Fem en fredag

Fem en fredag # 8 Plask

Av
den
21 februari 2020

Plask

När tog du ett bad senast?

Oavsett vilken typ av bad man avser så var det på tok för länge sedan!
Jag saknar badkar så ett skönt skumbad har jag inte fått njuta av på många herrans år, i badtunna har jag badat, även det för länge sedan, då badade vi i tre olika tunnor, det första var lagom varmt för att kroppen skulle gilla det, sedan blev de andra två badtunnorna varmare och varmare!
Bada i sjön gjorde jag senast för två år sedan, något jag verkligen skäms över då jag bara har några hundra meter till en fin badplats vid sjön!

När lärde du dig simma?

Som barn, men jag vet inte hur gammal jag var. Jag tror jag gick i simskola i Lovisa där jag tillbringade min barndoms sommarlov.
Jag har aldrig lärt mig att dyka, tyvärr, jag var öronbarn och hade stora problem med mina trumhinnor som var helt sönderstuckna efter en massa punkteringar så jag har aldrig klarat av att vistas under vattenytan utan att få ont i öronen.

Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna?

Ankan har blivit kruka på gamla dar.. Så himla dumt då simning är en så bra och skonsam motionsform även för tjocka tanter!

Var badar du helst?

Allra helst badar jag vedeldad bastu åtföljd av ett dopp i sjön!

Vad säger du om isbad?

Jag blir aldrig så modig eller dumdristig (?) som mannen i videon men jag har doppat mig i isvak i samband med bastubad, det är både nyttigt och faktiskt riktigt skönt (när det är över!)

Flera som deltar i temat hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  21 februari 2020

  Jag har aldrig tänkt på dig som badkruka, det är inte så många år sen som du badade mycket…..eller??? Vinterbad skulle jag inte ens tänka mig efter ett bastubad, jag är en riktig badkruka!!!
  Kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 februari 2020

  har inte badat bastu på femtio år, inte innan dess heller… badade i simhall i onsdags med son och barnbarn, gald att vi äger badkar, fast använder det inte så ofta.

 3. Svara

  Minton

  21 februari 2020

  Första bilden är så läcker. Saknar badkar men kan inte komma i eller ur numera. Bada i sjön är inget för mej vill helst ha tillgång till havet.
  Såg att du kommer från Lovisa där har jag en bloggkompis.
  Kramar

 4. Svara

  Geddfish

  21 februari 2020

  Just en fråga. Finns mycket att reparera.
  Försökte med vuxensim en gång i tiden, gick bättre då. Men jag är frusen, då passar badkar eller varmvattenpool bäst!

 5. Svara

  bpz3

  21 februari 2020

  OMG! Du har sååååå rätt, så dumdristig som vikingen i videon skulle jag heller aldrig vara.
  Bastubad är ju finnarnas svar på svenskarnas fredagsmys, fast som jag har förstått det myser finnarna inte bara på fredagar utan flera gånger i veckan. Har badat bastu en ena gång, och då jag inte är förtjust i svett så var det en engångsföreteelse.
  Är man frusen som jag och min man så är badkar ett absolut måste under vinterhalvåret.

 6. Svara

  LillaSyster

  21 februari 2020

  Dåligt med isvakar i år. Bastu är ingen hit om jag får bestämma, men hav och sjö!!! Ha en bra helg!

 7. Svara

  Nina Hansson

  21 februari 2020

  Jag tror det blir då med åren att man blir mer och mer en badkruka. Ha en fortsatt trevlig kväll kram Nina

 8. Svara

  Ditte

  21 februari 2020

  Roligt att läsa dina tankar om bad. Att bada kan ju var läkande. Vi har fortfarande kvar badkaret men det är på väg ut. Men det har använts flitigt och ett par gånger i veckan har jag njutit av ett skönt skumbad. Nu får det bli skumma duschar i stället. Badkruka är jag nog också numer. Vill hest ha +24 för att bada. Vad gäller pool så badar jag inte där. Ska det var får det vara allra helst i ett klart och varmt hav eller i en sjö. Men jag vill se botten. Bada bastu gör jag gärna. Doppat mig i en isvak har jag gjort men aldrig hoppat i som mannen på filmen.
  Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 februari 2020

  Varma bad tar jag gärna men att hoppa i en vak, vare sig det är efter bastun eller inte, får vara för min del. Har man blivit varm i bastun är det ju synd att förstöra den goa känslan efteråt.
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  22 februari 2020

  När jag kollade på filmen kom jag att tänka på en gång när vi bastade hemma i Sollentuna tillsammans med min storebror och svägerska. Jag och Anki skulle rulla oss i snön (det gjorde vi alltid när möjligheten fanns (ja, att det fanns snö, alltså)). När vi gick ut ur bastun sa Anders “Slå inte igen dörren”, och jag gav honom en blick som sa “tror du jag är dum, eller?”. Vi hade nämligen ett sånt där patentlås som låser med automatik ifall man slänger igen dörren. Vi lämnade handdukarna innan för dörren, vi går ut och jag… ja, självklart slog jag igen dörren. Haha!
  Det är då man är synnerligen glad att det finns fönster i bastun och att den ligger i källaren 😀 Först rullade vi oss i snön, sen knackade vi på. Anders trodde att vi skojade, men brorsan kom och kollade för säkerhets skull och släppte in oss.
  Visserligen hade vi reservnycklar hos grannarna snett över gatan, men jag hade ingen vidare lust att springa omkring i snön i villakvarteret spritt språngandes naken 😀

 11. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  22 februari 2020

  jag skulle gärna vilja testa det där med bastu och isvak. men kanske skulle jag få betala dyrt

 12. Svara

  Susjos

  23 februari 2020

  Precis som du så saknar jag ett badkar här hemma i lägenheten, det hade vi i radhuset, fast allvarligt, jag badade inte så mycket där heller, men lite skumbad blev det på vintrarna. Nu ser jag till att njuta av skumbad när vi bor på hotell!
  Bada bastu och rulla mej i snön har jag gjort, men bada i isvak, nejtack!

 13. Svara

  Gun-San

  23 februari 2020

  Har badkar men använder det inte, barnbarnet gillar att bada däremot. Har också blivit en badkruka med åren, fastän jag älskar att simma. Bastu badar jag flera gånger i veckan i Finland. Isvak nix, rullat i snö det har hänt, fast det var längesen…

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 februari 2020

  min manb säger att jag simmar som en elefant

 15. Svara

  Birgitta Malmstedt

  23 februari 2020

  Har badkar i min lägenhet, men vågar inte bada eftersom jag är rädd att inte kunna ta mig upp, så jag får nöja mig med att duscha. Men jag badar ofta, eller rättare sagt simmar, i en simhall regelbundet. Det är verkligen skönt. Så fina bilder du har hittat!

 16. Svara

  Ninni

  4 mars 2020

  Jag badar gärna på sommaren när det är varmt, helst vill jag ha sällskap så sambon har fått följa med mig och då har han suttit och tittat när jag badat.
  Skulle aldrig falla mig in att vinterbada. Fyy, vad kallt!
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 279
 • 499
 • 1 640 970
 • 5 101
 • 65 744
Sök här