Fem en fredag: Åldern är bara en siffra

Fem en fredag # 8
Åldern är bara en siffra

1/ På vilket sätt är du äldre än vad du är?

Jag har en urgammal själ, jag dras till gammal bebyggelse, jag tycker om att känna historiens vingslag på platser jag besöker. Jag har alltid tyckt om att umgås med äldre personer. Jag tror nog jag levt tidigare liv…

2/ På vilket sätt är du yngre än vad du är?

Jag har känt mig fel i fas ända sedan jag blev vuxen. Jag fick barn ganska tidigt, blev mormor innan jag fyllt fyrtio och gammelfarmor innan jag var 60! Såå gammal känner jag mig inte!

3/ När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?

Varje gång jag ska räkna pengar, vilket inte händer så ofta numera när kontanter knappt används. Men takterna sitter i efter många år i bankkassa och som postkassör.

4/ Vad har du insett mer ju äldre du blivit?

Jag har insett hur lite jag kan och hur lite jag begriper och hur stor och komplex världen är.
Tyvärr har jag också begripit att krigen inte kommer att ta slut men att jorden resurser gör det, snart!

5/ Har du någon gång ljugit om din ålder?

Ja i min ungdom då jag ljög att jag var äldre än jag var…när man ville in på krogen!
Annars är jag bra på att glömma min ålder, ända sedan trettioårsåldern har jag fått tänka till när någon frågar hur gammal jag är och någon åldersnoja har jag inte.

Det är ElisaMatilda som ger oss dessa kluriga frågor, hänga på du också!

0

13 Comments:

 1. Verkligen gillar “Fem en fredag”. Man lär liksom känna sina bloggkompisar lite bättre. Många överraskande svar här, och jag kan bara konstatera att det nog är första gången som jag känner att vi är totalt olika, vilket vi ju faktiskt inte är.

  Jo en liten sak har vi gemensam här – räkna pengar. Är urusel på siffror, men räkna pengar och huvudräkning sitter i:-)

 2. Roligt att läsa dina svar, tycker jag….ålder en siffra, jodå och den kan sannerligen variera!! Kram på’re

 3. Så roligt att få ta del av dina svar, speciellt det med att läsa om när du fick barnbarn och barnbarnsbarn :)

 4. Jag gifte mig ung, 21 år bara, med en man som var 12 år äldre än jag och i alla sammanhang var jag yngst……
  Nu har jag suddat resten, för det blev en väldigt lång kommentar, som jag nog ska skriva ett inlägg om i stället.
  Det var roligt att läsa dina svar på dagens uppgift. Vad säger du som bankkassör om dagens en- och tvåkronor? Jag tycker inte om dem!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 5. Svar: Hahaha! Alltså jag vet faktiskt inte om jag skulle överleva en hel vecka i Fredriksberg/Säfsen. Okej, om jag fortfarande åkte skidor så kanske. Men det var ju utför jag åkte, inte längdskidor;-) Jag blir lappsjuk direkt om det inte finns en större stad på max två mils avstånd. Detta kan bero på att jag är uppväxt i en liten by med kossor och lantbruk där alla kände alla. Staden själv låg bara fem kilometer bort, men innehöll inte sådär direkt det jag längtade efter. Lämnade bylivet när jag var sjutton och har aldrig återvänt.
  Men jag är helt säkert på att du skulle gilla storstadslivet under en vecka. Du bodde ju i Stockholm så… Bara att upptäcka allt som har tillkommit sedan du flyttade skulle ta minst en vecka att upptäcka. För att inte tala om en rejäl “Memory Lane” promenad.

 6. Som alltid ett härligt inlägg! Kul detta tema som gör att man lär känna sina bloggkompisar lite mer. Nu visste jag ju i och för sig en del om dig redan, men ändå :)
  Ha en fin lördag!
  Kram

 7. Rolig lista det där! Kul och intressant läsning :-) Fast jag saknade ditt finska körkortskort bland bilderna – det borde ha platsat fint i det här inlägget :-D

 8. När det kommer till dagens pengar känner jag mig helt “lost” – mina händer har inte lärt sig känna igen de nya slantarna. Antagligen för att kontanter inte är det vanligaste betalningssättet längre?

 9. lokalpatriot är jag, ganska rotlös, flyttat 25 gångar, hemma nu, klär mig helst i rosa ??

 10. Det är ju tur att de gånger man känner sig äldre uppvägs av att man ibland också känner sig yngre än vad man är :) Jättekul inlägg. Synd att dina insikter inte pekar på att det går åt rätt håll men tyvärr måste jag nog hålla med dig.
  Kram

 11. Måste varit häftigt att bli mormor så ung. Snacka om att du får vara med om mycket genom att få följa dina barnbarn och barnbarnsbarn. :)
  Jaa jag kan också tänka på hur mycket jag inte vet. Det är så mycket jag vill veta och lära mig men inte tar mig tiden till.

 12. Åldern har betydelse bara om man är en ost eller ett vin. ;)

 13. Pingback: Fem en fredag v.9: Självinsikt - elisamatilda.se

Kommentera