Fem en fredag

Fem-en-fredag # 34 Förändring

Av
den
26 augusti 2022

#34 Förändring

Vad är din nästa önskan för hösten?

Regn, sommaren här hos mig har varit otroligt torr, vi behöver vatten för att fylla vattendepåer och för att få svamp att plocka!

Vad har du fått tillräckligt av gällande sommaren?

Sol och värme, det räcker nu! Det beror helt enkelt på att jag tål värme dåligt, jag blir helt orkeslös. Men, jag har njutit av många simturer, och igår kväll traskade vi tre grannar ner till badbryggan (100 meter bort) och kunde unisont konstatera att vi inte kunde bo bättre!

Vad är något avklarat inför hösten?

Inget alls, jag har varit klar länge…

Vad är något som är på gång?

Idag surströmmings-mums med två grannar, i morgon kräftskiva med dotter!

Vad blir en förändring i höst?

Jag behöver disciplin och struktur för att få något gjort.
Kanske hittar jag någon trevlig kurs eller cirkel att gå i höst.
Jag ska bli mer effektiv helt enkelt, och tror egentligen inte ett dugg på att det blir verklighet…

Å andra sidan…..

Flera deltagare till fredagstemat hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 augusti 2022

  fick precis några havskräftor av grannen

 2. Svara

  Minton

  26 augusti 2022

  Vill också ha regn innan alla växter torkar. Vi har fått nog av värmen och längtar efter svalare väder. Det är många år sedan jag åt kräftor men det är gott. Skulle också behöva lite disciplin för att få gjort något.
  För inga aviseringar från dej utan det är på Facebook jag ser det.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 augusti 2022

  Vilken tur att ni har den där badbryggan så nära och att du bor väldigt fint vet jag ju 😀 Här har det inte alls varit lika torrt men nu ser det ut att bli regnfritt de närmaste 10 dagarna. Det kan ändra sig så kanske blir det väldigt mycket nederbörd i stället. Hösten är snart på gång och det ska bli skönt även om även jag har haft en del sköna stunder i solen 😀
  Kram

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  26 augusti 2022

  vilken header! regn önskar jag mig också. ganska mycket, men gärna på natten. jag vill fortsätta att sitta ute och äta frukost. så härligt ni verkar bo. så nära till badet. och du vet ju att njuta av livet. jag ska också försöka få lite ordning på hösten

 5. Svara

  BP

  26 augusti 2022

  Det var ett trevligt och väldigt sympatiskt inlägg. Som alltid hos dig:-) Inte helt otippat att du längtar efter hösten, då du inte är en sommarmänniska. Tur att vi alla är olika. Å så himla sympatiskt av dig att medge redan nu att du inte kommer bli en strukturerad, tråkig människa, trots försök åt det hållet. Du duger som du är och lever precis som du vill. Tyckar jag:-)
  Surströmming idag och kräftor imorgon – det kan knappast bli bättre, eller hur:-)

  Så fint din dotter har jobbat med din profilbild. Hon är himla duktig. Hon brås på sin mor, helt klart:-)

 6. Svara

  Helen

  26 augusti 2022

  Så härligt till du verkar bo! Jag önskar att jag hade närmare till ett trevlig ställe att bada på, men det kanske blir så någon gång i livet. Surströmming!! Mums!

 7. Svara

  Anna-Lena

  26 augusti 2022

  Det finns säkert massor av kurser som du kan anmäla dig till.
  Annars kan jag tipsa om spf seniorerna i Falun. En mycket livaktig förening
  (i alla fall när jag bodde i Falun). Där kan du vara med så mycket eller lite som du själv vill. Jag var nyss in på deras sida och läste både referat och kommande aktiviteter.
  Eller pro, de har säkert också mycket som lockar.
  Här på Frösön är spf inte riktigt så aktiva, och allt passar inte mig. Men vi åt surströmming igår … mums.

 8. Svara

  Anna-Lena

  26 augusti 2022

  Vet inte riktigt om jag håller med ang. Sol och värme. Tycker det är gottxatt sommaren håller i så länge som möjligt. Sen får det gärna bli en lång höst också.. avskyr ju vinter och snö och ishalka.
  Känns litexsorgligtxatt det redan är så mycket höstkänning på kvällarna. Men visst har det varitcen toppenbra sommar? Vi har inte jättetorrt… mera normaltorrt… Har regnat lite då och då.
  Ha en fin delikatesshelg! (Avundas er inte det minsta….) Kram!
  Fin layout på bloggen!

  .

