Fem en fredag

Fem-en-fredag # 8 Ge och få

Av
den
25 februari 2022

# 8 Ge och få

Vad är en bra present att ge bort?

Det lutar mycket åt presentkort eftersom de jag i första hand ger presenter till vill välja själva.
Redan när barnbarnen var små önskade de sig pengar eller presentkort, jag tyckte det var lite trist, men samtidigt var det ju praktiskt, de fick själva välja.
Om jag istället ska ge en present till en vän, då ger jag gärna torkad svamp som brukar bli uppskattat, eller något Made in Dalarna.

Vad är en dålig present att få?

Ingen present är dålig! Men jag kanske inte uppskattar en chokladkartong lika mycket som de som älskar choklad…men får jag en så delar jag helt enkelt med mig!

Vad står just nu på din önskelista?

Efter pandemiåren önskar jag mig trevliga utflykter och umgänge med familj och vänner. Jag är ingen prylnörd och behöver jag något då köper jag det själv.

Har du någon gång bytt en present du fått?

Inte vad jag kan minnas, det skulle kunna gälla kläder om storleken inte passar men jag brukar inte få kläder i present, undantag morgonrocken som jag fick i julklapp och som var som gjord för min runda lekamen

Vad tycker du särskilt mycket om att få?

Absolut något som givaren gjort själv. Stickade sockor, inlagd gurka, torkad chili, ja det kan vara nästan vad som helst.

Flera deltagare hittar du hos Elisa

Att få en kram av lilla sötnosen Noelle är inte fy skam!

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
28 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  25 februari 2022

  Börjar “bakifrån” – med Noelle alltså. Det var ju ett tag sedan du visade upp sötnosen. Såååå stor hon har blivit! “Time flies”, så är det bara.

  Dina svar skulle ha kunnat vara mina. Med andra ord så är vi helt överens. Inte första gången heller;-)

  Sista frågan – ja, då skulle du ju bli väldigt besviken om du fick nåt av mig. Är totalt värdelös på att sticka, inlagd gurka och/eller torkad chili. Ja inte plockar jag svamp heller. Har ju fått torkad svamp i present av Anki några gånger, och den var sååååååå uppskattad.

  När jag nu läser det jag skrivit så undrar jag lite för mig själv vad jag egentligen är bra på… Nåt måste det väl vara;-)

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Du är jättebra på att peppa andra och visa uppskattning i bloggarna!

 2. Svara

  Ditte

  26 februari 2022

  Kan känna igen mig i de flesta av dina svar. Roligt! Såg att BP också gjorde det. Och bilden här på Noelle är så fin. Att nu kunna ses betyder ju mycket. Vad gäller prylar så inte behöver vi mer. Snarare mindre för min del.
  Och att få något som någon stickat, lagt in, eller svamp som någon plockat och torkat kan glädja mig mycket. För egen del är jag inte så praktisk men ger gärna ändå bort något som är personligt. Försöker.
  Kram!
  (En sen kommentar men har varit hos dotter Helen, där barnbarnen är i kväll och lagat och ätit sushi. Så trevligt och roligt)

 3. Svara

  Anki

  26 februari 2022

  Jag är inte heller någon prylnörd … har redan för mycket saker, trots att jag sållade rejält före flytten 🙂
  Bilden på Noelle … helt underbar!
  Ha nu en fin lördag!
  Kram

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  26 februari 2022

  Svar som jag kan hålla med om i alla lägen! Ja, om jag bortser från grannens barnbarn Lotta, hon är mycket bestämd med vad hon vill ha 🙂 Jo jag köper presenter och julklappar till de tre barnen, jag har ju inga egna barnbarn:( Den bästa present man kan få är väl just en barnakram! Lyckost där <3
  Kram till dig också 🙂

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Jag tycker det är trevligt att du uppmärksammar grannbarnsbarnen, det glädjer både dig och dem! Nu var det ett tag sedan jag fick en Noelle-kram, hoppas vi kan ses i helgen om jag då hämtar hem voffsen/Kram

 5. Svara

  Violen

  26 februari 2022

  En kram av barnbarnet slår det mesta! Vilken charmig bild på Noellle du visar, helt underbar!
  Trevlig helg!

 6. Svara

  Anna-Lena Larsson

  26 februari 2022

  En så söt tjej! Man blir glad av att se henne!
  Hemgjort är bra presenter. Men lite svårt att ge….. Duger detta, som jag har gjort?
  Snittblommor går alltid hem. eller en orkide…… Men det är så som jag tänker. Det kan säkert finnas de som hellre vill ha en ask choklad… eller en flaska vin.
  Ha en fin dag! Kram

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Ja man vill ju alltid att det man skänker bort uppskattas, och faktiskt så tror jag att det gör det i minst 90 procent av gångerna! Nog är man väl ändå glad och tacksam när man får en present?! Fast alla mammas egenhändigt stickade tröjor, västar, sockor osv. kanske inte uppskattade still fullo av liten Paula
   Kram

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 februari 2022

  Upplevelser är fin present, trevligt sätt att umgås, och hemmagjorda presenter är trevligt.

 8. Svara

  Ama de casa

  26 februari 2022

  Dom bästa presenterna är antingen upplevelser eller ätbara och det gäller både dom man ger och får 🙂

  Ha en finfin lördag!

 9. Svara

  LillaSyster

  26 februari 2022

  Mmmm värme och kärlek i den kramen ?

