speciellt tillfälle och då var ju nyårsafton lämpligt! Och visst smakar köttet gott!

 13. Svara

  Susjos

  2 januari 2021

  Tittar in och önskar dej en god fortsättning på det nya året! Så fina foton på dina smultron som växer och växer! Å så Daniel förstås, vilken lycka att han kom till dig.
  Ja detta år kan bara bli bättre!
  God fortsättning önskar jag dig!
  Kram

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  2 januari 2021

  fina bilder som vanligt! jag väntar också på att få den där sprutan och att det inte hinner hända något innan. har inte sett barnbarnen på nära nog ett år. njutglo var ett jättebra ord. det kunde ha kommit med bland nyorden. god fortsättning!

 15. Svara

  Anki

  2 januari 2021

  Ett konstigt år var det, men en del ljuspunkter fanns förstås – och de två småtjejerna är verkligen såna! Så söta och tänk så fort de växer! Daniel är också en ljuspunkt som gav dig tröst och glädje efter Blinkas bortgång – och som fortsätter ge dig kärlek.
  Njutglor gör jag ofta … det ger både energi och lugn!
  Håller med dig helt om glasen – det är bäst att se dem ur det positiva perspektivet!
  Kanin i grytan … härligt! Väcker många minnen.
  God fortsättning bästa Paula!
  Kram

 16. Svara

  Anna-Lena

  2 januari 2021

  Positiv framåtgloende, det får vi försöka ägna oss åt. Snart kommer den tid då det finns mer att njutglo på i naturen. Ljusare och ljusare blir det, och det ger ju fler möjligheter att se det vackra omkring oss.Kram!

 17. Svara

  Ama de casa

  2 januari 2021

  Förstår att dom små guldklimparna var höjdpunkterna under året 🙂

  God fortsättning!

 18. Svara

  Kina Hellquist

  2 januari 2021

  Så underbara dom är dina små barnbarnsbarn! Verkligen lyckopiller i tillvaron. I övrigt instämmer jag helt och fullt i dina svar, både vad gäller vaccin, priset på gläjde och halvfulla glas. Ha det riktigt gott! Kram! ?

 19. Svara

  Musikanta

  2 januari 2021

  Du har haft mycket att glädja dig åt under året som gått – två små nya barnbarn och en hund :-). Vad kan man mer begära?
  Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År!

 20. Svara

  Anna Bergstrand

  2 januari 2021

  Åh vilka gosiga bebisar, så glad man blir av dem! ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 34
 • 406
 • 1 620 703
 • 4 624
 • 59 338
Sök här