Jag har läst..

Places beyond Bokomslag Places beyond
Erik Johansson
fotokonst, särskilda fotografer
Bokförlaget Mats Ström
2019
foliant
143

"Det enda som begränsar oss är vår fantasi"

"Att skapa en bild är för mig att skapa en plats. En plats som känns bekant, men med en twist som får betraktaren att stanna till."

Fotografen och bildkonstnären Erik Johansson skapar surrealistiska världar genom ett helt eget tillvägagångssätt. Det här är hans hittills största bok, en fantasieggande skildring av ögonblick och platser bortom det vanliga.

Jag har sett Erik Johanssons bilder i olika sammanhang på nätet. De är helt fantastiska, och när jag såg att det fanns en tryckt bok med ett stort urval ur hans fotokonst så var jag inte sen att låna hem den.

Bilderna ställer allt på ända, de är så realistiska och samtidigt overkliga. Att skapa bilder på det sätt han gör och att läsa om hur det går till från idé till färdigt verk är spännande.

Bläddra och njut!

Du kan också gå in på hemsidan erikjo.com för att bekanta dig mer med hans fantastiska fotokonst.

1

7 Comments:

 1. Jag bara älskar hans bilder, det kan man inte låta bli! Kram på’re

 2. Verkligen annorlunda bilder på hans sida, men jag gillar dem. Kram på dig!

 3. Har bläddrat i boken men inte köpt den. Helt fantastiska bilder. Har tidigare varit inne på hemsidan. Så spännande! Ska se utställningen på Fotografiska när jag kommer hem mot slutet av februari. (Utställningen pågår till 1/3) Och då blir det ett inlägg om den.
  Stor kram och tack för smakprovet

 4. Kollade på hans sida och tykte om bilderna. Tack för tipset.
  Ha en fin söndag

 5. Motsatsen till dig är jag :) ja alltså jag läser ju sällan. När jag ska flyga så brukar jag ladda igång ljudböcker men så händer de oftast något på flyget, prat eller sova :) så de blir inte lyssnat heller. Jag har massa böcker men de tänkte jag lämna in på loppis, här samlar de bara damm. Vill du ha, säg till.

  Nya killer trivs o har funnit sig till rätta hos dig ser jag i ditt tidigare inlägg. Gott de.
  Kramiz

 6. En sån bok borde jag verkligen försöka lära lite av, men det är nog ingen idé, nån duktig fotograf lär jag aldrig bli :-)

 7. Helt fantastiska bilder. Följer honom på FB :D

Kommentera