Bloggen Fem en fredag

Fem en fredag: En vecka

Av
den
7 juni 2019

En vecka

Vad är något du köpte i måndags?

-Jag var inte inne i en affär i måndags, svar alltså: NADA!
Men, jag borde ha varit förutseende och handlat:

Vilket väder hade du i tisdags?

Det var både soligt och ganska blåsigt och perfekt temperatur, 18 grader, då orkade man pinna på nästan en mil!

Vad gjorde du på lill-lördag i onsdags?

Då var det äckelvarmt och jag rörde mig och gjorde så lite som möjligt, läste en hel del och tittade på teve.

Hur firade du årets nationaldag igår torsdag?

Som jag skrev i bloggen så satt jag och lyssnade på musikunderhållning utanför lokala bageriet i värmen. Resten av dagen var jag hemma, åt sill och potäter och hade det gott

Vad blir det för fredagsmys?

Efter en på tok för varm svettig dag på loppis orkar jag inte fixa något mys alls. Funderar på om jag ens ska orka laga till någon middag.
Inget bra på teve heller, nu börjar öken-tv som väl fortsätter hela sommaren. Funderar på att abonnera på någon betalkanal, HBO eller Netflix . Känner dåligt till serierna som sänds och har därför problem att välja. Någon som har bra idéer och förslag?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 juni 2019

  finns mycket bra i svt, intressant dokumentär om Sylvia Plath, brittiska Kungahusets hemligheter och annat.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 juni 2019

  Ganska skönt ändå att kunna välja graden av aktivitet efter vädret 🙂 Ja, du och Blinka måste ju ut några gånger av förklarliga skäl men annars kan du göra lite som du vill. Precis som jag 🙂
  Jag har ett baspaket från Com hem och där ingår kanalerna 1-12 och Fox. Någon mer också men jag har glömt vilken eller vilka. De serier jag följer går på dessa kanaler och det kan vara allt från sjukhusserier till deckare av olika slag. Hemma igen var en bra serie och den fick jag ju tips på av dig. Jag är hopplöst omodern och har aldrig testat Netflix eller något liknande. Men jag är nöjd och serier finns det så det räcker 😀
  Kram

 3. Svara

  BP

  7 juni 2019

  Du som brukar vara betydligt mera aktiv än jag ligger faktiskt i lä den här veckan;-)
  Men som sagt, du gillar ju inte värmen, medan jag älskar den.

  Å vaddå öken-tv. VM i damfotboll börjar ju idag. Den just nu pågående matchen mellan Frankrike och Sydkorea är väldigt underhållande.

  Vi har varken HBO eller Netflix. Tittar ytterst sällan på tv. Undantag engelska /deckar-)serier och sportrelaterade program.

 4. Svara

  Carina Larsson

  7 juni 2019

  Den nedersta bilden stämmer bra på mig. Den översta också egentligen för attans vad svettigt det blir under tuttarna.
  Vi har ju Viaplay (den har vi alla tillgång till) och sonen har Netflix som vi också får titta på. Har lånat HBO av yngsta dottern en sväng nu (hon ska snart säga upp den) så vi fick se “Chernobyl”, en serie på 5 avsnitt. Om jag skulle välja bara en utav dem så tror jag nog att jag skulle välja Netflix. Kan du testa i en månad (brukar vara gratis) och så kan du se vad som finns. Gillar du inte det så säger du upp den du valt och testar en annan i en månad.

 5. Svara

  Susjos

  8 juni 2019

  Ja, nu har sommaren kommit, helt klart, fast de ska bli svalare igen….till midsommar är det väl hagel och iskallt igen!
  Hinner inte titta på så mycket TV heller, men på svtplay finns en massa bra att se.
  Skulle nog också satsa på Netflix, där finns en massa serier att välja på!

  En av de bästa jag sett är “The Crown” som handlar om Drottning Elisabeth den II första tid som drottning.
  Tror även att ” The Fall” går på Netflix, en irländsk-brittisk kriminaldramaserie som är väldigt bra!

 6. Svara

  Ditte

  8 juni 2019

  Visst har det varit varmt och att orken tryter är fullt förståeligt.
  Vill till att ta det lugnt och ibland vila sig i form.
  Jag tittar en del på SVTplay och där finns mycket. Gillar dokumentärer. Serier följer jag vanligtvis inte. Men ett par. “Våra bästa år” gillade jag och även Bonusfamiljen. Och sport ser jag en del på.
  Hoppas du kommer fram till något som fungerar. Har hört bra om “Netflix”.
  Kram och natti

 7. Svara

  Anki

  8 juni 2019

  Jag handlade inte heller i måndags … det gjorde jag i tisdags, för tisdagar har jag 5% – jag är ju pensionär! 🙂
  Ja, nu har det varit några riktigt äckligt varma dagar – radio och tv talade om att det hade både regnat och haglat i mitt län, men det missade nog Vångatrakten.
  Inte mycket att se på de tv nu – men igår kväll såg jag det första avsnittet av “Med motorbåt i vikingarnas fotspår” – och det var ett program för både Lasse och mig 🙂
  Ha nu en fin pingstafton!
  Kram

 8. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  8 juni 2019

  Du är då verkligen beundransvärd!!! Gå en mil…jag dånar! Den här värmen som varit och är, är inget jag gillar, så där är vi lika. Nu ska det visst bli svalare, tack o lov, det ser jag fram emot, jag var helt slut igår efter potatissättningen och lite annat men jag har lite annat som ska sättas också, har satt deadline till i morron kväll, det gäller att portionera ut arbetet 😉
  Kram på’re

 9. Svara

  "LillaSyster"

  8 juni 2019

  Jo, nu är det varmt…..
  Vet att du inte gillar det. Själv sitter jag i skuggan med en bok =)
  Igår hade vi slagregn och åska på eftermiddagen.
  (ganska exakt 5km från där det smällde igår bor vi.)
  Ha en fin lördag=)

 10. Svara

  Ama de casa

  8 juni 2019

  En trevlig vecka – förutom att det varit för varmt för dig då alltså 🙂

  Ja, nu blir det öken-TV. Sommarrepriser och inget skojigt alls att titta på. Hmm… Vi kanske måste börja prata med varandra på kvällarna nu då? 😉

  Ha en fin pingstafton!

 11. Svara

  Elisa

  8 juni 2019

  Jag tog ut täcket ur påslakanet häromkvällen när det blivit för varmt inne. Kändes lite som din bild trots det, tog ett tag innan jag hittade ett bra mellanläge. 🙂
  Dags att hämta den där fläkten från källaren också, som vi äntligen hittade förra året när allt var slutsålt i värmen.

 12. Svara

  Helen

  10 juni 2019

  Jag gillar inte heller det äckelvarma vädret, det är helt omöjligt att gå ut och gå med hunden eller göra något utomhus förutom att vara vi vatten där det är en svalkande vind eller kallt vatten att svalka tassarna i, både mina och vovvens.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 31
 • 437
 • 1 579 572
 • 4 991
 • 64 331
Sök här