 10. Svara

  Herr Nilssons Fru

  26 februari 2022

  Jaha om jag ska göra en present till dig får jag baka något då 🙂 för sylta o saft håller jag inte på med.
  Kramiz o go helg

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Den bästa presenten är du själv! Kram

 11. Svara

  p169sun

  26 februari 2022

  Jo, så blir det ofta för mig också, ett presentkort är enkelt och kanske inte lika roligt som en “riktig” present. Men då kan de ju köpa det de verkligen vill ha.

 12. Svara

  Minton

  26 februari 2022

  Noelle är underbar och jag känner kramen. Prylar vill jag inte ha för jag håller på att städa ut sådant.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Jag har också rensat ut mycket, det är bra att flytta ibland, då blir det att man går igenom vad man verkligen behöver. Ändå har man för mycket…suck

 13. Svara

  Ninni

  26 februari 2022

  Om man inte vet vad personen önskar sig är presentkort en bra present.
  Min mamma har ju “allt” men sist hon fyllde år köpte jag en liten bricka med motiv härifrån Alfta och den gillade hon skarpt.
  Jag själv fick ju bästa presenten av mina barn sist jag fyllde. Presentkort på Spotify så jag kan lyssna på musik utan reklam ett helt år!
  Åhhh… söta Noelle! Kram till henne och kram till dig.

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Oh fick din mamma lika fin bricka som jag? Jag lyssnar inte på musik alls, ser ibland att syrran eller hennes son lagt in inspelningar på Spotify men inte skaffar jag det bara för att kunna lyssna på dem…Nä för mig räcker ju fågelkvittret. Men det var väldigt omtänksamt av dina barn!
   Kramen

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 februari 2022

  En bra present är den som ges med omtanke och för att givaren vill ge en present. Men det är svårt att hitta på bra presenter och i min familj har vi slutat med julklappar och födelsedagspresenter (mina barns initiativ). Hade jag haft barnbarn så skulle jag så klart ha köpt presenter. Men presentkort gillar jag och det är inte ett dugg tråkigt 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Jag har under alla år bara köpt presenter till yngsta generationen, annars hade jag gått bankrutt med alla barnbarn och barnbarnsbarn…Jag tyckte presentkort var så tråkigt att ge till barnbarnen, men insåg när de på juldagen drog iväg till Kupolen för shopping hur mycket mer de fick på rean för pengarna och hur bra när de själva fick välja…
   Kram

 15. Svara

  ElisabetR

  26 februari 2022

  Mina närmaste gillar att laga mat, så lite annorlunda oljor, kryddor, ostar, öl eller vin är alltid välkommet.
  Kompisar får presentkort, blommor eller en picknick, det sista är kul.
  En kladdig kram av lilltösen slår väll inget annat, då behövs inte mer :-).
  Önskar dej en fin söndag. Här har varit ljuvligt idag.

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Att få en picknick låter verkligen mysigt! Ingår solgaranti då också? Matrelaterade presenter tycker jag är bland de trevligaste, både att ge och få. Kladdiga kramar. hmmm är ju lite allergisk mot kladd, inte så lite heller, men okej, småttingarna är undantagna…

 16. Svara

  Bokdamen

  27 februari 2022

  Pengar och presentkort är bra, då får en välja vad en vill ha. Det finns ju så många super presentkort med allt möjligt både upplevelser, prylar etc. Numera köper jag inte prylar till de som jag ger presenter till, de vill inte ha det då de har allt och lite till.

 17. Svara

  Susjos

  27 februari 2022

  En sån mysig och fin bild på Noelle! Visst är det underbart att få något hemgjort, fick för något år sen två burkar hemgjord hjortronsylt av sonen med flickvän, såååå gott och uppskattat av mej! (maken gillar inte hjortron, så jag fick äta upp dem i fred ,haha!)
  Ha en fin söndag!
  Kram

 18. Svara

  Kina Hellquist

  27 februari 2022

  Ojojoj, vilket gullgryn du har! Den största presenten är nog att känna Noelles små runda armar runt din hals!
  Jag tycker ju att presentkort är en så otroligt tråkig present, men eftersom barnbarnen oftast önskar sig det (eller pengar), så köper jag det i alla fall. Men jag brukar skoja till det med ett stort paket, eller någon liten fjantsak ihop med det.
  Annars är vin och choklad och blommor sån´t som jag själv blir glad över. Upplevelsepresenter är i allmänhet lite dyrare, så det köper jag bara om det är något alldeles speciellt. Till jularna t.ex. blir det någonting som vi (sonens familj och jag) kan göra tillsammans. Det är så himla mysigt! Sist var det Brynolf och Jung.
  Och den allra, allra bästa presenten är om pandemin försvinner så man kan umgås, i all enkelhet, med släkt och vänner. Ha en bra vecka! Kram!

  • Svara

   Paula

   28 februari 2022

   Jag tyckte precis som du, men när ungarna sen varit på Kupolen och shoppat på juldagens rea så ändrade jag mig. De fick köpa precis vad de önskade, och till ett mycket bättre pris! Varken vin eller choklad går hem hos mig, men självklart blir jag ändå glad, det är ju tanken som räknas! Jamen nu ska vi väl ändå kunna börja umgås med familjen på riktigt! Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 295
 • 380
 • 1 635 166
 • 5 092
 • 65 627
Sök här