Fem-en-fredag #6 Sinnen

# 6 Sinnen

Vad ser du till höger om dig?

Till höger finner jag en tråkig vägg att glo in i..

så jag väljer oftast att fästa blicken åt vänster, till fåtöljen som alltid innehåller en eller annan pälsklädd varelse! Daniel är ur form idag, har inte ätit, traskar håglöst på promenaderna…jag blir faktiskt lite orolig…

Vad känner du med din vänstra fot?

Jag känner fotstödet som tillhör min datamöbel, tur det annars skulle jag få sitta med benen hängande i luften, kort i rocken som jag är!

Vad hör du utanför?

Inomhus hör jag ingenting, så jag öppnade altandörren…då hör jag fågelkvitter!

Vad doftade senast gott från köket?

Gårdagens middagsmat som nu står i kylen, min favorit allt-i-ett-kyckling där jag i botten har 2 dl okokt ris, slantade morötter och squash, häller över 5 dl kycklingbuljong, varpå jag lägger kycklingklubbor ovanpå. De är penslade med en blandning av olja, paprikapulver, salt, torkade örter och garam masala. In i ugnen en timme på 175 grader. Jättegott! Gillar man curry kan man välja curry istället för garam masalan.

Vad smakade du senast?

Det jag går och smuttar på hela dagarna, vatten! Jag brukar spara Mer-flaskor och återanvända dem, i kylen står alltid två flaskor kallt vatten redo. Igår investerade jag i en snygg vattenflaska i turkos, och oj så mycket godare vattnet smakar (haha skoja bara, smakar…vatten!)

Flera som deltar i veckotemat hittar du som vanligt hos Elisa

Blomsterbild nr 2

Med blommorna passar jag på att gratta medaljörerna idag , Martin Ponsiluomas guld i skidskytte, Louise Lindströms silver i U23-VM i skidor och Finlands Alexander Ståhlbergs silver i Junior-VM i skidor

Trevlig helg!

4

26 Comments:

 1. Den där guldmedaljen var ju dagens höjdpunkt =) Hoppas att Daniel är pigg imorgon igen. Kramen

 2. jag har sänkt bordet i stället…

 3. Fina bilder från din dag. Hoppas innerligt att Daniel är i bättre form i morgon.
  Och visst var det en del att fira. Fantastiskt av Martin P att ta guld och stor eloge även till de andra som du delade ut blommor till.
  Snygg vattenflaska! Och visst smakar vattnet bättre i en fin flaska
  Ha det gott.
  Trevlig kväll.
  Kram

 4. Mirjam Halvarsson

  Men lille Daniel då, hoppas det bara är nåt tillfälligt och att han mår mycket bättre i morron <3
  Förresten så tycker jag inte alls att din vägg är tråkig!! Så det så….
  Åhhh Paula, jag har också hört fågelkvitter, visst är det underbart….och ljuset som kommer, det går fort nu <3
  Kycklingen ser jättegod ut och jag kan bara tänka mig hur gott den ska dofta, så det måste jag testa, tack för tipset <3
  Ja, idag gick det verkligen bra för Martin, så himla roligt, det är han värd…och i morron är det tjejerna som ska upp till bevis…spännande!! Sen tycker jag att det är kul att Finland börjar närma sig toppen igen, ny generation, nya toppidrottare, heja, heja <3
  Kram på're och kryapuss till Daniel <3

 5. Oj, så mycket vatten du dricker, men det är ju bra! Jag ligger ofta back på vätska tack vare nattjobbet, där hinner man ju inte dricka så mycket vatten mellan varven, och snacka om att man är törstig när man vaknar efter nattjobbet!
  Hoppas Daniel kryar på sig!
  Underbart att höra fågelkvitter när man öppnar dörren, sol och blå himmel är inte heller fel!

  Grattis till alla finalisterna!
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 6. Så tråkigt att voffsingen är krasslig. Du ska se att det är bra imorgon.
  Maten ser supergod ut, alltid bra när det är snabbt och enkelt, det ska jag göra.
  Jag är också en vattenkolkare. Måste ha, mycke och ofta, men inte kallt. Jag tar hälften kallt och hälften kokt. Ljummet är det lättare att bara tömma i sig.
  Liljor gillar jag väldigt mycke, helst vita.
  Medaljerna är toppen, jag tittar inte men gläds när våra länder vinner. Duktiga kämpar.
  Ha en bra helg.

