Fem en fredag

Fem en fredag # 6 Spel

Av
den
8 februari 2020

1/ Vilken typ av spel gillar du bäst?

Frågesporter och kortspel. I min barndom spelade vi ofta kort vid köksbordet på kvällarna.

2/ Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?

Geografi, natur, språk, jag är inte expert på något område utan kan lite om mycket

3/ Monopol eller Risk?

Monopol, minns när vi spelade det i början av 70-talet med riktiga pengar (mynt!)

4/ Spelar du något spel i mobilen?

Nej, men Mahjong och Quiz planet är mobilspel som jag gillar fast jag spelar på datorn!

5/ Är du en dålig förlorare?

Japp, usel, fast jag har lärt mig att hålla masken och lyckönska vinnarna….

Blev så nostalgisk nu, det är tio år sedan…

Farmville, det helt underbara tokroliga beroendeframkallande spelet som gav nya vänner världen över!
Spelade du Farmville?

Flera svar på veckans frågor hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 februari 2020

  Monopol har jag spelat och Uno. Idag blir det Wordfeud på mobilen.
  Kramar från oss

 2. Svara

  "LillaSyster"

  8 februari 2020

  Uno spelade syrran och jag om sommaren då vi var på husvagnssemester =) att spela på dator, TV och telefon har aldrig varit något för mig, finns så mycket annat att göra =). Tur att vi är olika. Maken kan däremot gå från datorspelet till TV – spelet och vara helt uppslukad – knappt så att han hinner äta. Så där uppslukad kan jag bli av trädgårdsarbete. Ha en fin kväll!

 3. Svara

  E

  8 februari 2020

  Har typ aldrig spelat något större mobilspel men måste ju erkänna att farmville ser trevligt ut 🙂

 4. Svara

  Mia Halvarsson

  8 februari 2020

  Mahjong funderar jag på, jag spelade det på gamla datorn, borde kanske lägga in det igen för det var kul! Farmville….ja det var det spelet som jag blev inlurad på Facebook för! 😀 Kram på’re

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 februari 2020

  Nej, så mycket spel blir det inte här. Men om det skulle bli det så ska det vara antingen något kul eller något frågespel. Förr var det fyrmannawhist som gällde men jag har tröttnat helt på kortspel. Farmville har jag bara hört talas om men aldrig känt mig lockad. De dataspel jag har testat var de som fanns för 20-30 år sedan, typ superMario 😀
  Kram

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 februari 2020

  Mahjong var för länge sedan, jag spelar inte så mycket nånting, lite med barnbarn.

 7. Svara

  BP

  8 februari 2020

  Då är du betydligt mera av en spelare än jag. Undantag Solitaire som jag spelade på datorn för många år sedan. Undrar om jag skulle komma ihåg hur jag gjorde. Tveksamt;-)
  Konstigt att du inte fastnade för Wordfeud.

 8. Svara

  Ditte

  8 februari 2020

  Jag tycker också om både frågespel och kort. Men en hel del annat också. Spelade mycket spel som barn och har gjort det med mina döttrar och nu också med barnbarnen.Kul!
  Monopol har jag spelat mycket när jag växte upp liksom Fia med knuff.
  PÅ datorn spelar jag inget men däremot har jag i flera års tid spelat frågespelet “Quizkampen” och oftast mot okända- Allmänbildande och roligt tycker jag.
  Farmville känne rjag inte alls till. Måtte helt ha missat det.
  Dålig förlorare är jag nog inte. Var det nog ibland när jag själv höll på med idrott.
  Kul att läsa dina svar.
  Kram

 9. Svara

  Anki

  9 februari 2020

  Hm … vet du Paula, jag har aldrig spelat ett spel på datorn eller mobilen! Fia med knuff, Monopol och en del andra spel har jag spelat med barn och barnbarn – och så har vi spelat kort ibland … minns inte namnen, men en del olika var det 🙂 Dålig förlorare var jag förr, men numer tar jag det med jämnmod 🙂
  Ha en fin söndag!
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  9 februari 2020

  Haha! Visst är det lätt att fastna i spel. Farmville har jag aldrig spelat (hade nog fastnat) men jag har suttit fast i tetris och Wordfeud till exempel. Har fått dom avinstallerade så nu är jag en fri kvinna 😀

 11. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  9 februari 2020

  Kul att se Uno på bilden. Det förekommer ju ofta i korsord, men jag har aldrig vetat vad det var för spel. Risk vet jag heller inte vad det är för spel. Jag har också fått frågor på FB om Farmville, men har aldrig hoppat på det. Kul att få lite tips om sajter med frågesport!
  Ha en fortsatt skön söndag önskar
  Ingrid

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 520
 • 1 640 664
 • 5 101
 • 65 736
Sök här