Fem en fredag

Fem en fredag: Åldern är bara en siffra

Av
den
22 februari 2019

Fem en fredag # 8
Åldern är bara en siffra

1/ På vilket sätt är du äldre än vad du är?

Jag har en urgammal själ, jag dras till gammal bebyggelse, jag tycker om att känna historiens vingslag på platser jag besöker. Jag har alltid tyckt om att umgås med äldre personer. Jag tror nog jag levt tidigare liv…

2/ På vilket sätt är du yngre än vad du är?

Jag har känt mig fel i fas ända sedan jag blev vuxen. Jag fick barn ganska tidigt, blev mormor innan jag fyllt fyrtio och gammelfarmor innan jag var 60! Såå gammal känner jag mig inte!

3/ När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?

Varje gång jag ska räkna pengar, vilket inte händer så ofta numera när kontanter knappt används. Men takterna sitter i efter många år i bankkassa och som postkassör.

4/ Vad har du insett mer ju äldre du blivit?

Jag har insett hur lite jag kan och hur lite jag begriper och hur stor och komplex världen är.
Tyvärr har jag också begripit att krigen inte kommer att ta slut men att jorden resurser gör det, snart!

5/ Har du någon gång ljugit om din ålder?

Ja i min ungdom då jag ljög att jag var äldre än jag var…när man ville in på krogen!
Annars är jag bra på att glömma min ålder, ända sedan trettioårsåldern har jag fått tänka till när någon frågar hur gammal jag är och någon åldersnoja har jag inte.

Det är ElisaMatilda som ger oss dessa kluriga frågor, hänga på du också!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  BP

  22 februari 2019

  Verkligen gillar “Fem en fredag”. Man lär liksom känna sina bloggkompisar lite bättre. Många överraskande svar här, och jag kan bara konstatera att det nog är första gången som jag känner att vi är totalt olika, vilket vi ju faktiskt inte är.

  Jo en liten sak har vi gemensam här – räkna pengar. Är urusel på siffror, men räkna pengar och huvudräkning sitter i:-)

 2. Svara

  Mia

  22 februari 2019

  Roligt att läsa dina svar, tycker jag….ålder en siffra, jodå och den kan sannerligen variera!! Kram på’re

 3. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  22 februari 2019

  Så roligt att få ta del av dina svar, speciellt det med att läsa om när du fick barnbarn och barnbarnsbarn 🙂

 4. Svara

  Ingrid

  22 februari 2019

  Jag gifte mig ung, 21 år bara, med en man som var 12 år äldre än jag och i alla sammanhang var jag yngst……
  Nu har jag suddat resten, för det blev en väldigt lång kommentar, som jag nog ska skriva ett inlägg om i stället.
  Det var roligt att läsa dina svar på dagens uppgift. Vad säger du som bankkassör om dagens en- och tvåkronor? Jag tycker inte om dem!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 5. Svara

  BP

  23 februari 2019

  Svar: Hahaha! Alltså jag vet faktiskt inte om jag skulle överleva en hel vecka i Fredriksberg/Säfsen. Okej, om jag fortfarande åkte skidor så kanske. Men det var ju utför jag åkte, inte längdskidor;-) Jag blir lappsjuk direkt om det inte finns en större stad på max två mils avstånd. Detta kan bero på att jag är uppväxt i en liten by med kossor och lantbruk där alla kände alla. Staden själv låg bara fem kilometer bort, men innehöll inte sådär direkt det jag längtade efter. Lämnade bylivet när jag var sjutton och har aldrig återvänt.
  Men jag är helt säkert på att du skulle gilla storstadslivet under en vecka. Du bodde ju i Stockholm så… Bara att upptäcka allt som har tillkommit sedan du flyttade skulle ta minst en vecka att upptäcka. För att inte tala om en rejäl “Memory Lane” promenad.

 6. Svara

  Anki

  23 februari 2019

  Som alltid ett härligt inlägg! Kul detta tema som gör att man lär känna sina bloggkompisar lite mer. Nu visste jag ju i och för sig en del om dig redan, men ändå 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

 7. Svara

  Ama de casa

  23 februari 2019

  Rolig lista det där! Kul och intressant läsning 🙂 Fast jag saknade ditt finska körkortskort bland bilderna – det borde ha platsat fint i det här inlägget 😀

 8. Svara

  Eva Trillian

  23 februari 2019

  När det kommer till dagens pengar känner jag mig helt “lost” – mina händer har inte lärt sig känna igen de nya slantarna. Antagligen för att kontanter inte är det vanligaste betalningssättet längre?

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 februari 2019

  lokalpatriot är jag, ganska rotlös, flyttat 25 gångar, hemma nu, klär mig helst i rosa ??

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 februari 2019

  Det är ju tur att de gånger man känner sig äldre uppvägs av att man ibland också känner sig yngre än vad man är 🙂 Jättekul inlägg. Synd att dina insikter inte pekar på att det går åt rätt håll men tyvärr måste jag nog hålla med dig.
  Kram

 11. Svara

  Elisa

  23 februari 2019

  Måste varit häftigt att bli mormor så ung. Snacka om att du får vara med om mycket genom att få följa dina barnbarn och barnbarnsbarn. 🙂
  Jaa jag kan också tänka på hur mycket jag inte vet. Det är så mycket jag vill veta och lära mig men inte tar mig tiden till.

 12. Svara

  uddmor

  24 februari 2019

  Åldern har betydelse bara om man är en ost eller ett vin. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 213
 • 363
 • 1 626 607
 • 5 069
 • 65 363
Sök här