Bloggen

Svettig nationaldag

Av
den
6 juni 2019

Det blåste rejält idag på nationaldagen men det måste ha varit någon arabisk ökenvind för den var lika varm om inte varmare än luften som mätte 28 grader i skuggan.

Vi tog en ytterst långsam promenad upp till centrum men Blinka ville hitta skugga och annat än äggskylten stod inte till buds!

En riktigt duktig sångerska underhöll oss i publiken på musik-cafeét men först levererade jag Blinka hem till den relativa svalkan inomhus.

Parasollerna vek sig ut och in i blåsten..och det rådde ett konstigt soldis som tyvärr gjorde fotona märkligt otydliga.

Såg snygga bilar där kromen glänste och flaggorna vajade..

Det blev kanske en timme jag lyssnade på underhållningen, sen ville jag hem till färskpotatis och matjessill…

Hoppas ni alla haft en trevlig nationaldag, jag har följt dagen i medierna, kungen och drottningen besökte min hemstad Ludvika och kungen tyckte det var så trevligt att “komma ut på landsbygden”…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  BP

  6 juni 2019

  Ser att du tog Nationaldagen på fullt allvar. Inte bara du förresten utan många av invånarna där du bor. Här var det också (i mina ögon) härliga 30 grader med lätt blåst, men i Täby såg vi inget firande alls. Å tyvärr absolut inte lika fina bilar med flaggor som hos dig.

  Å det blev ingen matjessill med färskpotatis heller här (det sparar vi till Midsommar) utan kinesmat. Väldigt opassande, jag vet;-)

 2. Svara

  Ditte

  7 juni 2019

  Varmt även här i Arvika idag. Soldis under dagen och +30 men rejät regn kom under 30 minuter fram på kvällskvisten. Luften blev lite “lättare”
  Kul med nationaldagsfirandet hos dig och de fina bilarna gillades extra.
  Vi har inte firat alls men haft det väldigt trevligt ändå. Ingen sill men däremot god lax.

  Kram och natti.

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 juni 2019

  Vi hade tydligen precis lika varmt men kanske du hade en fuktigare värme. Jag vet inte riktigt var den där fukten börjar kännas men i Mjölby var den riktigt jobbig. Som en fuktig, svettig kofta. Här uppe är det en torrare värme och med hjälp av en liten vind var det ganska ok. Men du fick vara med om ett trevligt firande och det var snällt att stackars Blinka fick komma hem. Det är jobbigt för djuren när det blir så varmt.
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  7 juni 2019

  Blåste rätt bra här med. Jag hade omorganisation i växthuset och lite annat smått för mig ute i trädgården. Idag vart vi omskakande, en explosionen som kändes ända hem till oss. Väntar på nyhetsuppdatering. Kramen

 5. Svara

  Anki

  7 juni 2019

  Ja, nog var det en varm och svettig dag allt … här gjordes inte många knop under dagen 🙂
  Jag hissade flaggan – det var allt! 🙂
  Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  7 juni 2019

  Smart av Blinka där! Ser att det fanns en skylt bredvid där du kunde ha sökt skydd också 😀
  Ha en finfin fredagskväll!

 7. Svara

  Karin Eklund

  7 juni 2019

  Gratulationer en dag för sent men kanske de räknas ändå. Här var dagen också varm och skön, idag lite varmare än igår men jag förstod på väderleksrapporten att ändring åter är på gång. Lite upp och ner just nu med vädret. Blinka, stackarn som gömde sig under äggskylten. Lite skugga är också skugga och kanske lite svalare. Inte lätt att ha päls nu.
  Ha det gott!

 8. Svara

  Carina Larsson

  7 juni 2019

  Här i Alfta har de firande av nationaldagen vid Lôkagården, där finns många hus med bara gamla grejer i. Så är det någon som talar och så underhållning av spelmanslaget och i år även en kör. Men i år var inte vi dit för vi gjorde en utflykt istället. Äckelvarmt var det verkligen men i bilen hade vi 20 – 22º så det var så skönt men blev som en chock de gånger vi var utanför bilen för det var så varmt.
  Framåt kvällsidan idag fick vi åska. Många blixtar och mycket dunder. Tyvärr hade jag inte tid att sitta på altanen och njuta av det för jag lagade mat precis då.
  Ha en skön pingst!

 9. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  8 juni 2019

  Du har en väldigt smart hund som hittar den rätta platsen för lite skugga och avkoppling, om än något udda plats 🙂 Härlig bild !
  Du verkar ha haft en fin vecka och nationaldagen flöt på bra och med sill och potatis också, precis som det ska. Vi åt samma sak. Det var premiär. Då är det sommar när man får äta det.
  Ha en TREVLIG HELG ! Kram Marie

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 310
 • 357
 • 1 689 602
 • 4 816
 • 62 178
Sök här