 9. Svara

  Ditte

  26 augusti 2022

  Roligt att läsa dina svar. och med fina bilder som kompletterar. Riktigt festligt med surströmming i kväll och kräftor i morgon.
  Perfekt att du har badbryggan så nära då det inte behöver bli en utflykt för att bada.
  Här i Stockholm är det ev. lite regn på gång inför nästa vecka. Återstår att se.
  Trevlig kväll.
  Kram

 10. Svara

  Bokdamen

  26 augusti 2022

  Åh här på bloggen var det förändringar, snyggt och fina bilder som vanligt! Det har varit lite väl varmt ibland under sommaren men ändå njutit, hösten vill jag ha fin och regn rusk och kyla får inte komma för snabbt. Surströmming äter jag inte som vegetarian och är glad över det. 😀 ha en bra kväll!

 11. Svara

  Susjos

  26 augusti 2022

  Jomenvisst behöver vi regn, men det får gärna vara lite blå himmel i höst också. Mums med surströmming idag och kräftor i morgon.
  Och fortsätt njut av livet på ditt sköna sätt!
  Gillar dina härliga illustrationer till frågorna och svaren!
  Kram!

 12. Svara

  Äventyret framtiden

  26 augusti 2022

  Förändra dig inte så mycket Paula, jag vill ju känna igen dig både utan och inom 🙂
  Men så är det förstås, vi tror alltid och vill alltid bli lite bättre. Det är säkert hur naturligt som helst, liksom det också är att inte förändra sig så mycket likväl.
  Du skriver som alltid så mysigt. Njut av läckerheterna som väntar.

 13. Svara

  Janerik Sundh

  27 augusti 2022

  Vi är nog rätt lika, jag tål inte heller värme något vidare. Så en sensommar med lägre temperaturer och sedan en lång vacker höst med härliga färger i naturen – det ser jag fram emot.
  Jag ska också på kräftskiva ikväll, hos brorsan, det är tradition. Fast jag är inte förtjust i kräftor längre, äter färre och färre för varje åt. Men stämningen och allt runt omkring är så härligt!

 14. Svara

  Anki

  27 augusti 2022

  Så skönt … nu funkade det at komma in till dig utan den där varningen jag mejlade om. då var det nog bara något tillfälligt fel 🙂
  Surströmmingen får du gärna ha för dig själv, men kräftorna … mums!!
  Regn önskas … massor med regn! för svampens skull och faktiskt ännu viktigare för att fylla på grundvattennivåerna!
  Kram

  • Svara

   Paula

   27 augusti 2022

   Det var något certifikat av något slag som gått ut och som webbhotellet nu förnyat. Ingen hackerattack tack o lov, de har kollat att allt är i sin ordning, puh! Dottern fick hjärtat i halsgropen och trodde att hon förorsakat felet när hon bytte temat på bloggen men så var ju icke fallet. Få se hur många mm av de utlovade 40 som hamnar här i byn, förra gången blev det ytterst lite tyvärr. Kram

 15. Svara

  LillaSyster

  27 augusti 2022

  Nej, nej varför ska du ändra på dig och bli mer effektiv?? Lev som du vill, det är ditt liv=)?

 16. Svara

  Saija Merio

  27 augusti 2022

  Test hej 🙂

  • Svara

   Paula

   27 augusti 2022

   Hej hej min dotter

 17. Svara

  Kina

  28 augusti 2022

  Vad kul att ni grannar har hittat varandra! Det kan ju ta sin tid när man kommer ny i ett område! Här på gården har vi också haft fest, först grillkväll och sedan kräftskiva. Kräftskivan var jag inte med på då jag åt surströmming den kvällen. Men jag blev inropad på en öl när jag kom hem! Precis som du så är jag inte sååå förtjust att vistas mitt i solen, men kan man bara hitta lite skugga så älskar jag sol.
  Vad fin din bloggsida är! Så harmonisk och så fina bilder, både på dig och för övrigt! Kram där!

 18. Svara

  Ninni

  31 augusti 2022

  Jag har samma önskan som du vad gäller vädret. Nu har vi haft turen att få en del regn i sommar och skapliga mängder också men regn är aldrig fel.
  Jag hoppas du hittar en kurs eller cirkel du kan gå. Jag har inte hittat något så jag ska vara cirkelledare i vad man kan använda mobilen till. Det är genom SKPF så medelåldern på deltagarna kanske blir hög men det gör ju ingenting. Huvudsaken vi får roligt och att de lär sig något i alla fall.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här