Söndags-smakbit # 8

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag har precis kommit i mål med min senaste bok på engelska, en över 500-sidors fantasy-horror-roman i Stephen Kings anda, The Book of Accidents skriven av Chuck Wendig

Smakbit sid. 36

“Animals did not like to go inside the tunnel. They didn´t communicate this to one another, not precisely. They had no shared language from species to species, though certainly they could talk to their own kind – in chirps, clicks and chitters, bleats and grunts. But at no point did any beast need to tell another: Do not go in there! They knew. It thrummed in their fur and feathers. They sang the warning in their blood.”

sid. 285

“For the first time, he saw Eli Vassago. Small dark eyes nestled in a white face. Bone white. A little pair or found eyeglasses sat on his bent hammer-claw nose, so far down they looked like they were trying to jump off and commit suicide. His hair was dark, and around his mouth was what looked to be a hasty sketch of facial hair – soft, dark, thin. He looked disheveled an pallid and he said – I´m sorry for the way I look. I borrowed my face from someone else.#

0

16 Comments:

 1. I Stephen Kings anda låter ju intressant.

 2. Hm, fantasy-horror låter inte riktigt som min grej. Tack för smakbiten.

 3. Det var en ny författare men säkert en jag hade gillat.

 4. En otäck plats med andra ord. Tack för smakbiten!

 5. Eli Vassago verkar vara intressant person.

 6. Låter spännande tack för smakbiten

 7. Låter som en spännande bok. Tack för smakbiten!

 8. Det där låter ju lite spännande. Tack för smakbiten.

 9. fantasy och Stephen King. kände inte alls till den här boken. tack för smakebiten!

 10. Fantasy-horror? känns kanske inte riktigt som min genre men vem vet, den låter lite spännande. Och så i Stephen Kings anda….Tack för smakbiten!

 11. En bok i min smak tror jag. Tidigare hade jag en SF/Fantasy-samling, men när plats för nya böcker behövdes så sålde jag den till ett antikvariat i Visby. Gubbarna kom hit och hämtade den och fick se att det stod en massa påsar på verkstan med böcker i, så dom köpte dom också.
  Igår var Rolle iväg med 3 pappåsar med pocket från gästrummet till en loppis och böt in dom mot andra. Vi var bara glada att bli av med dom och våra gäster som får ta precis vad dom vill verkar inte läsa lika mycket som oss…..
  KRAM/Susie

  • Vilken bra idé, att byta ut böckerna på loppis!När jag jobbade på loppis fick man köpa en hel kasse för en tjuga, vi kunde till slut inte ta emot böcker för vi hade inte plats då vi knappt sålde några. Fantasy o sf läser jag ibland, jag tror jag har lite för dålig fantasi för att hänga med i svängarna, eller så har jag svårt för sånt som inte är så realistiskt, men ibland hittar jag riktiga guldkorn
   Kramen

 12. Bra jobbat att ta dig genom denna tegelsten. Vad gäller “fantasy” är det ju inte min bästa gren men Stephan King har jag läst en del av och gillat.
  Tack för smakprovet.

 13. Ja, fantasy-horror-roman låter ju spännande. Tack för smakbiten!

 14. Nja, tror inte det. Inte riktigt min typ av böcker. Sen är engelskan bra men inte så bra :-).

  • Man behöver ju inte hänga upp sig på enstaka ord man inte begriper, oftast förstår man sammanhanget ändå. Och vill man så är det ju enkelt att googla…

Kommentera