 7. Jamen, inte så dumt att ha “dubbla nationaliteter” alltså – då får man tre medaljer att glädja sig över. Dessutom låter ju Martin Ponsiluoma inte helsvenskt heller om man säger så;-)

  Hoppas att Daniel repar sig. Han är kanske bara trött på livet just nu, precis som många andra tvåbenta. Han är nog pigg igen imorgon ska du får se. Åtminstone håller jag tummarna:-) Förresten älskar jag dina färgglada kuddar i fåtöljen:-)

  Tavlorna på dina lister gillar jag också. Är det foton du tagit eller tavlor du målat? Läckra är de i alla fall:-)

 8. Vad fint med alla bilderna!

 9. Som alltid fina bilder. Bra att du dricker vatten, och det är ju inte fel med snygg flaska. Tråkigt att vovven inte mår så bra, hoppas han är bättre imorgon! Kul med medaljerna.

 10. Hoppas voffsingen kryar på sig! Ditt recept har jag skrivit ner för det lät så gott. Ha det bra!

 11. allt-i-ett-rätter gillar jag. så klokt att mäta upp vattnet. det är lätt att en glömmer av att dricka särskilt nu när det är så kallt. flera stycken har talat om fågelsång idag. det låter lovande. hoppas att den pälsklädda varelsen hämtar sig.

  • det var knepigt att hitta materialet men till slut kom jag till mohedafabriken. Det är en ulltoffel, bästa tänkbara material alltså. himla läcker är den, men jag behöver en fodrad toffla på mina kalla golv. ska kolla lite mer, de hade ju massor av toffelmodeller. tack för info, ha en fin lördag, i skrivande stund har vi -18 jag fick en chock, det lovades ju varmare väder!

 12. Ser jätteskönt ut att vara hund :)

 13. Jag älskar kyckling. Tack för det receptet!
  Ha en skön helg.
  /Ingrid

 14. Hoppas att Daniel mår bra idag! ??

 15. Skickade ett hjärta där de två “??” syns.

 16. Ett gott vatten ska vara iskallt och inte smaka nånting alls :-) Jag gillar flaskan!

  Hoppas Daniel bara hade en tillfällig dipp och är pigg och kry nu igen!

 17. Så jobbigt att Daniel är krasslig! Det finns faktiskt inget värre än när ens små älsklingar är dåliga, dom kan ju inte berätta exakt hur och varför!! Hoppas att det bara är nåt tillfälligt och att han mår bättre idag!?
  Hela skidskyttelaget var duktiga, men ett guld var naturligtvis helt otroligt bra!!
  KRAM/Susie

 18. Den kycklingmiddagen lät god och jag ska nog sno det receptet och prova. Tråkigt att Daniel inte mår så bra, det är alltid extra jobbigt när husdjuren blir dåliga, de kan ju inte säga vad som är fel och/eller var det gör ont.

 19. Receptet är kopierat för jag älskar kyckling och alltiett mat. Hoppas Daniel är pigg igen och bilden på honom är så fin. Idag är det bara 4 minusgrad och sol så det blev en långpromenad.
  Kram Anki o Minton

 20. Så fina bilder och kommentarer. Daniel är ju bara för söt. Men otäckt att han inte mår helt bra. Hoppas det ger med sig. Ska sno ditt recept på kycklingen alltså. Det lät såååå gott :D
  Ha en skön lördagseftermiddag nu. Kram.

 21. Stackars Daniel <3 Jag hoppas att det är en tillfällig dipp och att han är pigg och glad i morgon. Det är klart att man oroar sig när ens hundkompis är hängig. Ta hand om er allihop, både katter, hund och människa.
  Kram

 22. Hoppas att det bara var/är nåt snart övergående på Daniel.
  Det är alltid ängsligt när en äldre hund blir hängig.
  Kram

 23. Hoppas Daniel mår bättre nu … nu är det ju redan söndag – och jag ligger lite efter …
  Kycklingrätten ser fantastiskt god ut – sparar receptet!
  Kram

 24. Pingback: Fem en fredag v. 7: Problemlösning - elisamatilda.se

Kommentera